Thursday, January 12, 2012

Adam & Tuisyen.


 
Tahun ni bertambahlah rutin harian eynda.... hantar adam ke pusat tuisyen... tahun depan nak ambik UPSR *alamak*....
 
Sebelum ni ada ambik home tutor... sejak Adam darjah 3 lagi... tapi macam tak berbaloi pulak... hanya sorang dari 3 orang cikgu yg boleh eynda nampak pandai mengajar... kelebihan home tutor ni, senang utk kita la... tak payah nak keluar masuk hantar anak tuisyen kat luar... kekurangan pulak, risiko kita tak tahu cikgu tu bagus atau tidak ( sama jugak cikgu mana2 pun kan) dan paling kena sabar, cikgu datang suka suki dia je.. ada je alasan takleh nak datang mengajar hehehe... bersangka baik maybe ada masalah betul... tapi kalau kerap sangat susah la... kerugian masa yg dirisaukan...dan kos yuran home tutor adalah sangaatttt mahal! Result anak tak improve sangat pun...
 
So mulai tahun ni ok la eynda hantar ke pusat tuisyen ... dah seminggu adam start tuisyen... dia kata seronok kat situ... ye la ramai kawan baru so takla boring study dgn cikgu private aje kan... semoga terang hati masa belajar ye...
 
Makin sibuk la hidup ni... kekadang duduk kat sofa nak tengok tv pun boleh terlelap hihi...
 
 
 
 
 
 
 
 

10 comments:

Lia said...

betoi tu akak hantar pusat tuisyen ramai kawan utk adam kenal2 sambil tukar2 pendapat kan..

Jiejah @ Iza said...

eynda hantar pusat tuisyen mawar bkt jelutong tu yer ?

moga adam terang hati .

adarnadzmie said...

kejap jer kan adam dh nak UPSR thn depan..hehe..good luck to Adam...

eynda said...

Lia...haah..so far dari sekolah berlainan so bagus utk social skills dia :-)

eynda said...

Jiejah... yesss... Insyallah :-)

eynda said...

adarnadzmie...haah kan... kejap je masa berlalu... tq :-)

sisdee said...

x pe eynda..berkorban demi anak2 insyaallah berbaloi :)

ainnoraini said...

anak saya pun tuisyen kat tempat tu jugak...

ratna said...

Dah besar adam.... Tuisyen ni mmg perlu kan kak..sejak kita sekolah2 dulu dah ada...tambahan ilmu selain sekolah.

zailamohamad said...

sekejap je Adam dah nak masuk tahun 6, pastu masuk sekolah menengah, pastu masuk U..aaaahhh kejapnya kan..

apa2 pon moga Adam terus sukses dalam pelajaran;)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails