Friday, January 27, 2012

Empat Kunci Kebahagiaan....


~ Jiran yg comels! ~

Rasulullah s.a.w bersabda, maksudnya:”:Empat perkara yang membawa kebahagiaan iaitu wanita yang solehah, rumah yang luas, jiran yang baik dan kenderaan yang selesa.!”


Riwayat Ibnu Hibban






Salam Jumaat & Selamat berhujung minggu utk kawan-kawan semua ;-)





kredit : e-hadith

14 comments:

ibh said...

Salam jumaat Kak...dapat lg satu ilmu .... (^_^)

Bui Junaidi said...

RUMAH YANG LUAS..???BILA LAH DPT BELI RUMAH MCM TUAN BLOG NI..KEKEKE

Dapur Kek said...

eeerr...akak rasa kan...rumah yang luas bukan bermakna rumah yang besar,maksudnya ruang dalam rumah tersebut tak perlu diletakkan barang/perhiasan yang sarat...hanya barang yang benar2 kita perlu sahaja yang patut kita beli.
kalau tak perlu,kita elakkan.
bila ruang dah lapang,fikiran kita tak serabut,hati pun tenang..

eynda said...

Dapur Kek... ye akak... mungkin eynda kena tuliskan jugak ulasan kan... rumah yg luas bermaksud rumah yg selesa utk didiami... bukan rumah yg besar hebat utk dimegahkan :-)

Lia said...

salam jumaat kak eynda... ^__^

norh said...

happy weekend kak.. :)

syalinda johari said...

thanks berkongsi ilmu.. selamat berhujung minggu bersama keluarga..

KhaiRin - anies said...

syg nyer jiran sy..alahai...

Ummi Alesya Sofea said...

assalamualaikum..
dah follow cni,nnt jmput ler ke blog liza plk yer. :)

Cikidong said...

dan jugak isteri yang cantik manis macam kak eynda :)

::NureeN:: said...

salam singgah :)

mama tim said...

salam knal.. dah folo sni..

walaupon memiliki hanya umah teres double storey tp ianya cukup luas utk kami anak beranak n jiran yg okey2 jer hehe..

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

nice n9
baru baru sempat terjah sis
ai follow back
nice to know u @_@

Azhariah Zuber said...

rumah kecil yg bahagia itu luas kan kan. tapi teringin rumah besar gak. hehe

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails