Thursday, January 5, 2012

Countdown 2012.

Happy New Year 2012!! Masih belum terlambat nak wish kan...

Alhamdulillah...masih diberi kesempatan oleh Allah swt utk meneruskan tanggungjawab sebagai insan di muka bumi ini kan...ada azam baru??

Azam eynda ada banyakkkk... tapi biar eynda simpan sorang2 ye... berjaya atau tidak itu belakang kira... janji setiap masa ada azam :-D

Ke mana malam new year lepas?




Kami berada di sini!! Wahhh sakan ye eynda bawak anak-anak tengok konsert hehehe..... takde la.. tujuan utama ke situ nak bawak anak2 tengok bunga api je... bukan lepak sini tau... lalu je kat sini... lepas tu snap gambar... nampak macam lepak situ kan... uihhhhh...sesak betoi kat situ...lemas perut! Muda mudi bersuka-ria... ye la sedar bawak anak... mudamudi apanyer kan.... so kita ronda-ronda dulu kat taman KLCC tu ok... dah awal kat situ... 10.30pm dah terpacak kat situ... bunga apinyer 12am... cemana la anak2 nak bertahan sampai 12am tu kan.. diaorg tu 10pm dah zzzzzzzzzzzz kalau kat rumah :-D




Berjaya jugak bertahan kat situ dekat2 nak masuk 2012...sikiiit lagi... adam dah menguap...hannah dah baring atas riba mama dia...tungguuuu nak tengok bunga api jap lagi....




Patah balik citer skit... kami ronda-ronda sampai ke masjid asy-syakirin... eehhh ramai! Cepat2 tuju ke situ




Program Indahnya Islam Sempena Sambutan Ambang 2012....




So kat situ la kami lepak....sambil tunggu bunga api sambil dengar lagu nasyid... puisi... jauh la dari konsert muda mudi sana tu kan...




Happy new year!! 12.08 pagi tepat habis pertunjukan bunga api...alamak gambar bunga api takde... eynda rakam je 8 minit tu...... nak letak kat blog macam tak sampai hati sebab asyik dengar suara tuan belog yg poyo mengalahkan anak2 seronok tengok bunga api :-p




Masa utk balik... ehhh balik rumah ke? Konfirm sesak kan! 1st time tengok bunga api kat KLCC 2 bulan lepas kawin... terperangkap kat area KLCC... pukul 3 pagi baru boleh keluar dari KL! Zaman tu takde anak lagi takpe la lepak minum2 kopi dulu... zaman sekarang tak sanggup le nak bersesak-sesak dah...




Sempat tengok celebration kat lobi hotel....boleh menari salsa kat situ....petang tu receiptionist ada offer eynda & hubby menari salsa...pakai lawa2...sexy2....hehehe...hello... buang tebiat kot kalau kami macam tu hahahaha.....

owhhh yesss...hehehe memang tak balik rumah ok! :-)




Dari tingkap bilik hotel... sesak sampai pukul brape pun tak tau... asyik dengar siren polis je.."sila beri laluan...sila beri laluan...ne no ne no..."




Di sini la kami stay malam tu... Corus Hotel....... dekat betoi dgn KLCC kan... lintas jalan je....petang check-in tu siap pegi KLCC dulu shopping hehe....mula2 pegi Ampang Park...lepas tu naik LRT ke KLCC...saje la anak2 eynda ni tak pernah naik LRT...kesian kan... dekat pun dekat le... lain kali kita naik jauh2 skit...




Buat booking thru Agoda.com. Tak kisah sangat bab bilik hotel janji selesa utk tido dgn anak2... tengok le dapat katil single hehe... alaaahhh satu malam je .. takyah cerewet...




Esok pagi tu bangun siap2 utk check-out... dah check-out naik jejantas lintas depan jalan makan nasi kandar kat Restoran Pelita Nasi Kandar wahhhhh..... hebat kan... sebab kami booked hotel tanpa breakfast.... sebab tahu kami kat KL... punya la banyak tempat makan :-D
 
Lepas makan balik rumah terus... takde aktiviti apa pun lepas tu... eynda & hubby habiskan masa berdating....basuh lantai parking kete kat rumah....kemaskini laman rumah... sapu daun2 kering.... dating jugak tu kan hehehe...
 
 
 
 
 
 
 
 
 

12 comments:

Tsu Miy Chan said...

new dekat putrajaya jer.. tgk bungapi then balik.. hehe~

ratna said...

Wow! Jam tgh2 mlm....

Alin Marlini said...

Selamat Tahun baru Kak Eynda..

Mimy Hamid said...

seronok jugak ek kak coooti lepak hotel KL...feeling foreigner lak...nak buat la..hihi senang soping

Mimy Hamid said...

seronok jugak ek kak coooti lepak hotel KL...feeling foreigner lak...nak buat la..hihi senang soping

KhaiRin - anies said...

seronok nyer!
tp x jammed ke mlm tu?

NeenaAnuar said...

happy new year kak!

neena ade kat Pavillion malam tahun baru tu.. tapi tak sanggup nak tunggu sampai tengah malam.. shopping mall tutup kiteorg pun balik coz tak sanggup nak bersesakkan kat sana ngan org yg terlaluuuu ramai... sesakk napass rasanyer.. lagi pulak fikir nanti nak bersesak kat dlm kereta pulak lagi.. dulu2 waktu bercinta memang sanggup lah.. sebab saja carik pasal nak balik umah lambat.. hahaha.. now dah kawin.. memang kalau boleh nak cepat2 balik umah so that leh lepak2 kat umah jek.. so tengok bunga api dari balcony umah sendiri jek.. sekali tengok leh dpt view 5-6 bunga api sekali gus.. tapi feel of coz lah tak sama kalu kite ade kat betol2 bawah percikan bunga api tu kan.. hehehe..

btw menarik gak plan akak nie.. lepak2 kat hotel.. then shopping2 dpt gak retreat bersama family kan! :)

suhailas said...

sue tunggu tepi jalan jeee.....tak berani nak angkut sishazleen kt area KLCC.....happy new year!!!

zailamohamad said...

kompeni tempat zaila keje ni selalu buat majlis buka pose kat hotel tu..

bagus juga plan Eynda ni..bolehlah zaila tempah..pagi2 boleh bawa anak2 mandi kolam KLCC..hehehe

Bitt (double IS) said...

happy new year akak n family...serik masuk kl time cenggitu..ehehe nasib baik cek in dekat jek...kalao tak parahh gak tuhh

Anne said...

Cantiknyer pics eynda amik..clear.

sheila said...

malam NY tu...lom pukul 12 dh tido. zaman beriya2 nak tunggu bunga api mcm dh xde je. tunggu le anak2 besar sikit mungkin boleh gaklah ajak dorang g tengok

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails