Wednesday, November 9, 2011

Sri Bunga Raya Kindergarten 1st Graduation Concert 2011.

30hb Oktober 2011, kindy Hannah buat 1st Graduation Concert di Cahaya SPK Clubhouse. Memang suspen macam mana la Hannah dgn konsert ni... macam boleh agak hehehe....







Register ketibaan mak ayah....




Pentas.....




Acara pembukaan... nampak Hannah tak? Paling hujung sekali...paling kecik sekali... tengah gigit kuku! Mata berair skit...owwhhh dah agak mesti dia cry/sedih/cengeng kat bilik persediaan....eynda pun hhhmmmm ada benda yg kita kena terima hehehe.... takpe la Hannah... walaupun Hannah nak masuk kelas 6 tahun next year, bagi eynda sebagai mama, Hannah ni perangai masih seperti kids yg umur 3-4 tahun... sebab tu la eynda paham bila Hannah jadi macam tu :-D




Cari le mama Hannah.... bersemangat cop tempat paling depan sekali ok.... nak ambik gambar anak buat konsert... nak rakam video anak nyanyi2 menari2.... tup tup hehehe....




Hannah cuma join pembukaan & penutup plus satu ni nyanyi lagu apa ntah... My little cupcake kot... dia kena jadi baker... kat rumah kemain lagi nyanyi lagu2 utk konsert termasuk lagu cupcake ni... hasilnyer atas pentas dia diam! hehehehe.....



Bagaikan baker yg keletihan buat cupcake, hanya kutip duit bila pembeli beli cupcakesnyer hehehe....




Penutup konsert.... baru nampak Hannah ceria... Hannah kata dia takut.... stage fright rupanyer Hannah ni... kena belajar dari ayah la cam ni....

Disimpulkan cerita, kita tengok aje la perkembangan Hannah next year.... actually dari segi bersosial Hannah takde masalah besar walaupun kekadang dia suka melalak masa main2 dgn kids lain... biasa la tu... banyak lagi skill yg Hannah kena belajar... utk hidup kita akan sentiasa belajar & sentiasa ada pengalaman baru... ni baru 5 tahun kan... bak kata seseorang, kita jangan membandingkan seseorang dgn orang lain... kita kena bandingkan seseorang itu dgn diri dia sendiri...perkembangan sebelum & selepas....

Apa-apa pun enjoy jugak tengok kids buat performance... macam2 peel & gaya... yg nangis2 pun ada...comel aje... biasa la manja2 semua... yg ada bakat pun ada.... pandai berlakon, nyanyi, main alat muzik....

Lepas habis konsert ada hidangan makanan utk semua... makan2 & minum2 skit terus balik rumah...






6 comments:

- dieyana - said...

comelnya hannah kat ujung sana, paling kecik, paling comel! ;-))

Liza Hashim said...

cute little hannah.. biasalah kak, budak2..ada yg confident ada yg tak.. kita yg besar ni pun kenkadang bila naik pentas gigil. apalagi budak2 kan.. tapi good try..next year cuba lagi ye hannah.. tak tau la Qaleesya nanti camne.. heheh

Tihara said...

haah..hannah paling kecik..takpe lah compare dgn other kids yg lebih besar..lama2 dia ok je tu :)

Yan said...

tak pe Eynda,

perrempuan kena malu2 sikit..heee..

Qhaifa Nur said...

salam singgah

nampak grand gitu, mesti meriah...

dah follow jom follow back
qhaifanurin.blogspot.com

alyyani said...

setuju dgn kata2 eynda ni. rasanya anak sy pun stage fright kot. tgk la 20/11 ni mcm mana. kat rumah kemain. tgk depan org apa jadi. lain budak lain ragam kan? asal sihat dan normal dgn perekmbangan kawan sebaya diorg dah syukur :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails