Wednesday, June 6, 2012

Mandi Manda...



Assalamualaikum.....hai semua :-)

Hari ni agenda eynda adalah bawak anak2 ke swimming pool clubhouse Cahaya SPK.... dah lama betul tak bawak anak2 ke pool tu... hampir 6 bulan rasanyer..... so bawak le Adam & Hannah pagi tadi dlm 10am....cuti sekolah ni pool meriah sikit....





"Foosa" teman Hannah pegi swimming pool.... tolong jaga towel hehe....




Abang Adam boring sebab takde geng sebaya....




Masa ni mushroom dua2 berfungsi.... 30 minit lepas tu satu dah tak berfungsi... diaorg tutup kot...




Hannah dlm sesi pemanasan badan... takut nak masuk dlm pool.... dah lama kejadian dia terjatuh dlm pool tapi dia masih trauma... tapi better dari lepas2 la... sebelum ni nak masukkan kaki dlm pool pun menggeletar satu badan sebab takut...




Kebetulan kawan kindy Hannah pun ada.... bagus jugak ada kawan, Hannah tetiba jadi berani & ada semangat nak masuk dlm pool...




Hannah hepi....




Abang Adam yg boring takde geng sebaya sibuk layan baby.... dia memang suka baby......




Acara melompat ke dalam pool...wahhh dah berani ye...alaaa.... pool tu paras peha dia je sebenarnyer kekekeke....




Bagus ni.... dah sampai ke tengah.... actually dia dah cross pool tu sampai ke batu depan tu....perkembangan yg positif....




Suruh dia jalan sampai ke gelang kaler hijau belakang tu dia takmo.... "Hannah nak main yg red aje..." Okkkk....




Akhirnyer abang adam ada geng.... terus mandi kat pool dewasa.... berkuak lentang berirama hehe...




Sejam selepas tu mama ajak balik..... walaupun Hannah takmau balik lagi, terpaksa pujuk2 .... seronok dia... siap pesan setiap masa, esok pagi nak pegi lagi.... nampak gaya mama kena cari satu slot khas utk aktiviti mandi manda ni sepanjang 7 hari seminggu ni.... takpe la janji anak2 hepi...



Lepas tu eynda terus bawak anak2 ke bukit jelutong utk early lunch dlm 11.30am gitu... plan nak ke area Shah Alam tapi jalan macam jem teruk tetiba kat highway guthrie-shah alam tu so terus belok masuk bukit jelutong.... makan2 then balik rumah....









7 comments:

~najwa~ said...

bagus juga aktiviti ni kak, boleh train anak sampai pandai swimming, ehe.
tapi kalau 7x seminggu....hmm, utk hilangkan boring, mama dia pun kena berendam sekali kot ;P

kakcik said...

Seronoknya dapat bermain air. :)

TeacherAzimah said...

cucaca panas sgt sekarang ni kan eynda, bila bawak anak2 ke swimming pool mmg best. eh nape mama hannah tak joint berendam sekali? hehe..

:: Riri-Fatieha ::~ said...

kak eynda, adam suka main dgn baby? Ada hint kot. hehehe :P

irmafittaputri said...

lama xjejak kt blog akk...hehe..seronok tgh hannah ..comel

Azian Elias said...

seronoknya ye.. cuti ni bebudak akak duk rumah je.. dah tak de bibik ni agak susah sikit nak kuar rumah the whole day.

Chik Na said...

bestnya swimming pool club house SPK ni.. orang luar boleh masuk ke?

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails