Saturday, September 8, 2012

Di Tepi Sungai Semeling.....



Assalamualaikum........

Selamat berhujung minggu.... mesti banyak jemputan open house weekend ni kan :-)


Masa kat kampung hari tu, terjumpa satu tempat ni.... mungkin baru lagi atau kami tak perasan.... Muzium Paya Bakau Sungai Semeling.... tapi tak masuk dlm muzium sebab berhenti kat situ pun secara kebetulan je.... tepi muzium tu ada restoran masakan thai & seafood kalau tak silap... pernah la makan kat situ beberapa tahun lepas... masa tu kawasan muzium ni takde apa-apa lagi....snap2 gambar sikit je sebab nak balik bersiap ke kenduri...




Gok untuk membakar kayu arang & bata.... hhmmm 1st time jumpa ni....



Pemandangan di bahagian dalam.... belakang adam tu kayu kayan.... 




Kawasan ni cantik... sekali nampak macam kawasan resort/chalet.... 




Macam kat Resort kan :-)





Kami ikut laluan ni sampai ke penghujung.... jauh jugak... tak perasan dah hampir ke tengah laut ... ditemani pokok2 bakau..... 




Berlatarbelakangkan Gunung Jerai....



Penghujung laluan.....



Ada nampak pasangan pengantin nak balik masa kami sampai kat situ.... tempat ni cantik utk buat photoshoot perkahwinan.... hhmmm... untuk anniversary pun ok kan? hehehehe....Banyak lagi kawasan yg cantik2 kat tempat tu.... hiasan dinding2 luar bangunan pun ada guna kayu2 besar... kira cantik la utk bergambar... lupa plak snap.... try google2 kot2 jumpa kawasan ni ok :-)




14 comments:

Azian Elias said...

cantik nya Eynda... bagus nya kan...

Kasih Salina said...

salam kak, cantiknya tempat ni..sg semeling tu kat mana? kat sg petani ker..

qasehraihan said...

waaaa....best tu bercutiiii...gok eh?hehe

azran amy said...

tq kak eynda sudi jd kawan Amy..suka tengok Hannah..comelnyee...

eynda said...

Kak yan... haah cantik.. eynda rasa kalau diaorg tambahkan chalet kat tepi2 tu lagi menarik...

eynda said...

Kasih salina... haah kat sungai petani...

eynda said...

qasehraihan.... cuti2 raya hehe... haah gok... tak pernah tau pun selama ni :-D

eynda said...

azran...sama2... thanks :-)

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

mmg cantik temotnye.. ila da smpi gunung jerai tue msa bujang hihi

Bitt (double IS) said...

memang cantik tempat tu kak...

Ena's Palace said...

cantik la tmpat ni...tak pernah pegi..terasa cam nak pegi jer

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

Canteknye permandangan...

Miss No Body said...

thanks sebab review tampat nie..selalu lalu kalo nak p tanjung dawai..tapi tak pernah berenti pon..lepas nie boleh la berenti..

syafisyifa' said...

Wah kak eynda...saya xpnah sampai tmpt ni...tgk kak eynda crita psl tmpt ni rasa mcm nk p jugak...cantik tmpt tu...ambik2 angin...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails