Monday, June 11, 2012

Patung-patung Setinggi Hannah!


Assalamualaikum....

Hai semuaaaa....

Sabtu lepas kami pegi Empire Gallery Subang...... saje pegi jalan-jalan lagipun nak beli hadiah utk satu birthday party & hadiah utk newborn.......





Jalan-jalan cari hadiah dlm toys r us terjumpa patung2 ni.... best kan!! Teringat satu masa dulu Hannah ada toys macam ni...




Kecik pulak gambar ni heheheh.... nak tunjuk je sama tinggi dgn Hannah kan.... teringin betul nak beli yg baru tu.... Kalau nak beli mesti eynda pilih Snow White...

Tengok price tag... alamak!! Kita ambik gambar buat kenangan je la Hannah.... nasib baik Hannah tak melalak nak jugak-jugak.... harga lagi beberapa sen nak jadi RM230 ok..... yg beli masa Hannah kecik tu RM120.... zaman tu beli toys anak pun tak kesah kat harga.... serius cakap ok.... sekarang dah insaf hehehehe.... tak payah la beli mahal2 cam tu.... boleh beli macam-macam lagi dgn harga mahal gitu.... Hannah pun sekarang suka soft toys macam "Foosa" dia tu..... usung merata macam pet!! :-D


Lagipun seram la nak simpan toys besar2 macam tu dlm rumah sekarang heehehehehe.....











18 comments:

~ yus ~ said...

kalau saya pun seram, mmg takut tengok patung, especially waktu malam gelap...huhu

syalinda johari said...

mmg seram la kak kalau ada anak patung besar gitu..kakakakaka..
macam dok perati kita jaa malam2..ohh tidak..kekekekeke

KhaiRin : anies said...

bsr nyer... da mcm patung yg kt kedai kain bj .. hehee

ratusiput said...

tu la kan nanti jd cam citer apa tu yg patung tu idup...ehehe...

mama maman aka yana said...

takyah beli la eynda.. nnt malaikat takut nak masuk rumah kita.. tuh pesanan org tua la... :-)

eyndayusoff said...

Yus...syalinda.... dulu masa Adam kecik2 kami ada beli patung ET sama besar dia... memang lama2 scary...asyik terkejut je kalau nampak dlm gelap... dah buang masa pindah :-D

eyndayusoff said...

Khairin anies... haah kan :-)

eyndayusoff said...

ratusiput... chucky? heheh...

eyndayusoff said...

Yana... ada ustaz kata patung2 kalau utk anak perempuan main dibolehkan, niat nak biasakan dia dgn tanggungjawab wanita di masa depan... kalau niat kita utk perhiasan memang tak boleh... patung2 tu pun kalau anak dah remaja kita kena buang, jgn simpan sebab dah jadi hiasan pulak... waallahua'lam.... tapi memang sekarang elakkan beli patung berbentuk manusia utk Hannah... sebab kekadang rasa cam hidup... jeng jeng jenggg hehehe...

Bitt (double IS) said...

kalau ler ada anak pompuan buleh tompang sekaki...dulu2 mana ada patung besar2..tapi betul la kak mahalnya..boleh beli kereta barbie yg remote control tu...huhuhuhu

♥ ROS ♥ said...

Ros tkut nk beli anak patung ni.. Kihkih.. Tp kkdg nmpak cute kan, comel sgguh :p mahalnyer, kalau beli lauk leh untuk sbln tu..hahahhaha

♥MAMASYAZA♥ said...

akak dulu masa kecik2 pun ada jugak satu, tok umi belikan, tapi bila dah lama rasa takut le pulak, terus buang

Nigina said...

kalau gina dah seram simpan patung dalam rumah hehehe.. gina ni dahlah penakut.. hehhe

Rohani Hashim said...

eynda, uishhh gabaknya patung tu. takot jugak la nk simpan. besar tuh.huhu kan jap lg tersalah brcakap lak ;)

farra8979 said...

kak eynda, besar sangat la... seram kalau malam kan... hihihi..

QA's ~ mamapapa said...

uhuhuhu!!!mahalnya hrga :(

miSsMawar... said...

besar sangatttt!! mawar pun takut mcm ni... hehe

babyluv_ayang said...

eynda,fara pun gerun tgk kalau dah sama tinggi ngan ank lak ...uishhh ...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails