Sunday, December 4, 2011

Zam Zam Arabic Restaurant, Seksyen 9, Shah Alam.


Pernah makan di restoran ni?

Eynda baru 1st time.....2-3 minggu lepas....mak mertua ada kat sini...saje bawak dia makan di luar...




Eynda ingat restoran tu sebesar bangunan tu...rupanyer dlm bangunan tu ada kedai-kedai lain lagi...




Jom baca menu.... berpinau biji mata tengok menu.... tapi last2 dok order yg lebih kurang jugak kalau makan kat restoran makanan arab lain...




Mari bergambar sebelum makanan sampai....




Tadaaaa...alamak lupa la nama menu ni... chicken kabsah or chicken mandy kalau tak silap.... 




Sedap jugak....eynda suka ayam bakar tu...tapi jenuh nak habiskan coz setengah ekor! Memang takleh nak habis yg bahagian isi banyak tu...bukan nak membazir...tapi kan kena stop makan sebelum kenyang atau dah kenyang takleh la paksa masuk perut lagi hehe...

Deco restoran pun cantik jugak...walaupun beraircond tapi konsep terbuka siap ada playground kecik utk budak-budak....Hannah muka masam je tu sebab takleh nak main kat playground...budak2 ramai, kemudahan kecik aje...takut Hannah melalak berebut tempat main dgn budak2 lain... 

Boleh la ke situ lagi... sape nak try boleh pegi ke seksyen 9 shah alam, dekat2 mcdonald, kedai perabot bahagia...alaaa boleh nampak la bangunan besar tu dari jalan besar jugak :-)

Harga lebih kurang sama dgn restoran lain... rasanyer ada yg lagi murah dari restoran lain... murah RM1 jek :-p

Ada jugak order hummus tapi rotinyer tak sesedap di Sahara Tent ;-)

Ini alamatnyer : Zam Zam Arabic Restaurant, Jalan Tengku Ampuan Zabedah G9/G, Seksyen 9, 40100 Shah Alam... 





7 comments:

Pen Biru said...

awatla yg jauh sgt..huhu..kecur liur tengok ayam tu..

MommyCT said...

Suka sambal ke sos apa nama tah. Sedap sbb masam n pedas.

yangyuyu said...

kak eynda mcm pengacara jjcm versi blog hehe...ghajin:)

Yan said...

akak pun dah makan kat sini. tp cuma baru sekali. lebih suka Sahara Tents.

Ermayum said...

makan sini last week ngan rakan blogger juga first time not bad

Qaseeh Tolia said...

Pernah pergi skali masa baru bukak..ok la makanan cuma masa tu kelam kabut sngt org ramai and setiap 5 minit skali pinggan pecah..staff dia yg buat coz tak paham bahasa dan order, menu silap dll. Tapi last time hubby pergi dgn kawan-kawan dia ckp banyak dah improve.

Zana said...

Salam kak eynda, zana pun pernah mkn kat sini, lain kali try order chicken maghdud ker madghud, camtu la nama dia, memang sedap....

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails