Sunday, December 18, 2011

Singapore Part 2.


Sambung day 1 ye....

Lepas check-in & buat apa yg patut, anak2 dah bising lapar....kami keluar cari food & jalan2 jugak la... takkan nak duduk dlm bilik hotel je kan... rugiiiii....actually dlm map nampak York Hotel ni jauhhhh dari Orchard Road... tapi yg betulnyer 5 minit aje dah sampai....kalau tanpa kids lagi le cepat sampai hihi.... maklum le macam Hannah tu langkah tecit hehe....




Jumpa McDonalds!! Tapi mula2 cari tanda halal dulu ok.... logo halal Singapore la... takkan nak cari logo halal Malaysia hehe.... Alhamdulillah mcd di Singapore halal.... staffnyer pun melayu... actually boleh call utk delivery terus hantar depan pintu bilik hotel tapi kami baru dapat tahu malam sebelum pulang ke Malaysia....haiyaaaa....


Wajah anak dara yg lapar dah.... sabar tunggu ayah order makanan...

Dah kenyang kami jalan2 kat Orchard Road aje memandangkan time tu pun dah 4pm ke atas....sambil tu snap2 gambar... anak2 seronok sebab sekarang deco cantik kat Singapore menjelang Krismas....sales sana sini ye tapi eynda kurang minat... maklum la semua branded2...eynda lebih suka snap2 gambar utk bawak balik sebagai kenangan...kalau nak beli pun something yg mengingatkan percutian...contoh yg ada tulis tempat2 menarik di Singapore...tak payah la gucci ke... salvatore ferragamo ke... bla bla bla... tapi kalau u all banyak duit boleh aje beli hehehe.... eynda cuma tutup mata kalau tengok gadgets!! :-p


Deco pertama yg kami jumpa...coklat!! Tapi bukan coklat betul :-D


Bukti berada di Orchard Road... naper la muka cam tu ye... sebab mama asyik snap2 gambar aje.... :-D


Sukanyer Hannah!! :-)


Ok gambar ni tak brape sesuai ditepek tapi eynda tepek gak sebab ini termasuk dlm pekej percutian eynda hahaha.... ehhh tak la... eynda pun lupa eynda bukan berada di Malaysia... baru teringat owwhhh Singapore...patut la benda2 ni nampak biasa aje... serius dari jauh bila ramai orang kerumun, hanya nampak kepala & separuh badan model2 aje...tak berbaju... ohh tidakkk...takkan diaorg tak pakai sehelai benang pun!! Cuak bila dah sampai dekat2... owhhh takde la tak pakai apa langsung.... ini adalah acara promosi pembukaan salah satu butik kat Orchard Road tu.... yg best geng2 perempuan laaaa... hepi giler...teruja... semua ada! Ramai ambik kesempatan berposing dgn model2 ni.... dan Hannah cakap kat mama dia... "mama tak boleh ambik gambar dgn orang tu tau..." hahaha... Hannah dah risau ... Dun worry Hannah :-D


Arca unik.......


Satu lagi yg mengherankan eynda.... saje buat heran tapi memang heran... tahun gajah ke apa....sana sini kat Singapore ada patung2 gajah ni... macam2 kaler...macam2 posing... macam angry bird yg merah tu pun ada....


Ni rasanyer dlm ION Plaza....


Posing lagi.......


Hannah dah letih berjalan... kami memang tak bawak stroller... kalau boleh biar Hannah berjalan.... dukung kejap2 aje pas tu suruh jalan balik... takmau bagi dia mengada-ngada hehe...


Alamak... dapat katalog Toys r Us la pulak... rehat jap... tengok katalog...tengok aje tau...


Tolong la bagitahu eynda kat Malaysia ada jugak escalator berbentuk macam ni.... habis teruja la eynda ni... :-p


Berehat sebentar.... nak jalan pun dah takde tenaga sangat.... dinasihatkan kalau nak ronda2 di Orchard Road ni sila la pakai kasut yg comfortable... terpulanglah nak bergaya pakai wedges atau tumit tinggi runcing2 tu.... tapi janji boleh berjalan lamaaaa & kaki tak melecet atau stress.... bagi pendapat eynda yg sesuai cuma walking shoes aje... eynda bawak Brooks running shoes & scholl flat shoes aje... pakai stokin lagi comfortable ;-)


Ok dah malam... jom balik hotel dulu...tido...esok pagi nak pegi USS *wink*







14 comments:

BabyIntan com said...

Intan pon nak g Singapore next week, nasib baik Eynda buat n3 about ur hoilday nie. Boleh lah take notes sikit2 :)

Yg patung elephant tu Arissa mesti suka sangat!

alyyani said...

banyak tempat bole amik gmbr kan? wah escalator tu, kat sini dijamin belum ada lg. hehee.. tapi, mana gambar tuan tanah? :D

Yan said...

bestnya jenjalan.. akak p spore takat p jumpa mak sedara dan saudara mara lain je. tak jalan2 sangat..

ibuhebat said...

syokya jenjalan kat singapore.. saya ni, walopun ada sedara mara kt sana, tapi jarang2 nak berjalan kalo kat sana.. dok lepak kat rumah jek..

jemput enyda n kenkawan join kuiz GA :)
http://hebatkan.blogspot.com/2011/12/kuiz-minggu-kedua-ga-1st-anniversary.html

yangyuyu said...

sonok jalan2...banyak gambar lawa2 ni jangan lupa buat photobook tau:)

KhaiRin said...

da lama rs nyer x menjejakkan kaki d bumi singa ni...plan je tp x pegi2 pon

nkniessa said...

akak, saya pun terpikir benda yg sama bila tgk eskelator tu.... saya pun x pernah lagi jumpa eskelator cam tu kat malaysia ni.....
bestnya tgk hannah..... chomel....

eynda said...

Babyintan...mesti arissa suka... kat mana2 pun ada patung gajah tu... kaler pun ceria2 :-)

eynda said...

alyyani... haah banyak tempat boleh ambik gambar...best! Tuan belog ada dlm gambar tu...cuba cari :-)

eynda said...

Kak yan.... lain kali akak kena jalan2 kak... best ;-)

eynda said...

ibuhebat...next time jalan2 tau ;-)

eynda said...

yangyuyu... berangan lama dah semua nak buat photobook hehehe...so far baru buat satu :-p

eynda said...

KhaiRin...insyaallah ada masa nanti pegi la tu :-)

eynda said...

nkniessa... kann macam tak pernah nampak kat Malaysia... naik turun 2 kali sebab teruja hehe...malu aje... tq :-)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails