Monday, July 9, 2012

Berani Itu Brave.

Assalamualaikum....

Salam Isnin semua....


Sabtu lepas kami bawa anak2 tengok movie.... ni adalah movie kedua Hannah... baru kedua ye hehe.... kisah yg pertama ada di sini : http://meandmylife1376.blogspot.com/2011/07/hannah-cinema.html

Dalam seminggu ni Hannah selalu cakap nak tengok citer Brave kat wayang.... tak tau mana dia tahu pasal Brave... mungkin dari kawan2 kat kindy atau billboard tepi jalan.... so eynda suggest kat hubby bawak anak2 gi tengok Brave.... tapiiiii.... tanpa pengetahuan Hannah! Sepraissss.... hehehe.... kami cukup suka buat seprais utk anak2.... suka tengok air muka diaorg masa dapat tahu tu.....

Hubby beli tiket online, masa sampai OU eynda bawak anak2 makan aiskrim, hubby pi collect tiket.... sebelum tu Hannah bising nak beli buku citer Brave kat kedai majalah.... tapi kami pujuk2 dulu, nak balik kita singgah beli....

Lagi 30 minit movie nak start bermula la sesi buat seprais kat Hannah..... sampai area cinema Hannah macam terkejut... "Brave!!" terkeluar dari mulut dia.... "sepraisssss!!" kami cakap kat dia.... Senyummmm sengih2 malu pun ada terharu pun ada macam nak cry pun ada kat dia hehehe....

Beli popcorn & minuman, sementara nak masuk tengok movie bergambar dulu...






Tengok watak Merida, teringat rambut Hannah sebelum digunting dulu....









Pengalaman bawak Hannah masuk cinema kali kedua :

1) Hannah dah tak takut2 nak masuk duduk kat kerusi cinema.
2) Happy sungguh.
3) Mulut bising sampai eynda kena explain tak boleh sembang kuat2 nanti ganggu orang nak tengok movie.
4) Bila lampu tutup, gelap, Hannah relaks aje dah tak panik.
5) Tunggu iklan 30 minit sebelum start Brave, Hannah restless..."mana brave ni... eeiiii...mana niiii..." Nasib tak melalak....
6) Dia enjoy tengok Brave.... tapi...separuh jalan citer..." alaaaa...Hannah nantuk (ngantuk) ni tapi Hannah nak tengok Brave.... nasib dia tengok sampai habis, tak tertido...
7) Bila orang gelak2 sebab lawak Hannah cakap " iskkkk naper bising niiiii...." 
8) Bila mama gelak2 Hannah tanya naper mama gelak... mama kata sebab citer ni lawak... pas tu dia kata Hannah tengok macam mama nak "cry" je.... uikkkk... cry?? hehehe...owhhhh ada jugak macam nak cry tapi bukan masa gelak2 ni.... dekat2 nak habis movie ye....
9) Bila movie dah habis, Hannah tanya lepas ni nak tengok citer apa pulak? Hari2 dia cakap nak tengok movie....


Abang adam cool aje.... dah biasa tengok movie kan... pernah sekali tu tengok movie Transformers dgn ayah dia, dapat seat asing2.... dia duduk depannnnn.... ayah dia kat belakang.... wahhhh tak sangka dia berani... tapi ayah dia jenguk2 jugak la dia kat seat tu....


Citer Brave ni eynda kasi 5 bintang!! Menurut pendapat eynda ye.... eynda suka jalan citer Brave ni... ada mesej tersendiri especially antara ikatan kasih sayang anak & mak.... citer lawak sangat.... dah lama eynda tak gelak kuat2 dlm cinema tau.... nasib gelap gulita... ehhhh apa kisah... semua orang gelak sakan sebab enjoy kan.... dalam gelak2 pun ada bab sedih... sedih sampai bergenang air mata eynda.... cengeng jugak kan.... sampaikan Hannah mungkin paham jalan citer masa bab sedih tu.... terus peluk2 eynda dari tempat duduk dia... cium2 eynda... "saaaayang mama...saaaayang mama..." Terharunyer..... Dan eynda suka sebab watak2 semua bercakap dalam English Scottish Language kalau tak silap eynda.... sedap mendengar....

Sekarang Hannah sibuk nak ajak tengo ParaNorman , dia tengok trailer kat cinema sebelum start Brave hari tu... kemain lagi nak ajak tengok citer kartun komedi seram hehe.... boleh aje... Insyaallah ... :-)






5 comments:

KhaiRin : anies said...

aiseeehhhh tidur ke hannah...

☆♥L@dy @yU♥☆ said...

x pernah bawa our son gi cinema pun sebab dia x reti nak duduk diam ngeee

Mummy Iswatie said...

x bawak lagik kids g tgk citer brave nih

saniah said...

Bawak anak kecik mcn hannah ni next time eynda cuba ambik couple seat so dia blh baring2 atas lap eynda...blh angkat arm rest tu..blh peluk2... :-)
Privacy sikit la kan

Tifa said...

OOO .. best ye .. tak sempat lagi nak pi tengok :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails