Tuesday, June 5, 2012

Makan Angin Di Pantai Bersih, Butterworth...

Assalamualaikum....hai semua!!

Eynda baru balik dari kampung... Alhamdulillah sampai rumah 10.30pm last nite.... anggaran 6 jam jugak la atas lebuhraya.... banyak kenderaan...syukur dipermudahkan perjalanan balik utara & kembali ke shah alam.... balik utara Jumaat lepas....seronok sangat bila berada di kampung halaman walaupun tak lama....

Hari ahad petang saje bawak anak2 makan angin di Pantai Bersih..... tempat eynda selalu pegi sejak kecik lagi... macam2 kenangan ada kat situ.... dah agak lama tak jejak kaki kat situ.... last sekali rasanyer masa Adam umur bawah 4 tahun....

Tapi Pantai Bersih dah banyak berubah....nak cari jalan agak2 ikut signboard aje.... nasib baik jumpa jugak.... cuma masa tak mengizinkan duduk lama2 tepi pantai sebab dah hampir senja.... sempat snap gambar skit...



Hannah sukaaaa dapat main kat beach.... takmau balik.... baju persalinan lupa nak bawak, seluar dia basah sebab main air laut....tapi sempat kering skit la sebelum naik kete hehe...



Tengah main tepi pantai adam terjumpa sekor kumbang kelemasan dlm air laut tepi gigi pantai.... kira adam penyelamat la... adam kata adam picit2 skit badan kumbang tu...baru kumbang tu bergerak.... ala-ala bagi CPR kat kumbang konon hehe....kami tunggu sampai kumbang tu kering bergerak-gerak macam nak terbang baru kami letak kat area batu2...harap selamat la dia ye...



Tunggu sunset...


Nak kena bawak bercuti kat tepi pantai ni... :-D



Kawan Hannah pun ikut.... basah dia sebab Hannah mandikan dlm air laut....


Silau matahari nak turun... jenuh bukak mata besar2....belakang tu pelabuhan kapal...

Permata hati.....





Lepas tengok matahari terbenam kami bertolak balik ke Sungai Petani.... kami parking area RNR Bagan Ajam... wahhhh time tu kan Maghrib.... kita kelam kabut nak balik rumah tapi tak sangka waktu tu la anak2 muda berkumpul nak merempit dgn motor.... berpuluh-puluh motorsikal..... No komen.... cuma dalam hati berharap semoga diaorg tu berubah la... sepatutnyer time2 macam tu lagi bagus ada di rumah atau di masjid/surau kan....


Melepasi RNR Bagan Ajam nak masuk highway ke Sungai Petani baru la nampak kedudukan Pantai Bersih, lokasi yg original.... tapi tak sempat nak berhenti.... lain kali Insyaallah pegi lagi kalau balik kampung.... masih teringat pakcik yg jual kueteow sup bawah pokok tepi pantai.... berhadapan kawasan apartment...tempat feveret eynda.... ntah masih berniaga kat situ atau tidak....







17 comments:

ME said...

rindu cerita anak2 Eynda terubat bila Eynda mula blogging balik ...

♥ ROS ♥ said...

Wah best.. Ros yg duk butterworth ni xsampai2 agi pantai bersih.hihihi

LydSunshine said...

Bagus la nama pantai ni. Nama dia positif. Pantai Bersih.

eynda said...

Sis ME... Insyaallah eynda akan terus update citer anak2 selagi mampu.... :-)

eynda said...

Ros... biar betul hehe... tapi dah tak brape nampak macam pantai dah la... dulu2 memang 100% nampak macam pantai... sekarang ada pelabuhan & highway tepi tu...

eynda said...

Lydsunshine.... haah kan... harap2 sentiasa sesuai dgn namanyer :-)

saniah said...

seronok la pergi pantai..akak dan anak2 cuti sekolah kali ni tak dpt pergi mana mana anak no.3 ada xtra class..cuma tgu balik kmpg jumaat ni nak hantar abg dan kakaknya balik uni..
harap eynda teruskan bercerita ok..seronok baca pengalaman orang.. :)

♥MAMASYAZA♥ said...

akak kecik2 dulu pun camtu, kalo nak pegi penang, mesti tok umi singgah pantai bersih dulu, makan popia minah. masa eynda kecik2 dulu ada lagi tak akak jual popia tu. sedap popia kat pantai bersih

eyndayusoff said...

Sis Saniah... ni pun pantai berdekatan kampung eynda... alang2 dah balik kampung pegi la kejap...Insyaallah akan terus menulis.. thanks sebab sudi baca :-)

eyndayusoff said...

Mamasyaza.... eynda rasa popia yg selalu kami beli pun popia yg sama...popia minah tu hehe... memang femes popia tu kan.... rasanyer last beli tahun 2000.... tak sure masih ada ke tak... area RNR bagan ajam tu ada kedai2 makan tak jumpa pulak popia tu atau eynda tak jenguk betul2....

Willie a.k.a Reptoz said...

Lama dah saya tak ke pantai.

inazamri said...

akak hrtu pun tak sempat sggah Pantai Bersih.Tempat byk kenangan tu hihi.Sebelum berhijrah ke Perak akak dok di Permatang Pauh hampir 9 tahun jugalah.Kawan2 pun ramai org belah utara juga.

Bitt (double IS) said...

mesti derang suka mandi pantai..kena pakai sunblock tambah2 kulit hannah yg putih gebus tu :)

owhh nasib baik kawan hannah tak tertimbus pasir...hehe

reyna ibrahim said...

dah banyak berubah kan , kak linda?dulu lain pantai ni..sekarang dah lain...napa tak datang kenduri?

sisdee said...

anak2 kita pun jarang ngan pantai that day bawa ke pulau pun cam excited gile hehehehehe...

best gak tgk laut tu kan lawa lak tu :)

Mokteh said...

pantai bersih dah byk berubah...saya suka pegi pantai robina...tp tempat tu pun dah tak best. byk gagak

Si Tuyuk said...

Assalamualaikum kak eynda..vina nie..rindu nak baca blog kak eynda.,.akhirnya terubat jugak..hehe..er..tutup blog sebab nak kurus ke kak...akak nampak makin kurus je skang nie...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails