Wednesday, September 5, 2012

Syawal 2012 Part 5......


Assalamualaikum.... 

Entry ke3 hari ni....kita citer pasal raya semula ye... belum habis :-D


Ingat tak hari akad nikah anak kakak ipar eynda?? Raya ke 7 kenduri sebelah pihak pengantin perempuan....maka berkumpul la kami di pihak pengantin lelaki pada pagi tu.... 






Mari berposing dulu depan rumah.....




Pengantin perempuan sambut pengantin lelaki... iskkk eynda tak reti terms2 utk protokol kenduri kawin.... dulu2 ikut je apa orang suruh buat hehe... eehhh nyampuk citer lama lagi... :-p





Jom kita masuk dlm rumah pengantin.... 





Meja pengantin kat dalam rupanyer...... Lepas pengantin selesai makan ada sesi bergambar.... Hannah tu seronok lagi sebab jumpa "princess" :-)





Kami2 makan kat luar.... pas tu sibuk2 masuk dlm rumah... dok kepochi apa la tu ... malang betoi ada paparazzi telah snap gambar kami bergossip kekekeke.... takde laaa... actually kami tengah terliur tengok udang besar2 kat atas meja pengantin tu... pengantin kan malu2... mana nak makan udang tu...owwhhh pengantin kami sangat unik... anak kakak ipar memang tak makan nasi sejak kecil... so hari kenduri dia dihidangkan bihun goreng.... yg terharunya pengantin perempuan yg makan nasi pun makan bihun goreng di hari kenduri tu :-)






Bergambar beramai-ramai amalan yg mulia....




Dah nak balik baru teringat kami sekeluarga belum ada gambar dgn pengantin waktu tu.... posing lagi hehe...

Pernah makan daging kerbau tak? Hari kenduri tu rumah pengantin perempuan ada menu daging kerbau.... masak gulai kawah.... actually hari akad nikah hubby dah cakap kat eynda nanti hari kenduri diaorg tumbang seekor kerbau... tapi hari kenduri tu eynda lupa.... lagipun dah 2pm...kelaparan.... makan penuh selera.... dah habis makan baru teringat.... ok dah masuk perut heheheh.... eynda tak pernah makan daging kerbau.... isinyer lagi liat dari daging lembu... tapi kurang lemak... ada yg citer daging kerbau kolestrol rendah dari daging lembu... Wallahu'alam... Apa-apa pun Alhamdulillah rezeki jangan ditolak... dah makan masuk perut.... hehe... 

Selesai semua kami lepak2 kat rumah kakak ipar... bantu buat bunga telur... letak cenderahati dlm beg... .. telur dalam seribu biji.... bungkusan coklat2... bahulu.... nasib baik le ramai anak sedara... macam kilang bungkus barang pulak petang tu hehe....

Lepas maghrib eynda balik tido rumah mama.... ready utk kenduri sebelah pihak lelaki (rumah kakak ipar) keesokkan harinya...












14 comments:

Bitt (double IS) said...

seronok kalau saudara mara kawinkan anak kan...dapat borak panjang dan berkumpul...

Aku-Enot said...

Meriah...Raya+ Kenduri Kawen....

Ena's Palace said...

mmg unik la...tak pernah dgr bihun dihidangkan masa kawen...

fazian.batrisyia said...

Anak saudara sy pun dah nak kawen minggu dpn...kalau dpt bby cepat dah bercucu pulak sy nanti...Semoga berbahagia hingga ke syurga...Amin...

LydSunshine said...

Cemana la agaknya org yg tak makan nasi kat Malaysia ni kan? Mesti mak dia kena buat 2 jenis menu.

Daging kerbau urat dia lagi besar kan. Lagi kasar dari lembu. Maklumla. Kerja kuat.

saniah said...

Eynda....anak kakak ipar ??? Anak saudara eynda n hubby la kan? Kakak ipar eynda tu kakak your husband kan?
Heheee ter menyibuk la plak hehee sory sayang
:-)
Tp pengantinnya mmg comel n hansem ...:-)

eynda said...

Bitt... betul3x :-)

eynda said...

Aku-Enot... haah meriah :-)

eynda said...

Ena's Palace... haah tu la... :-)

eynda said...

Fazian... ye la... eynda nanti pun akan dapat cucu sedara...Insyaallah :-)

eynda said...

LydSunshine... anak2 sedara akak ramai tak makan nasi... hannah ni pun dah mula jarang makan nasi... yg anak sedara ni pulak dapat study kat US & habis study sambung keje kat sana... lagi la jarang jumpa nasi... :-D Mak dia pun dah biasa masak western food sebab anak2 tak makan nasi hehe..

eynda said...

Kak Saniah... haah anak sedara hubby... kakak ipar tu kakak hubby eynda :-)

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

ceroi @ meniti senja kembali... http://menitisenja5876.blogspot.com/2012/09/shr-mzb.html

syafisyifa' said...

Selamat pengantin baru buat mempelai...semoga bahagia...amin...
Cantik tudung hitam&baju corak batik kak eynda

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails