Friday, June 8, 2012

Hannah & Lukisan

Assalamualaikum....

Hai semua....


Hari ni eynda bawak anak-anak ke kedai alat tulis.... actually nak beli suratkhabar je... pas tu leka tengok majalah... sempat jugak la Adam & Hannah ambik sendiri apa yg diaorg nak.... Hannah bising nak sticker kecik2... bila tengok harga RM9.90... bagi eynda tak berbaloi sangat la... lekat sana sini pas tu mama kutip buang.... pujuk dia tunjukkan drawing pad cover gambar princess.... terus nak le.... pas tu eynda carikan crayon.... Adam pulak ambik set alat tulis...

Balik rumah Hannah terus start melukis.... anak2 eynda memang suka melukis... dulu Adam je... now Hannah pun dah suka melukis jugak.... eynda leka tengok TV tadi tetiba Hannah tunjuk apa dia lukis.... wahhhh!! Serius eynda tak sangka dia boleh melukis macam tu.... 



Hannah tengah leka melukis.... setiap lukisan mesti ada nama dia... ala-ala signature pelukis gitu hehe....

Eynda tanya mana Hannah belajar.... dia kata TVIQ.... eynda dah jangka tapi saje tanya.... actually apa yg dia lukis tu pernah dilukis oleh watak Einstein dlm rancangan Cows And Crayon di TVIQ.... cuma tak sangka siaran yg dia tengok tu dah berhari-hari tapi dia masih ingat apa yg dia nampak kat TV... otak kanak2 macam sponge kan.... senang masuk apa yg diaorg tengok/dengar....

Oleh sebab ada hal lain eynda bangun dari depan TV dan bukakan channel TVIQ kat Hannah.... bila datang balik depan TV tengok Hannah tengah baring fokus depan TV....owhhh rancangan feveret dia dah start...




Cows and Crayon....Hannah kata nama orang tu Einstein....cehhh siap kenal mamat tuuu...




Eynda pun join tengok kejap rancangan tu.... memang best & menarik.... sampai part Einstein melukis gambar 2 orang model... lukisan karikatur.... yg ni la Hannah lukis hari ni cuma gambar berbeza.... banyak jugak la dia lukis hari ni..... kena simpan buat kenangan :-)


Berbaloi betul mama belikan drawing pad & crayon hari ni... modal cuma RM6.10 je :-D
















12 comments:

QA's ~ mamapapa said...

pandainya hannah :)

Iera said...

Pandai hannah melukis..

♥MAMASYAZA♥ said...

ada bakat melukis kalo camtu

aiezza Sue; said...

gambar apa tu hannah...eyh, cute la yg ber eyeshadow biru tu :)

♥ ROS ♥ said...

pandai hannah melukis.. seram pun ade..kihkih :P

sisdee said...

comelnya hannah lukis...sarah tht day bab coloring dpt B sbb dia mmg tak pandai kaler pki pencil color..silap kot kita dok biasakan dia ngan crayon dulu n water color :((

tp nie kena latih selalu mmg

mama maman aka yana said...

pandainyer... :-)

ibh_sue said...

Wahh!!!..Hannah ni berbakat juga ya melukis. Heeee...Kak!..bila tgk stail hannah duduk tu tingat familly sue, adik beradik sue sllu kata, tu cara duduk keturunan tu..kikikii..kami kecik2 dl suka duduk kaki macam tu..termasuk la anak2 buah pun la ni..Heee

syalinda johari said...

Pandainya Hannah lukis..framekan kak eynda...nanti bila dia dh besar tunjukkan kat dia..mesti dia bangga, kecik2 dh pndai lukis cntik2..hehe

cikbedahlaser said...

ni la d katakn touch.. heheheh lukisan hannah lg cantik dr acik lukis.. serius... sy lukis org tak pernah jd rupe org.. hahaha
ade juga bagusnya tv... tp risau juga dgn rncgn tv... :(

SURIA AMANDA said...

budak2 perempuan skrg mmg suka kot part kraftangan2 ni...same like my daughter la....minat melukis..mewarna..ada jer yg dia buat..

Bitt (double IS) said...

good girl la hannah..comel pulak tu yg dia lukis tu.. :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails