Thursday, November 3, 2011

Majlis Makan-makan Bersama SPKians.....

Hari Sabtu lepas (29hb okt 2011) eynda sekeluarga ada buat jamuan makan khas utk jiran2 di SPK ni.... kebetulan bulan oktober adalah bulan kemeriahan keluarga kami... alang2 dah nak buat jamuan tu kami buat keputusan utk beli kek sempena besday Adam & Hannah.... jamuan ni dari syawal hari tu dah kami plan... tapi Allah nak menduga... masuk bulan oktober banyak betul dugaan... Adam tak sihat... eynda tak sihat hingga sebulan lebih dah takleh pegi gym... Hannah pulak demam...last2 lagi seminggu majlis baru jalan terbuka utk kami aturkan plan majlis... bayangkan betapa stressnyer eynda... panggilan jemputan dah buat awal2... eynda pulak tak boleh nak settle banyak hal sebab banyak dugaan especially utk eynda la.... tapi sabar...ada hikmahnyer kan... Allah sayangkan kita sebab tu Dia menduga kita...

Sangat2 rasa bertuah sebab last2 minute tu ada jiran yg baik hati datang bantu eynda atur plan majlis...sebab eynda dah betul2 buntu.... apa yg dapat dilihat dlm gambar kebanyakannyer hasil pertolongan diaorg...sangat2 sayang kamu semua muaahhhhsss....

Eynda nak mintak maaf andai ada yg kecik hati sebab tak tahu eynda buat majlis ni... betul2 kali ini kami hanya invite jiran2 di SPK aje plus sedara mara.... Insyaallah jika murah rezeki lain kali lebih ramai kami invite.... Alhamdulillah ramai jiran yg datang...anggaran 215 orang termasuk kanak-kanak :-)

Jom tengok beberapa keping gambar yg sempat disnap... tq jugak la utk mereka yg sudi pegang kamera2 eynda utk bantu snapkan gambar2... eynda & hubby betul2 tak sempat nak snap banyak gambar sebab melayan tetamu... itu pun terkilan sebab rasa macam ramai tetamu eynda tak sempat tegur....maafkan apa yg terkurang ye :-)




Suka deco ni *wink* Mula2 plan nak beli belon biru & pink tapi adam dah besar...biru eynda rasa sesuai dgn baby boy aje hehe... so gabungkan hitam & pink...





Sangat2 cute!! TQ neighbour sebab sangat kreatif! Owwhhh ini idea hubby jiran *wink*





Kerusi meja comel2 utk tetamu kecil.... Nanti eynda buat iklan di mana nak dapatkan khidmat utk party kanak2 ni... kerusi meja... sand art... scratch art...bouncer....tattoos...




Khemah khas utk candy buffet...



Hiasan belon2 di tangga.... tq neighbours!!



Rainbow cupcakes....




Kek besday Hannah... karekter feveret Hannah buat masa ni... icing cream cheese... kek di dalam kaler pink berperisa strawberry! :-)



Adam nak sangat kek Angry Bird... choc moist cake....




Nice combination kan :-D





So cute!! TQ Neighbours!!




Utk Adam... kena nampak macho skit hehe...



Candy buffet area di waktu malam...TQ neighbours!! Tanpa kamu2 tak wujud la candy buffet ni ;-)




Macam2 adaaaa.....




BBQ area.......





Selepas solat Isyak tetamu mula sampai.... sila... sila ... :-)




Sudah ramai tetamu hadir.... pagi tu eynda tengok meja tersusun 10 biji... agak cuak sebab rasa nanti kalau ramai tak datang mesti nampak lengang aje... Alhamdulillah... dah rasa macam tak cukup tempat duduk pulak malam tu...





Antara hadiah yg Adam & Hannah dapat.... tak tahu nak letak mana... rumah eynda kekurangan meja kekekeke... TQ neighbours *wink*




Eynda patut beli lagi banyak helium ballons tu... biar penuh setiap penjuru siling atas tu kan... kids memang suka... last2 habis dah ballons tu diaorang ambik sorang satu...




Tak cukup meja kat luar boleh aje makan di dalam :-)




Pergola dijadikan tempat khas utk tiup lilin kat kek... & jiran yg buat biz tengah sibuk layan kids... tengah tepek tattoo tu...



Kids tengah khusyuk buat scratch art.... panggil ajak nyanyi lagu hepi besday pun takmau... takpe kita biar diaorg enjoy kat situ :-D



Cuak juga eynda masa ramai2 nyanyi lagu Happy Birthday coz Hannah sejak umur setahun kalau dengar lagu Happy Birthday mesti melalak... even beberapa hari sebelum tu dia dah cakap, jangan nyanyi lagu tu... nasib baik dia ok hehe...




Potong kek.....




Posing dgn ballons bouquet......




Hannah jaga kek besday dia hehehe.... "mari...mari... makan kek... tinggal sikit lagi... " :-p Kek dia paling laku... habis kejap je... kids suka kot sebab rasa lain dari yg lain...  Kek adam yg eynda perasan boys suka :-)



Adam posing dgn kek besday dia.... dugaan jugak la nak decide kek dia ni... macam2 permintaan...siap merajuk sebab ada yg tak ikut citarasa dia... tapi mama nak yg terbaik... bukan tiru deco kek orang lain kikiki.... takkan tak kenai mama kot hahahaha....




Dapat jugak gambar family walaupun tak tahu nak tengok kamera mana satu hahaha.... ok hubby... posing yg sangat menarik ahaks.... :-D




Baby ZARA & her mummy.... comel sangat...memang feveret baby! :-)




Sempat bergambar dgn tetamu kat meja ni aje... 




Tukar kedudukan pulak hihi...




Bila dah ramai yg pulang baru la boleh nak duduk sembang2 dgn neighbours yg belum balik.... sayang korang semua.... muahhhhsss...




Eh sekeping lagi heheheh....



Eynda tak jangka nak semeriah malam tu.... invitation eynda pun sangat la biasa2.... majlis yg sederhana... takde tema apa-apa....tapi wahhhh sangat meriah dgn tetamu... paling terharu bahagian sambutan besday Adam & Hannah... dari plan hanya potong kek, tiba2 terus jadi meriah! Trima kasih sudi datang ye... maafkan jika ada terkurang.... harap takde yg berkecil hati kalau eynda terlepas pandang kedatangan kawan2 malam tu... betul2 cuba yg terbaik... mintak maaf sekali lagi utk kawan2 rapat yg tak tinggal di SPK... rasa bersalah sangat tak dapat jemput semua.... Tak jemput tak semestinyer tiada di hati eynda...harap semua memahami :-)

Tuan rumah ni hanya sempat makan masa tetamu dah ramai pulang hihi... 











14 comments:

Zareene Saifuddin said...

eynda,
meriah sungguh birthday party adam & hannah... zareene suka tengok... semuaaaaaa.... deco cantik... belon cantik.. kek cantik... candies cantik... semualah... hehehehehe.. kalo ada rezeki bat party lagi sudi2lah jemputnya.. (hhaha.. x malu mintak orang jemput kita.. :D)

ameris said...

wahh.. meriahnya part hannah & adam. nnt eynda bgtau yer mana dk dptkan servis belon dan tatoo art tu..
anak saya baru sethn bln jan thn dpn tp plan nk buat kecik2 jek.

zailamohamad said...

meriahnya & baiknya jiran2 eynda..rasa macam nak pindah duduk situ jugak *hahaha macamlah mampu*

OneSimpleMother said...

seronoknya berkumpul sesama neighbours. nmpk meriah dan akrab sangat.. :)

Siti Asiah said...

Sporting jiran Eynda yea...sonok tengok...
Nape Hannah tak suke lagu besday tu Eynda..(nak tahu jugak)...hihi

ibh said...

Meriah tu majlis..Seronok kan dapat jiran2 yg baik..

Alin Marlini said...

Adam nampak sudah bujang...hehehehe..
Meriah + best!

alyyani said...

mmg suka tgk kalau rumah eynda buat jamuan. mesti happening walau sederhana. nmpk rapat semua penduduk SPK. :)

Jiejah @ Iza said...

deco cantik , pink + hitam mmg menjadi hehehe

Yan said...

Meriahnya majlis.. i teringin nak buat birthday party anak yg lastt tu.. tak masa mmg tka berapa sesuai. Masa tu i sibukkk sangat2..

azzra81 said...

wah..meriahnyer kak..
nice decoration...

semoga akak semakin bahagia dgn adam hannah and suami...amin..

Ya ALya said...

MERIAH N GLAMER....

tapi nampak sangat muka kak eynda cam penat sgt....

semoga hannah n adam murah rezeki n panjang umur,buat kak eynda sefamily semoga happy selalu....

peah @ peps said...

concept birthday k.eynda..sangat smart..saya suker sangat...

New Post: Trafalgar Square, London

syalinda johari said...

waaa..cantik dan meriahhh

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails