Saturday, September 8, 2012

5 Jam Aje Di Pulau Pinang.....Semata-mata....


Assalamualaikum.....


Raya yang ke6 kan... hubby kata jom la kita pi Penang malam sebelum tu.... lepas dia balik solat Jumaat siap2 la nak pi Penang katanyer.... tetiba tengahari tu hujan lebat kat Sungai Petani.... aisehhh... cemana nak pi Penang?? Nak makan pasemboq susah la kalau hujan kan...

Tunggu hubby balik solat jumaat....

Dia dah balik...still hujan... cemana ni... berbelah bagi antara nak tengok movie citer Sammy si penyu kesayangan Hannah atau nak pi Gurney Drive la pulak.... movie kat Village Mall Sungai Petani je... tapi dalam hati kata alang2 dah balik utara ni nak la jugak pi Penang kan... makan pasemboq pun jadi la pastu balik ... movie tu kat KL anytime boleh tengok...lagipun hujan, nanti Hannah bising sejuk pulak dlm movie theater tu.... 

Eynda tulis status dlm FB... tanya kawan2 kat area Penang.... Penang hujan tak?? Ramai yg reply mendung gelap nak hujan.... masih pikir2 lagi... masa terus berjalan.... dekat2 nak 4pm ada member yg stay kat Gurney Hotel cakap cuaca buat masa ni elok kat Gurney Drive, kalau malam dia tak sure la... dah lama tak main redah jalan2 sejak ada anak2 ni... dulu zaman berdua semua redah aje hehe... last2 jom la kita redah jugak pi Penang...kalau hujan takat makan angin dlm kete je la :-D

Sampai seberang prai hujan turun lebat! Alamak... eynda asyik tengok awan kat Penang aje... dgn harapan tak hujan kot Penang.... doa...doa...

Akhirnyer kami di atas feri.......lega nampak macam matahari muncul balik....





Adam ajak pakcik ikut...... 




Hannah seronok betul dapat naik feri.... padahal sebelum ni dah pernah bawak naik feri... mungkin masa tu belum cerdik sangat.... 




Angin adalah sangat kuat..... tengok la terpaksa pegang shawl yg nak terbang sana-sini.... naik atas kete habis senget benget shawl eynda kekekeke..... 




Maklum la sana sini hujan....angin memang kuat la....muka hepi Hannah... 




Yeaaaayyy dah sampai Gurney Drive... cuaca adalah bagus.... dapat jugak makan pasemboq Penang.... eynda bukan peminat pasemboq, sebab selalunya kuah manis betul.... tapi yg Penang ni boleh makan sampai licin! 




Hannah makan pasemboq sosej aje hehehe.... 



Tengah syok-syok makan tetiba langit mendung.... awan kelabu.... cewahhh....kami panik jugak la... ingat nak hujan, nanti tak sempat habis makan.... tapi sempat jugak la minum air jus amra asam boi sorang 2 gelas kekekeke.... sedap okkkkk.... susah nak jumpa.... hanya sedap di Gurney Drive aje... so far yg eynda tau la.... 

Dah habis makan alang2 dah sampai kami lepak kat tepi pantai dulu... walaupun macam nak hujan... redah aje.... 




Wahhhh senyum sampai ke telinga.... masa kami sampai air laut pasang.... tapi dah habis makan dah surut... so dapat la background takdak air :-D 




Semua pakat termenung pasai apa?? 




Dia sengih macam ni... pastu dia sendiri takut nak tengok gambar ni... pelik...pelik... 




3-4 kali snap gambar ni baru laaaa dapat background yg ok jugak laaa.... awal2 tu sesak kat belakang tu.... :-D Mereka adik beradik yg bergaduh berdua.... bergelak ketawa pun berdua....  






Akhirnya sampai la posing satu family.... hujan tak turun pun...Alhamdulillah dipermudahkan aktiviti kami waktu tu.....


Balik ke Sungai Petani pun naik feri... Hannah suka naik feri.... angin masih kuat masa naik feri tu... kalau pandang ke belakang feri memang la scary nampak feri tu terumbang ambing dipukul ombak.... hati terdetik gak boleh ke feri ni kalah dgn ombak? Di bawak ke arah lain?? Uwaaaaa.... scary...scary.... lega la dah sampai ke Butterworth....terus pulang ke Sungai Petani dgn perut yg kenyang, hati yg gumbira....

Sekian.... maka tamat lah kisah raya di kampung halaman.....








9 comments:

eida yue said...

hannah cute... baru je start follow this blow.. meanarik...

eda_ej said...

tak pernah pon makan pesemboq kat sane.. tp rmai ckp sedap..

DaZzlingLilLy said...

wah mesti sedap kan jus amra asam boi tu..

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

Bestnye jejalan...

~najwa~ said...

saya yg dok penang pun jarang2 nak ke area gurney,suami malas pi pasal susah cari parking.

♥MAMASYAZA♥ said...

amra asam boi mmg sedappppp

tiefazatie said...

mmg hannah nmpk sgt gembira nie..hee

azran amy said...

besnye..tak pernah lg gi penang..kena masuk dlm wish list nih..Hannah maintain comellll..

syafisyifa' said...

Wah dtg penang ke ritu?kalau x leh jumpa kak eynda hihihi...
Saya xdak kat penang masa tu
Harap dpt bersua muka dgn kak eynda 1 ari nnt...hihi

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails