Monday, February 20, 2012

Musim Bunga Di Rumah Iklim 4 Musim........

Sepatutnyer kami ke bukit cahaya hari sabtu, tapi pagi sabtu hujan... so kami pegi hari ahad pagi... ramainyer kat bukit cahaya semalam.... beratur panjang nak sewa basikal... beratur panjang nak naik tram... yg bawak makanan utk berkelah pun ada.... tapi eynda & anak2 jalan kaki aje.... sementara hubby jogging di laluan utk jogger...

Kami jalan kaki hingga la ke rumah iklim 4 musim.... sekarang musim bunga... baru je dibuka semula 14hb feb lepas... sebelum tu tutup kejap seminggu dua utk tukarkan musim... walaupun ramai orang semalam, eynda heran mana semua orang pegi coz dlm rumah iklim tu cuma eynda dgn anak2 & satu couple muda... so buat macam rumah sendiri la :-p

Layan gambar aje la ye...














Sejuk kat dalam tu........





























Cian hannah pakai sexy... dalam tu sejuk... tapi nampak dia relaks aje...









Real tulips tau... eynda siap pegang bunga tu... bestnyaaaa...




Belakang rumah iklim ada taman hiasan... takde apa sangat la...




Anak2 bising lapar...padahal makan roti dah sebelum keluar rumah... maklum la kanak2 metabolisme tinggi...cepat lapar...singgah makan kat gerai2... eynda minum je...
 
Kami jalan kaki balik ke kawasan exit, dah janji dgn hubby jumpa kat exit... rupanyer hubby dah tunggu kami dekat 45 minit hehehe.... hubby jogging sejam... kami jalan kaki 1 jam 45 minit...maklum la berhenti banyak tempat....
 
 
Nak masuk ke taman pertanian ni tiket rm3 utk dewasa, rm1 utk kanak2...kalau nak masuk rumah iklim, beli tiket masuk siap2 kat kaunter tiket tu... sama harga...rm3 utk dewasa, rm1 utk kanak2...
 
 

13 comments:

ratna said...

kak, kat sini masih haram belum berbunga lagi mcm kat rumah 4 musim tu. he he he..

sisdee said...

bestnya..boleh feeling dok oversea hehehhehe..eh eynda kanak2 mmg le..sarah tu kdg2 kita berselimut tapi dia relax jek cam tak de rasa hahahahaha...

syok tul klu jogging tmpt camnie kan ;)

Mr. Z and Mrs. Z said...

mcm best jer nak pg =)

KhaiRin : anies said...

lama nyer x pegi ke sn..

SYANI said...

Sekarang dah musim bunga rupanya kat rumah 4 musim tu. Dah lama ak gi sana. Last pegi tahun 1995 masa tu musim sejuk...

eiza said...

lamanya tak ke sini...akhir sekali masa skolah rendah! :P

yangyuyu said...

gambar semua cun

inazamri said...

Last pergi masa thn 1992 lepas abis SPM.Masa tu cantik sgt & free je masuk.Setiap kali balik kg di Klang tak penah pun singgah.Cuti sekolah nnt bole la bwk anak2 kesini.

lily lotus said...

cantiknya :) teringin gak nak bawak the kids, lagi2 tgk hannah posing sexy gitu hehe

Nigina said...

wahh bestnya nak try pergilah

Nigina said...

wahh bestnya nak try pergilah

IDAZS said...

bestnya. lama x pergi

anisalya said...

cantiknya la bunga2 yang ada kat dlm tu.

salam perkenalan ye.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails