Monday, August 6, 2012

Sahur Di Restoran Nasi Kandar Pelita....


Assalamualaikum.......

Monday blues?? Hehehe....

Salam Nuzul Quran untuk umat Islam ye....Selangor cuti *wink*




Tahun ni sah pecah rekod sepanjang hidup eynda... hidup anak2 eynda... errkk hubby tak kot... sebab hidup orang bujang dah biasa kot macam ni...


Pagi Ahad hari tu kami ke sini... Restoran Pelita Nasi Kandar... cemana ye... hubby usik2 Adam pasal nasi kedai mamak ni...tetiba terkeluar idea nak bersahur kat kedai nasi kandar... Adam pulak memang peminat setia nasi + ayam goreng mamak.... cepat aje dia setuju.... macam tak caya je anak2 nak bangun pepagi buta keluar makan...


Alarm clock bunyi 4am terus eynda bangun.... tanya hubby betul ke ni?? Dah hubby kata betul, eynda terus gerak adam bangun... uihhh laju je bangun bila eynda kata nak sahur kat kedai mamak....mandi manda semua lalu menuju ke restoran yg terletak kat Plaza Shah Alam/Masalam.... mula2 cuak gak... nampak banyak restoran tutup... kalau semua tutup jawabnyer singgah 7-11 la beli apa-apa utk sahur kecemasan hihi...

Alhamdulillah restoran ni bukak... mana boleh tutup kan... mesti ada je pelanggan nak bersahur... rugi le tutup....



Muka kenyang gumbira.....




Erkkk...anak dara ni basuh muka gosok gigi je.... sebab tu muka cam tu... siap tanya naper hannah sorang je pakai baju tido kekekeke.... takpe la Hannah.... setakat nak pi makan je... takyah glemer2...

Ramai jugak family yg bawak anak-anak kecik macam Hannah keluar bersahur rupanyer.... meriah betul bersahur kat restoran ye... atleast suasana lain la dari bersahur kat rumah... tukar angin skit...

Pengalaman eynda 1st time bersahur kat luar ni.... eynda takde selera makan... nasi mintak setengah... ayam goreng... kuah kari pun nak kari ikan je... bendi rebus, telur masin... selalunyer  hari tak puasa nasi mesti penuh...kuah kari campur....nyumm nyummm... eynda kata kat hubby mungkin on the way nak sampai restoran perut dah masuk angin banyak...kembung perut so tak makan banyak kekekeke.... pandai je kan...kalau sahur kat rumah uihhhh.... 2 senduk nasi pun habis... 

Air pulak order sorang 3 gelas.... so 9 gelas atas meja kami! Memang sahur kami minum air banyak termasuk 100 plus sorang setin utk tenaga seharian.... sebelum keluar rumah pun eynda dah minum kopi (semestinyer Mak Dara) semug & air masak 500ml...

Lepas makan terus balik rumah...Adam kata seronok sahur kat luar... ntah2 minggu depan dia ajak lagi!












18 comments:

qasehraihan said...

kelainan tu..
sahur kat luar..hehe

Mass said...

selamat bercuti org selangor...hehe..org putrajaya keje arini...huhu

wah..menarik gak sahur di luar yek..mcm best gak nak try kan...
kena risik2 area sini mana kedai yg bukak utk sahur...x pun gi bangi makan mcd jela kot...hehehe
sesuai kan bersahur luar di hari minggu ;)

p/s: tgh cr idea mcm mana nak angkut bdk kecik yg tgh tido tu bangun gi sahur..

:: Mrs.Eady :: said...

best kan sekali sekala sahur kat luar :)

♥MAMASYAZA♥ said...

akak takde pengalaman lagi sahur kat luar. tapi anak2 ada gak minta nak bersahur kat kfc, kenyang ke..???

qasehraihan said...

datang lagi hantar entry baru..haha

http://qasehraihan.blogspot.com/2012/08/cantiknya-kurma-puasaku-kali-ini.html

ibh_sue said...

Hannah nampak sangat muka ngantuk. Mata merah lagi..Heheheee

|| NaFiRaa || said...

tak pernah lagi sahur kat luar.. hehehe..:)

noradzlina.kamdani said...

xpernah bersahur di luar.

syafisyifa' said...

Besnya sahur kat luar kak eynda....:)

Cikgu Vina said...

wah..pepagi dah makan nasik kandar..hehe

ratna said...

Hahaha..saya pun x pernah sahur kat luar. Hannah & adam dah besar...

Rozita said...

janji kenyang..

Me said...

dah lama tak sahur kat luar... BANYAKNYA air k.eynda.. kalu eden harus laa dlm perjalan pergi dan balik tue asik memikirkan toilet hahhahaha... suka baju tido hannah sbb gambar artis tue nama sama dgn hannah ;)(mood rajin komen jadi pjg.. (v-v)

Alin Marlini said...

sekali sekala layan maplay..mmg best

Ila Razali said...

wahhh best jugak la.

ila pon tak pernah jugak.... hihi.

cari kelainan bersahur.... tak la boring. anak ila sahur, mata pun berat. kelako tgk :))

mia-ina said...

mia?x nah lak shaur luar...hm, x tau rs camne...tp klu kat rumah sahur 1 family..laju je mkn..tambah tgh pregg nie.

Dkna Abza said...

wah..laju jer anak bangun pagi yea akak..dah dornag nak makan kedai, semangat la tuh..

Cikgu Vina said...

kak eynda..share lah petua kecantikan..er..akak makan ape ek..kulit gebus je..heeh..tak malu kan tye kat public macam nie..haha..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails