Tuesday, January 31, 2012

Bakar Lemak Di Bukit Cahaya.

Masa yg terluang mari kita lakukan aktiviti yg sihat....

Satu hari cuti yg lepas kami ke Bukit Cahaya....dah lama tak ke situ sebab banyak sangat plan bila tiba weekend... oleh kerana sekarang kami suami isteri ada hobi yg sama iaitu aktifkan dirimu, maka kami pilih utk ke Bukit Cahaya .... jom!!



Perjalanan kami di dalam kawasan Bukit Cahaya mengambil masa lebih 2 jam... maklum la bawak anak2 kan... laluan kami adalah laluan yg tidak dilalui oleh kenderaan kecuali basikal & pejalan kaki/jogger....sebelum kami teruskan perjalanan, seorang pemandu tram yg mengambil berat ada bertanya... betul ke nak guna laluan ni coz nanti takde tram lalu... kami kata takpe, memang kami nak jalan kaki... pemandu tu senyum je mungkin dlm hati kata WOW!! hehehe...okeh itu eynda saje2 tambah... poyo aje :-p





Satu lagi yg melambatkan perjalanan sebab tuan belog ni sibuk snap gambar macam le tak pernah sampai Bukit Cahaya tu.....guna iPhone aje la... malas nak bawak kamera berat2...




Yesss...dah sampai tempat yg dituju.... Bukit Cahaya selalu pegi tapi tempat ni 1st time sampai... jauh tau....




Empangan Air Kuning ni adalah tempat memancing....




Takde sape memancing pun hari kami di sana...




Ada berani guna jeti ini?




Hannah nampak ikan.... pas tu ada dragonfly besar kat tepi tu lepak2 atas batu2.... dlm perjalanan kami terjumpa dragonfly yg ada 2 pasang sayap tapi tak boleh snap gambar pulak coz dragonfly tu terbang sana sini...




Saje bawak hero ni bagi lasak skit.... jenuh dengar keluh kesah dia sepanjang kami berjalan... mama dia kata, lagi takmau pegi lagi mama nak bawak...kejam tak? hehehe....




Keluh kesah pun dia jalan laju.... sampai kena ingatkan dia sila pandang belakang jugak pastikan mama & ayah masih dibelakang hehehe...




Singgah di rumah 4 musim... winter dah nak habis....




Pelik benda ni :-D




Awas! Kera melintas....




Canopy walk la konon... takde la tinggi sangat yg ni... belum sampai seru nak naik canopy walk yg tinggi menggayatkan itu...




Inilah hasilnyer sesi pembakaran lemak bagi pihak eynda hehehe.... tak tepat ni..anggaran je coz takleh check heart rate masa berjalan tu... nak kena beli jam yg boleh check heart rate & brape kalori terbakar nanti.......
 
Oleh kerana ada undang-undang keluarga pegi shopping kompleks hanya sebulan sekali, maka kami akan luangkan masa utk lakukan aktiviti outdoor pulak.... cara hidup sihat sangat IN sekarang ni kan.... walaubagaimanapun kami tetap makan apa yg kami suka la... janji mesti aktifkan dirimu ;-)
 
 
 
 
 
 
 

14 comments:

Lia said...

baguskan riadah dgn family weekend mcm ni.. ^_^

mia-ina said...

bagusnya akak & family beriadah sama2x....mia suke tgk

Mizz ErMa said...

syok nye p membakar lemak bersama family tersayang..=)

Salina said...

syoknya riadah gan family camtu..nanti nk try buat gak la..hehe..

Pen Biru said...

sy tak penah smapi tempat ni..selalu dgr nama je

yangyuyu said...

gune ip pun cantik le...

eynda said...

Lia... weekend masa paling bagus utk bersama family ;-)

eynda said...

mia-ina...alhamdulillah...kami dari dulu biasa pegi mana pun bawak anak hehe..

eynda said...

Mizz_erma.... memang seronok :-)

eynda said...

Salina... buat jangan tak buat ;-)

eynda said...

Pen Biru... kalau suka aktiviti outdoor boleh cuba pegi tempat ni ;-)

eynda said...
This comment has been removed by the author.
eynda said...

yangyuyu... tq :-)

ameris said...

dulu slalu gak buat aktiviti riadah cmni. tp sejak ada anak kecik & tgh pregnen plak mmg xde dah...
tunggu la anak besar baru bleh beraktiviti semula.

skrg takat gi taman bawa anak jln2 je. tu pun dh x larat nk bawa perut. hihihi

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails