Thursday, December 29, 2011

Aroma Ikan Bakar Jeram....


Beberapa minggu lepas kami pegi lunch kat Aroma Ikan Bakar Jeram....

Sempena cuti sekolah ni (dah nak habis baru sempat citer), restoran tu buat promosi sedia makan tengahari... selalunyer start 4pm-5pm kan... rasanyer hanya utk 3hb-28hb Disember 2011 je...




Kami sampai situ pun dekat 3pm... bagi betul2 lapar la konon hehehe..... actually pernah pegi situ sekali sebelum tu... cari lokasi pun thru GPS... kalau tidak memang tak jumpa la ... 1st time jumpa hari tu kami tak makan, just lepak2 tepi laut... so kali ni pegi Hannah dah tahu ada pantai... adeehhh jenuh pujuk suruh makan dulu... dah le panas LIT LIT orang kedah kata kan....




Masa ni Adam dah elok2 sembuh dari HFMD... so sempena dia dah sihat, bawak dia datang makan nasi... tapi dia & Hannah makan nasi goreng cina aje...




Kebetulan mertua pun ada.....




Eynda muka letih skit sebab 2 minggu jaga 24 jam anak2 yg kena HFMD... rasa pucat je muka...




Nasi goreng cina sedap!




Tomyam campur sedap!




Butter prawn eynda pernah makan yg lagi sedap... kerang bakar agak kering isinyer... ni ikhlas ye cakap... takut plak kena saman :-p




Sotong celup tepung sedap!!




Isskk lupa plak ikan kerapu atau siakap ni? Eynda pernah makan yg lagi sedap tapi habis gak yg ni kami makan... isi fresh sudah tentu... sos kicap, eynda pernah rasa yg lagi sodap...




Kali ni kami pegi air tengah surut.... tapi pemandangan dari restoran ni memang cantik....




Lain kali kalau pegi lagi boleh duduk kat area makan bersila :-)




Air laut surut.... 1st time datang dulu air laut sampai ke batu2 tu....time lebih kurang jugak...




Nampak gaya diaorg tengah plan membesarkan lagi kawasan restoran... mesti semakin maju bisnes kan... kagum betul...

Satu je kelemahan masa kami kat situ hari tu... lalat banyak... jenuh tepis... tapi staff sorang tu cakap tengahari memang lalat banyak kat situ... kami pun cuba memahami aje la.. mungkin sebab tu bisnes diaorg waktu malam je kot... malam takde lalat... ada ke? hehehe... Apa-apa pun alhamdulillah kenyang sampai malam...malam tu makan roti aje :-)

Total yg perlu dibayar selepas makan adalah dlm anggaran RM100-RM110... lupa dah... citer lama terperap kan... lain kali tulis dlm note kat henpon tu! :-p


Alamat : Aroma Ikan Bakar Jeram, Jalan Jati Off Jalan Pantai Jeram, 45800 Jeram Selangor.
Tel : 017-3163117 (En.Naim) atau 019-2084452 (pn Hazura)








10 comments:

SYANI said...

Terliur nengok tomyam & butter prawn tuh..

NONIE ROSSI AZIZ said...

jauh dari area rumah kita ke Jeram Eynda? macam teringin la pulak :D..lama tak dengaq panaih lit lit hahaha

Eye_nee said...

dah lebih 5 kali akk kesini...tak pernah pergi waktu lunch..selalu pegi dinner time...masakan boleh tahan lah....ikan sotong udang sumer fresh la...cuma satu jerrrr kat sini yg akk tak puas hati."bilik kecil" mereka sungguh "bersih".....harap mereka akan ambil perhatian yg lebih keatas "bilik kecil" ni

Salina said...

harganya mesti blh tahan la akak ye..kalo kat sini kat kuala perlis tu still ok la lg harganya..

fiezachommel said...

Saya pun suka tempat ni....

Softtouch [Hanim] said...

xpernah mkn kat situ kak eynda...lalu pernah lah..xtau plak dia ada bukak siang yer...tau malam je ada...nk pegi dah terlepas pun ka
k tarikhnya

ooo anak kak eynda HFMD yer..ketinggalana betul sy..Alahmdulillah dorang dah sihat...

ratna said...

Sedapnya tgk semua food tu...

delour said...

wah cantik tempat ni kak terasa nak try jugaklah nanti..=)Ahh sotong celup tepung tu mengoda jiwaaaaakuu...hehehe

mia-ina said...

ikan bakar tu yg best tue....meliurkn.

ps: sy telah berpindah new blog kak eynda.

Rinna said...

Tak pernah sampai lagi ke situ.. TQ share info pasal tempat ini..nampak cam best jer.. :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails