Wednesday, January 25, 2012

Romantic Dinner.

Sebelum citer pasal romantic dinner, nak update tentang entry terdahulu...

1) Blog eynda dah ok... dah boleh follow blog lain tanpa gangguan warning tu lagi... dlm masa 24 jam dah settle, maybe blogger.com punya problem.

2) tentang duit syiling baru, rupanyer ramai yg tak pernah jumpa duit syiling baru lagi ye... so kita geng la hehe....

Ok mari kita start citer.....


Ini keje last saturday....



Nasib baik ada beli lilin seminggu sebelum tu....




Nasib baik ada bekas utk letak lilin... beli masa nak buat shooting majalah Anjung Seri dulu ..




Ready dulu.....




Cehhhh...kecik2 je lilin pun :-p




Lepas maghrib baru pasang lilin... sayang le belon takde :-D




Hannah tak sabar-sabar nak tiup lilin "happy birthday"...



Maka bermula lah romatic dinner kami sekeluarga heheheh.... makan durian okeh... kena pulak lepas tu hujan turun... dlm rumah dah pasang ekon siap2... tapi Musang King ni tak panas ekk... durian jenis lain especially kampung mesti rasa panas badan... Musang King yg eynda makan ni ok pulak... beli yg siap2 packed aje coz pengalaman beli buah durian berkulit kekadang buahnyer tak elok...rugi so beli yg dah siap packed, dah nampak buah tu elok kan :-D

Lepas makan kemas2 buang semua dlm plastik sampah, letak dlm bekas sampah luar so takde la bau durian dlm rumah :-D Inilah style kami makan buah durian sekarang :-)



** Plan nak lepak kat gerai buffet durian satu hari nanti coz adam pun dah pandai makan durian :-)










29 comments:

Kakzakie said...

Betul makan durian yg dah packed risiko kena buah tak elok tak adalah. Tapi kalau dapat kopek buah durian kan ke thrill...

Alida Ali said...

Tiba2 rasa nikmatnya mkn durian..tambah2 musim hujan skrg..takde la panas sgt...

Anne said...

So sweet :) part intro tu best..last2 baru tau makan durian rupanya :))

Shu Shinju said...

sedapnye durian..

Lia said...

durian musang king mmg sedapppp.. yuummyy...

norh said...

sedap sangat tengok durian tu..telan air liur ni..
dah dapat duit syiling baru.. 2 kupang, rasa macam duit mainan je, kecik dari yg sekarang ni..

ibh said...

Kak.. Tu pun stail mkn doyan sue sekarang juga. Tak mo la bawak sebiji2 masuk keta. Nanti busuk, pastu kat rumah jenuh pulak nak buang kulit dia. Klu beli suruh dia siap pack , senang skit. And spt akak cakap..senang nak tau buah dia ok ke tak. Heeeee...

.:chEyaNtie:. said...

kakak, saya tertarik kat pokok berjurai akak tu.ape namanya yek ehhehehhe

sue-ab said...

lor candle light durian ropernya...

Pretty Ryna said...

romantik sungguh la kak eynda......tambah2 makan durian....lain dr yg lain :)

ibuhebat said...

waaa.. manyak lomentik lo.. hahaha... :)

Semut Senyum said...

aaaa sedap nye tu.. romantik nya... pstttt "macam penah tgok je tuan blog ni.."

ratna said...

ha ha ha.. mkn durian rupanya..

kak.. saya ada jual beg longchamp.. harga lebih murah dr msia.. kalau minat PM saya kay.. harga bole dirunding lg..

iizla said...

saspen betol..ingatkan makan steak..rupanya durian..hehe

Sofie Shariff said...

Hi Eynda,

Sedapnye durian. 3minggu lps, sy pun ade beli durian mkn satu famly. tp bukan musang king la.. durian tembaga katenyer.. boleh tahan panas lah lepas makan tu....

Idea makan durian sambil bercandle light, cambest !

Eri-chan said...

x suka makan durian peket. macam tak thrill la tak kopek2 buah durian. hahah..tapi mmg nanti ada je yg busuk. buffet durian pergi ss2 la..kena sorg hari tu RM25. giler kenyangs..

CeqGu said...

suka tengok rumah eynda:) cantik!

lela nasir said...

memang best makan durian!!!feveret!!!

KhaiRin - anies said...

nk g jg..nk g jg nnt...

qaseh johanna said...

hihi..ingtkan mkn roti..nmpk ulas2 cam roti..betapa punya kero la mata ni...

Alin Marlini said...

Qayyum gak tak pandai2 makan durian..busuk katenye..hehehehe..tak macam mama dia yang mmg antu durian

Salina said...

Kak..memang suspen intro tu..satu2 keluar gambar, last2 tertanya juga 'makhluk' apakah kt lilin tu..rupanyer durian..

Cik Firus said...

hai.. jom baca latest update cik firus http://yanaalias.blogspot.com/2012/01/free-demo-bio-rejuv.html

Bui Junaidi said...

BARU JER 2 MLM LEPAS BEDAL DURIAN..NIKMAT..HEHE

kakyon said...

mengancam selera betul..hehe
akk tak boleh mkn banyak..kena jaga kesihatan..huhuh

Azhariah Zuber said...

bestnya. terus rasa nak makan durian

adarnadzmie said...

durian tahun 2012 belom mkn lg... huhu..

Mimy Hamid said...

makan durian pun suasana romantik gitu...kelas kakkkkkkkkk

syafisyifa' said...

tenang betul dekorasi rumah akak...besnyaaa

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails