Sunday, September 23, 2012

Restoran Muhibbah, Sungai Penchala.....





Lunch semalam ada orang belanja makan kat Restoran Muhibbah, Sg Penchala.... last sekali makan kat situ masa bulan Ramadhan dgn mertua & keluarga abang ipar... 

Sape lagi yg belanja... hubby le ... :-)



Helicornia.... pokok idaman... spesis ni tinggi... ni di sebalik dinding ... rasa macam nak buat landskap baru utk laman kat rumah.... cari idea...





Ada perkhidmatan shuttle..... parking dlm area restoran tak besar.... pelanggan kena parking luar restoran.... mungkin sebab tu ada khidmat shuttle ni... eynda dah puas guna benda ni masa zaman keje kat sebuah chalet di satu golf club dulu :-D





Seperti biasa.... kacang dihidangkan dulu... free ke tak ye... tak tengok bil...tak pernah check :-)




Minuman feveret kalau makan kat situ.... Green tea with ice.... segar!! 






Hero yg baru baik dari muntah & diarrhea.... baru boleh makan dgn enjoynyer....





Inilah menu utama yg buat hubby bawak kami makan kali ni... Ikan Miang! Ini menu baru kat restoran tu.... rasanyer macam start April lepas... tak baru sangat la kan... cuma baru dapat tahu masa hubby makan2 dgn geng keje kat situ.... so hubby bawak eynda pulak.... sedap lauk ni... bahan2 sebijik macam Miang Kham yg guna daun kaduk tu.... cuma diolah jadi bahan atas ikan goreng.... so bila makan ikan dgn bahan2 tu terasa la potongan buah limau, kacang goreng, udang kering, bawang besar , cili padi... wahhh meletup di dalam mulut! heheheh....

Satu lagi lauk tu Tauhu "Mapo" bersama daging cincang.......


Alamat : Muhibbah Seafood Restaurant @ Laman,
No.2851, Jalan Seri Penchala
Kg Sg Penchala
Kuala Lumpur.

Contact : 03- 77273153



5 comments:

Kasih Salina said...

wahhh..sedapnya nampak ikan tu..kalo bab makan kan tambah lagi perut tangah lapar ni memang terliur habis nih..

norh said...

menarik.. first time dengar nama ikan tu..

Ena's Palace said...

meriahnye bahan2 atas ikan tu....mesti sedap kan

♥MAMASYAZA♥ said...

alahaiii mesti sedapp tu

Me said...

tersedak kak saya baca nama ikan tue... ingat miang = gatal rupa2nya mmg nama masakan yeeee... hahahha... masakan thai ke tue??

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails