Wednesday, September 5, 2012

Seminggu Bergelar Pengguna ALSDII........


Assalamualaikum.......

Salam sejahtera...semoga semua ceria2 pagi ni....


Eynda nak reveal satu rahsia.... tapi sekarang bukan rahsia lagi laaaa..... ingat nak terus berahsia.... tapi rasa macam tak ikhlas pulak bila orang tanya pasal produk apa yg eynda ambik kan.... Alaaaa.... eynda baru je start amalkan seminggu hehehe.... tapiiiii eynda dah rasa kesan positif skit2.... nampak belum.... rasa sudah... eynda yakin apa yg eynda start amalkan ni boleh bantu eynda langsingkan badan ;-)


Alhamdulillah... dalam masa 2 tahun ni eynda berjaya turunkan berat badan sebanyak 7kg.... alaaaa 7kg je kan... tak la hebat mana.... tapiiiii... ingat senang ke eynda nak susutkan berat sebanyak tu???? Susahhhhhhh..... sangat susah!! Macam2 dugaan tau.... syukur eynda tak pernah putus asa.... Eynda ni jenis yg susah nak ubah angka kat weight scale.... tapi akan nampak pada ukurlilit badan... kekadang bengang gak tengok weight scale tu.... lama-lama dah letih perang dgn weight scale, eynda amalkan  "waist management" bukan "weight management". Baru la jiwa tenang kekekeke.....

Ok seminggu yg lepas eynda start amal produk2 di bawah ni.... sekarang tiba masa eynda boost up apa yg eynda buat selama 2 tahun ni....


Green tea, Orang Kampung Herbal Tea, Apple Cider Vinegar & ALSDII.


Bagi yg dah tahu pasal ALSDII tu mesti dah dapat agak cara pemakanan eynda sekarang kan.... 



Say NO to sugar + Hi-Protein + Low Carbo.



Dan bila eynda amalkan pemakanan cam ni baru la eynda sedar, eynda boleh hidup tanpa nasi rupanya hahahahaha.... sebelum ni mati-matian cakap tak makan nasi rasa dunia tak sempurna.... tapi sekarang okkkk je ... boleh pulak hidup.... ok laaaa.... ngaku jugak weekend lepas terpaksa makan nasi goreng sebab lunch dgn family hihi.... ada jugak makan biskut raya sebab musim raya kan.... makan jugak nasi sesudu dua masa open house sebagai tanda menghormati majlis.... actually awal2 start ni eynda tak drastik sangat... takut body terkejut... kalau boleh sehari ambik 35gm carbo je.... pandai2 le pilih makanan kan....

So far nampak angka kat weight scale dah turun berbanding seminggu lepas balik dari kampung raya lepas..... tapi tak banyak la... liat betul... cuma eynda boleh rasa ada kelonggaran pakaian especially bahagian perut & pinggang....

Eynda masih teruskan workout...... workout itu penting... bagi eynda kalau diet semata-mata tak best jugak.... eynda kena keluarkan peluh2 degil... baru rasa sihat bertenaga.... dan body akan jadi firm.... diet aje boleh susutkan ukuran, tapi takut badan menggeleber nanti ...nehi...nehi....

Oleh yg demikian... nantikanlah review eynda sebulan dari sekarang ye.... harap-harap eynda boleh kasi review yg positif nanti :-)











16 comments:

Jiejah @ Iza said...

chaiyok eynda ;-)

MommyCT said...

Kurangkan nasi mmg berkesan cos my asben diet tu je. Nasi satu senduk then dia top up makan roti fiber 2 keping. Plus exercise jugak hehehe. Hardly any sugar intake semua air tawar2 je.

Lady Ija said...

Saya pun buat low carb... tapi tak amik sd2...tak mampu..huhuhu

Cikgu Vina said...

hihi..patutlah akak makin gojes..haha..rajin tol akak bersenam ea..baguslah..jaga kesihatan bukan sekadar diet semata-mata..

syalinda johari said...

ada member linda amek SDII jugak, memang dha boleh nampak la keberkesanannya...

ibh_sue said...

Kak! Chaiyok. Chaiyok. Sama la kita. . Heheheee. Sue pun campur2 jg produk. Sampai satu tahap dah ssh nak turun. Perlu jg bantuan produk utk cptkan proses tu

inazamri said...

mmg kurgkan carbo lebih cepat kesannya.Now ramai kawan2 tgh guna ALSDII.Ada sorg tu baru je amik sebulan dlm bulan puasa haritu...dari baju saiz XL skrg raya dan boleh M.

! Millomocca Danique ! said...

betul tu kak, nadia mula pun rasa x boleh hidup tak de nasi... tapi sekarang x jumpa nasi pun takpe... hahaha sebab dah biasa.

Lagi pun tengok member semua slim melim, x kan kita nak gempal selamanya kan... tu la antara peransang untuk kurus and be healthy... syukur berkat tolak nasi waktu malam, dari 58kg sekarang 54kg... :)

ana said...

eynda....citer la lagu mana eynda makan semua supplement tu....step by step naa....hihi....

IdaShazana said...

Sy n adik pun ada ambil sd11. Ternyata berkesan specially pd adik yg masih anak dara. Mak dara agak susah nk control :-)

|| NaFiRaa || said...

waahh.. best nih.. tak sabar nak baca lagi.. zura x leh kalo sehari tak makan nasi.. rasa x kena jek.. huhuhu

♥MAMASYAZA♥ said...

alahaiiiii kena cubala ALSD11. akak pun nak kurus gak. mmg sekrg ni, tak mkn nasi langsung sebelah mlm.
cuma sesenduk kecik nasi waktu tghari ja. harap tu turun la lepas ni

sisdee said...

kita beli KZ punya ebook..alhamdulillah byk dah dpt kurang :)

ALoNa CintamaniszLite said...

good luck...

syafisyifa' said...

Wah bagusnya kak eynda share produk yg kak eynda guna....moga2 apa yg kak eynda nak akan tercapai.apapun, kak eynda ttp cantik :)

Alin Marlini said...

alin pun sedang kurangkan carbo...hehehhe

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails