Thursday, June 7, 2012

Restoran Ayam Kukus Syukran.......


Assalamualaikum...

Hai semua....

Pagi ni eynda bawak anak-anak pegi swimming pool lagi.... tak payah citer dah bab swimming pool ye.... seronok tengok anak hepi...sejam sehari apa salahnyer.... hidup kan ada 24 jam sehari hehe...

Lepas diaorg habis mandi pool terus bawak pegi lunch... early lunch sebab masa sampai kat restoran tu dlm pukul 11.30am.... kebetulan nak basuh kete... berdekatan restoran tu ada tempat basuh kete... 2 in 1 punya plan...

Restoran Ayam Kukus Syukran ni dah lama jugak eynda tahu kewujudannyer.... lokasinyer, memang susah utk orang perasan sebab terletak di jalan yg jarang kete lalu lalang.... kalau lalu pun maybe jarang orang nak perasan kot... tapi sekarang satu line dgn restoran ni PappaRich dah bukak.... di corner lot rumah kedai so landmarknyer senang nak cari.... cari PappaRich seksyen 13 Shah Alam mesti jumpa restoran ni hehe....

Selalu jugak singgah makan...selalunyer tengahari lepas ambik anak2 kat sekolah.... ada le sekali baru bawak hubby makan kat situ... selain fokus dgn hidangan nasi ayam kukus, ada jugak hidangan ala carte lain dgn masakan chinese muslim...




Tadi eynda & Hannah makan nasi ayam.... 




Ayam oh ayam...




Limau asam boi......



Adam try nasi goreng Thai.....



Nak bagi brape bintang eynda tak sure.... sebab citarasa setiap orang tak sama... kalau eynda kata sedap hingga menjilat jari, nanti ada pulak yg kata indah khabar dari rupa.... kalau eynda kata kurang ummpphhh... nanti ada yg kata ehhhh sedap sangat la.... pendek citer sape nak try rasa nasi ayam & masakan chinese muslim, disini salah satu tempatnyer.... sedap tak sedap u all decide sendiri nanti... tapi restoran ni memang salah satu tempat feveret eynda & family la ;-)


Ni alamatnyer:
Restoran Ayam Kukus Syukran,
No.14 & 14A, Jln Rugbi 13/30,
Shah Alam, Selangor.










12 comments:

LydSunshine said...

Ala... apa salahnya kalau eynda bagitau pendapat eynda sendiri makanan kat sini best ke tidak. heheh.

LydSunshine said...
This comment has been removed by the author.
Bitt (double IS) said...

boleh bawa my parent derang susah nak bawa makan luar nehh..hehehe

thanks kasi alamat...selalu nak pergi makan dekat shah alam terasa asik nak call akak jek minta alamat...akekekkekeeke

ViviLim@Mrs.Nurulazmi said...

kelihatan sangat sedap! nanti nak ajak hubby try makan kat restoren ni. terima kasih atas perkongsian alamat. sgt hepi bila dpt baca blog kak eynda kembali =0).

sisdee said...

betul2 tiap org pndpt dan selera masing2 tapi eynda amik gambo mmg terus berselera hahaha

Chik Na said...

sedapnya nampak nasi ayam tu...buat chik na terliur je...harus dicuba kalau ke shah alam :D

saniah said...

Iye btl tu lain org lain taste...so eynda dah bg info ttg resto ni pun ok dah kan..:)
Akak ni area shah alam mmg tak pandai la..tapi manala tau kot2 ter lajak ke sana nnt so dah tahu mana nak makan.. :)
Tqvm

Azian Elias said...

kami org shah alam pun tak pernah jejak lagi ke sini. boleh try lah anak akak yg nomor 2 tu suke nasi ayam..

liyana said...

nanti kalo g s.alam nk tryla..hihihi

meo188 said...

syoknye.. bestnye... nyum2

meo188 said...

syoknye.. bestnye... nyum2

♥ ROS ♥ said...

Wah sdap nmpak... :) bdk2 ni mmg suka sgt dgn air.. Huhuhu... Kalau bleh maknyer pun nak join jugak :p

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails