Thursday, December 22, 2011

Singapore Part 6 ( Singapore Flyer)

Sambung lagi citer Singapore....bila la nak habis ye...

Hari ke 4 dah kan... kami pegi dua tempat yg tinggi ye... yang pertama Singapore Flyer!! Dari hotel kena naik taxi.... Singapore Flyer dekat2 dgn Marina Bay...



Ok dah sampai... Welcome to Singapore Flyer!



Sebelum beli tiket nampak benda ni....



Dah beli tiket kita menuju ke Singapore Flyer... sebelum sampai tu kena lalu dah ala-ala Petrosains eynda rasa.... Journey of Dreams...menarik la cara diaorg buat tempat ni...



Replika Singapore Flyer.......



Ini dah macam masuk disko pulak hehehe...



Menarik sungguh... eynda tak paham benda apa tu...



Yang ni magnet kot... susah kalau orang jalan2 tak baca info..tahu snap gambar aje... eynda la tu..



Ok turn kami naik sudah tiba!



Huh! Macam suspen je masa nak naik...agak2 gayat tak? Ek eleh... bukan ke pernah naik Eye On Malaysia? :-p



Adam & Hannah mula2 pun diam jek...



Berlatarbelakangkan Marina Bay........



Geng di belakang kami..........



Ok hampir berada di bahagian paling tinggi!



Sudah berada di bahagian paling tinggi! Alaaaa...eynda ingat boleh lagi tinggi dari bangunan tu so eynda boleh snap bahagian dalam "kapal" tu hehehe.... atas tu open air mesti gayat duduk hujung2 "kapal" tu kan....



Anak dara ni asyik bising kenapa benda tu pusing slow sangat... lorrr... tak best la kalau pusing macam kat funfair tu :-D



Itu adalah padang bola....... kecik aje kan.. pastu terapung!



Sayup mata memandang............



Dah turun posing2 jap kat bawah........



Lunch siap2 sebelum pegi lagi satu tempat..... huhu...balik Malaysia memang kena diet balik la... fast food 24 jam!



Selamat tinggal Singapore Flyer.......
 
 
 
Kami tak bawak passport masa pegi Singapore Flyer... kalau bawak tunjuk aje kat kaunter tiket & akan dapat less 45% dari harga normal.....
 
Jom tuju satu tempat lagi... tunggu entry ye :-)
 
 
 
 
 
 
 
 

4 comments:

Lia said...

wahhhhh... bestnyaaaa

eynda said...

Lia...hehe best :-)

Bitt (double IS) said...

ayooo kat situ tak de mamak ke?? akekeke mana nak carik nasi cenggitu...

Salina said...

ishhh..teruja sungguh baca percutian akak ni..gambar2 akak memang terbaik lah..cantik sangat2..rasanaya rugi la kalo tak naik singapore flyer ni..

cantik giler view dari atas kan..

no wonder la ramai jugak tourist ke Singapore..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails