Sunday, August 5, 2012

Iftar di Belanga Cafe, Empire Gallery...Tapi....


Assalamualaikum.......

Selamat berhujung minggu semua....



Last nite berbuka puasa di Belanga Cafe, Empire Gallery Subang....tapi....

Gambar apa-apa berkenaan dgn Belanga Cafe nggak ada... boleh gitu? hehehehe....

Adam tanya... "mama takmau ambik gambar makanan ke? Kan mama selalu ambik gambar letak dlm fb/blog??"

Ni perli ke.... bagi sokongan ni?? hehehe...

Tak snap gambo le... tak bawak kamera.... henpon Hannah guna tengok youtube... malas nak berebut dgn dia.... so layan makan aje....

Sebelum tu!!

Nak citer...kami sampai kat empire tu 7.15pm hihihi.... tu pun eynda & anak2 turun dari kete dulu sementara hubby cari parking kete....

Pertama sekali.... terjah booth aiskrim!! Sebaaabbb.... restoran semua sudah tentu la dah full kannn... atleast kena ada kat situ 7pm utk walk-in.... atau awal2 dah buat reservation... ni nak terjah last minute hmmmm.... jawabnyer berbuka dgn apa yg sempat aje.... eynda tak kisah... dapat minum dulu pun ok dah pastu cari le tempat makan... hannah je makan aiskrim...



Berbuka dgn jus tembikai gelas besar! Alhamdulillah hilang dahaga....opppsss... nak tahu.... dress eynda tu... ada lagi 2 org wanita pakai masa kat empire tu hehehehe.... tapi dress aje kaler sama... material ntah le... takkan eynda nak pi dekat2 pegang material kan... dan selendang tak samaaaa... cardigan tak samaaaa... kalau sama kat situ jugak eynda melalak!

Pastu kan... cari la restoran... full house okeh!! Kena tunggu 8.30pm baru ada tempat kosong.... jalan2 dulu... cari kasut crocs utk adam... adam takmo kasut lain... nak crocs jugak... hidup crocs!! Cari 2 cawangan dah... takde size dia utk kasut yg dia berkenan... hikmah tak dapat makan sebab restoran penuh, rupanyer kat cawangan empire ada saiz utk Adam.... kaler pun yg dia suka... paling best sepasang cuma RM80... beli 2 pasang total bayar cuma RM100!! Lagi sepasang hubby ambik utk dia... so harga kasut ke2 cuma RM20!! Untung sangat!! Promosi dari 1st August -31st August utk kasut design tu.... errkkk tanya gak... utk pompuan punya design nggak ada ke promosi RM100 = 2 pasang tu?? Takde ye... sila kata alaaaaaaa....hhmmm...design cemana?? Design lama tuuuu.... yg femes tuuuu... pi la kedai crocs... tengok sendiri ye :-D

Ok citer bab makan.... dlm 8.45pm baruuuu kami dapat makan tau.... tu pun hampir2 nak pi makan kat kedai mamak je... dengan dressing dlm gambar tu nak makan kat kedai mamak....nanti ada pulak yg tengok atas bawah atas bawah... macam over je minah ni kan...

Sekali naik eskalator... turun eskalator... tawaf empire terjumpa Belanga Cafe... yg dari awal2 cari tak jumpa tu hehehe.... dah tak ramai orang... so makan kat situ...

Dari pengalaman eynda pertama kali makan kat situ, eynda kasi 5 bintang menurut tekak eynda ye... semua sedap!! 

Kami order Sago gula melaka, pie tee, nasi goreng belacan, yong chow fried rice, nasi goreng Putri Sakdong (ada grilled prawn!), nusantara ice blended, milo ais, nescafe ais, plain water 4.... total RM96.15..... kalau buffet kat hotel nilai tu baru sorang boleh makan kan hehehehe.... setakat ni belum jejak mana2 hotel utk berbuka... makin lama makin mahal la pulak... setakat tapau nasi arab, nasi briyani kat restoran ada le tu pun weekend... weekdays so far alhamdulillah eynda masak sendiri...




Sebelum balik Hannah nampak camel... bising nak berposing........




Tak sempat nak jengah kedai2 pakaian... booth2 jual pakaian.... nampak booth Hajaba .. sekali je nampak... pastu tak lalu situ dah kot... by the time settle semua dah dekat 10pm... lain kali datang lagi...





















15 comments:

qasehraihan said...

waaa...empire eh..dekat aje ngn saya ni kak..

Nowena MoLEc said...

Mahu kekal sentiasa dara, pls visit modernlassecstasy.blogspot.com...newly open blog..tq

ibh_sue said...

Bestnya. . Sue semenjak puasa ni x pi mkn luar pun lg. Sesekali nak jg kuar mkn kat luar. Heeee

Ena's Palace said...

kesiannyer....830 baru dapat makan. mesti da lapar giler time tu kan. tapi ok la berbaloi sbb dapat beli kasut tuk anak dan hb.

Farah Ikin said...

eynda,belanga tu memang sfap.kin suka makan laksa n nasi kerabu ayam percik.sebenarnya belanga tu sepupu hubby kin punya..dan mmg resepi turun temurun,org pandai masak katakan.

Tifa said...

kitorang kalau berbuka puasa kat luar , sama ada kuar rumah lepas maghrib ataupun prepare minum air macam Eynda lepas tu jalan jalan window shopping ...tak pernah pergi belangan cafe tu , kalau datang jer full house

eynda said...

qasehraihan... ye ke :-)

eynda said...

Nowena...thanks..

eynda said...

ibh_sue... la ye ke... akak weekend cuti masak... tukang masak nak rasa air tangan org lain jugak kan :-D

eynda said...

Ena... alhamdulillah mungkin kenyang tembikai jus sementara nak makan hehe... haah ada hikmah berkorban makan lewat skit... dapat apa yg nak beli... berganda pulak tu :-)

eynda said...

Farah ikin... i see... actually nak order nasi kerabu ayam percik, tapi order yong chow fried rice sebab nak kongsi dgn hannah... portion banyak... share pun masih rasa banyak ... akan jadi restoran feveret eynda lepas ni kalau ke empire :-)

eynda said...

Tifa...tahun2 lepas kami agak proper bila nak berbuka... tahun ni lebih santai... mungkin sebab nafsu nak berbuka dgn bermacam makanan agak kurang tahun ni... bersederhana so lambat skit pun takpe janji berbuka dulu dgn apa pun yg ada sementara waktu :-)

Ainul said...

saya suke p belanga tu.plg suka coffee blanded nusantara dia.yummy!!

noradzlina.kamdani said...

setakat ni bnyk mkn msk sndri..sbb x brape lalu nk mkn...plg kuat dh jejak kfc, pizza hut...umah fil..param pun jengah setakat utk exercise kaki ptg2...ikram dgn syaza x banyak demand this time around...

Alin Marlini said...

ooo...murahnya crocs..berbaloilah

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails