Saturday, December 17, 2011

Singapore Part 1.

Salam semua... :-)

Eynda dah balik dari bercuti semalam. Tiba di rumah petang. Alhamdulillah semua berjalan lancar sepanjang percutian.

5 hari 4 malam hidup tanpa henpon...tanpa facebook... tanpa blog... tahu tak kenapa?? Sebab sampai je airport Changi, on henpon... NO SERVICE hahahaha.....padan muka sendiri!! Mula2 panik jugak la... takde internet maybe boleh hidup dah sekarang coz lately eynda bz & jarang bertenet kan.... masalahnyer henpon pun takleh guna... nak beli simcard bagai, hhmm malas la....so sape sangka tanpa semua tu eynda survive jugak ahahaha... syaratnyer jangan le berpecah masa jalan2 dgn family.... kalau terpecah haru jugak nak jumpa... :-p

Ok citer eynda agak panjang ye... sorry kalau membosankan... :-D

Bermula dari kisah di LCCT, masa berangkat adalah lewat 30 minit...well...takpe la kan...Tiba di airport Changi terus dapat taxi utk ke hotel. Sungguh teruja sebab memang tahu Singapore adalah negara yg sangat bersih...satu yg eynda perasan sepanjang berada di sana, takde kucing/anjing liar...




Our hotel... York Hotel... masa nak buat online booking tinggal hotel ni aje yg kosong...kami booked thru agoda.com ye....


Hotel ni biasa2 aje la... simple........ tapi bagi eynda berbaloi... nanti kat bawah ni tengok bilik ye, baru tahu kenapa berbaloi ;-) Owhh ye harga bilik tak termasuk breakfast ye coz di situ makanan adalah tidak halal... boleh check rate terkini di agoda.com :-)


Hannah terjah statue tu dulu bila nampak kat ruang lobby....


Ok part ni agak tak best sikit la... terlewat beberapa minit je sampai kat receiptionist tu...hampir 30 minit jugak tunggu nak check-in gara2 wanita2 kat depan tu... apa yg buat diaorg lama kat situ pun tak tau la..... dah le letih kan tak sabar nak landing atas katil dlm bilik hotel... hehehe....


Bilik kami tadaaaaaa.... 1 king ke queen ek... 2 single bed gabung jadi katil queen.... puas hati... takyah mintak extra bed :-D


Depan katil ada meja & tv........ biasa la macam hotel2 lain jugak ....saje nak citer gak :-D


Ada 2 sofa.......


Yang ni best.... bagus ada tunjuk arah kiblat....


Bilik mandi...... owhhh lupa nak snap gambar toilet bowl hehehe.... toilet bowl ada 2 bijik...satu tempat pelaburan & satu lagi tempat pembasuhan kekeke...boleh bayang kot... :-D


Sabun mandi, syampu bla bla bla....


Complimentary .... jangan minum yg ada dlm fridge... nanti kena bayar hehehe....


Pemandangan dari bilik kami.... takde apa yg menarik kat luar tu...bangunan tinggi2 semua... yg bagusnyer jalan kaki tak rasa panas terik matahari sangat sebab redup aje terlindung dgn bangunan2 & pokok kiri kanan jalan....

Ada snap gambar nombor bilik...1203... tapi cari dlm kamera dah takde! Hubby sempat upload dlm ipad dia... heran... maybe eynda terdelete kot :-p

Dah check-in tu sempat rehat kejap je... solat... pas tu siap2 keluar...anak2 dah bising lapar.. check -in pun dah 3pm...

Eynda rekemen sangat2 utk sape yg nak stay kat Singapore... hotel ni adalah 5 minit berjalan ke Orchard Road dari pintu kedua hotel.... dan tak sampai 5 minit berjalan kaki dari pintu utama utk ke Far East Plaza di mana ada banyak makanan2 halal di situ.... ;-)

Orait nanti eynda sambung lagi ye... ada 500++ keping gambar hokey... tapi tak semua la eynda tepek nanti... yg penting2 & sesuai aje ye...




9 comments:

sisdee said...

wah bestnya...kita yg skangkang kera pun dah lama tak ke spore heheheheh..tggu part 2 dan seterusnya lak :)

CIK JATT said...

bestnya kak eynda. tak sabar nak tunggu gambar2 lain. teringinnya nak g singapore, tapi takde rezeki lagi.

kitorang g mana2 pun, selalu book kat agoda. senang kan

! Millomocca Danique ! said...

syoknyaaa....

Mr PenyuBiru said...

bagus..bagus.. antara entry yg saya nanti-nantikan sebab InsyAllah kami bakal ke Singapore bulan julai tahun depan. so, entry camni amat amat membantu sekali buat kami nanti. nice sharing & thanks ya. err..harga bilik berapa tu?

DeLancrettLurpak said...

perhhh, mantapp! ish, boleh tahan gak rega york hotel ni, menangis gak nak membayo nyee

ehem, ada rembat apa2 dkt changi airport? hehehe

alyyani said...

nnt eynda ltk any info yg eynda bole share eh. nak pegi lama lg. tp bole la tske note dah. thanks. mmg luas gila lah bilik dia. worth it.

Pen Biru said...

1st n lst g spore tahun 1992..masa ntu umo 12 thn.sy ingt lg masa sy p tu byk apartment tgh naik sbb arwah FIL pak su sy ckp, smua aprtment tu adalah persediaan utk ambik rakyat hong kong yg tak nak dok hong kong lagi pd thn 1997 sbb hong kong dah dikembalikan pd China..sbb tu sgpaore ramai cina

illa said...

Bestnyeeeeerr..! biler la nak sampai ke sana ek..huhu

Amiizaa2001 said...

singapore paling best:):)...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails