Saturday, July 2, 2011

Hannah & Cinema.



Alhamdulillah baru makan 3 biji pil utk kurangkan giddiness.... dah semakin sihat... semalam cuma 2 kali rasa gayat tapi takmau layan sangat la...

So mari kita buat entry cerita purbakala....ni minggu bila ntah... haaa tarikhnyer 18/6/2011... daya ingatan masih kuat rupanyer....

Sejak Hannah lahir, itu la tarikh keramat kami bawak dia pegi tengok movie kat cinema.... sebelum tu memang tak konfiden... takut dia melalak la...takut separuh jalan kena keluar dari cinema la... akhirnyer kami buat keputusan utk test Hannah...cehhh test tuuuu....

Kami tengok Kungfu Panda 2 kat One Utama..... Hannah memang excited utk tengok movie.... dalam seminggu sebelum pegi tu asyik bercakap pasal nak tengok movie aje.... tiba masanyer masuk dlm cinema.... movie belum start... tetiba Hannah ubah fikiran!! Melalak takmo tengok movie la pulak... mama dah pucat... cemana ni?? Last2 keluarkan galaxy tab... bagi dia main games...dia leka jap sambil tengok iklan sebelum movie start...

Nak jadi citer, tab kehabisan bateri la pulak... mama pucat lagi... movie pun baru nak start.... nasib baik Hannah ok... dia tengok la jugak movie sambil mulut cakap macam2..... tetiba separuh jalan citer Hannah dah ajak keluar dari cinema...alamak.... lagi setengah jam nak habis movie aje... jenuh mama pujuk...ayah pujuk... nasib baik Hannah tak melalak....

Akhirnyer habis jugak Hannah tengok movie.... mula2 dia kata takmau tengok movie dah lain kali... tapi bila dah cool asyik cakap nak tengok movie lagi... nak tengok Mr.Poppers' s Penguin... nak tengok The Smurfs...nak tengok tu nak tengok ni.... lama2 mesti ok kan... mesti boleh jadi geng tengok movie lepas ni hehe....

Adam dulu pun dah masuk umur 4 tahun baru kami ajar masuk cinema.... lepas ni boleh le kita susun list movie yg nak ditonton kannn...kannn.... hehe...








11 comments:

sLeepIng beuty said...

ok la tu . lama2 nnti biasa kan..
Along dan Lily dah biasa ..
Sbb mummunya kaki tgk wayang . haha

eyndayusoff said...

Intan...ni pun mama & ayah dulu kaki wayang... tapi nak start bawak anak2 macam tak konfiden... tapi ok la rasa nanti boleh bawak lagi...

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

lamenye xmasuk wayang...
:)

Ijah EmoTemo said...

hee nnt lama2 ok la tu kak eynda :)

Just Call Me Bitt said...

hehe mesti dia kurang selesa sebab malap jek dalm tu...lama2 ok tuh...kasi sogok popcorn ka makanan lain ka..hehe tak pon bawa barbie dia...ckp barbie pon join sama..hehe

Mia-Ina said...

wah hannah dh tgk movie ye..

Mama Kembar 3 said...

bestnya leh bawak anak anak pi tgk movie, nnt si kembar dah besar mama nak bawak gak laa.. mama ni mmg kaki movies hehe

DeQWa said...

best2....hannah tgk movie tue,nasib baik sempat habis gak kn,hehe

suhailas said...

sama lee sue 1st time bawa si shazleen tgk kungfu panda...pucat...mana tak!!lebih asyik naik turun tangga jeee...nii nak bawa tgk transformer pon cam xkonfident jeeeeee

Jiejah @ Iza said...

saya pun mula² nak bw adam tgk wayang mcm² rasa ada sbb adam ni lasaknya ya rabbi .. tp nekad gak bw masuk masa umur dia 3thn . mujur gak dia leh behave , legaaaaa hihihi

sisdee said...

sarah yang dah berkali tgk wyang pun still tak diam kat wayang apatah lagi hannah yg baru 1st time hehehehe..kdg2 tpksa suruh sarah diam sbb dia bckp hahaha

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails