Monday, August 8, 2011

Photoshoot Untuk Cahaya SPK Resort Club.

Satu lagi kisah sebelum puasa....

17hb Julai eynda dapat call dari clubhouse Cahaya SPK... banyak kali missed call sebab eynda tak dengar bunyi phone dlm handbag... pas tu eynda pun tak return call... ingat takde penting sangat... kebetulan beberapa hari lepas tu jiran yg bukak playroom kat clubhouse buat status kat FB, clubhouse nak cari volunteer utk buat photoshoot... ramai la mak2 yg volunteerkan anak2 termasuk eynda... alaaa syok2 aje kan... so bawak le hannah di suatu petang hari yg ada photoshoot tu... sembang2 dgn sorang staff kat clubhouse, rupanyer diaorg call hari tu sebab nak mintak Hannah datang buat photoshoot... lorrr...awat eynda tak angkat phone time tu hehehe... tapi ini volunteer ye... takde royalti walaupun hubby bising skit kesian kat anak dia letih2 lembik sampai tertido awal malam tu tanpa makan apa-apa....

Jom layan gambar...




Tunggu dlm playroom...





Dapat free makan-makan sebelum photoshoot.... semua anak2 jiran SPK...




Baby paling comel!! Baby ZARA :-) Abang dia baya Hannah datang utk photoshoot jugak...





Posing sebelum makan2... baju kuning kat belakang tu abang baby ZARA :-)




Tunggu makanan dihidangkan...




Abang Adam yg hanya datang temankan mama, akhirnyer jadi bidan terjun jugak... sebab kena buat photoshoot dlm swimming pool hehehe... Masa ni kan time eynda ganti puasa hari tu... punya la teruja nampak makanan... nasib baik teringat eynda puasa... hampir2 ambik pinggan letak bihun goreng :-p




Touch-up skit sebelum photoshoot... kebetulan eynda bawak compact powder, lipstik, sikat... jadi jurumekap bidan terjun jugak kat situ...tapi gambar eynda mekap2 kawan eynda ada snap...dlm kamera eynda takde...suka tengok anak2 dara ni khusyuk time dimekapkan...




Adam bising sebab member dia makan kertas hehehe....




Photoshoot bermula... tunggu punya la lama sebab photographer buat photoshoot kat gym dulu... haaa ni la nak merajuk skit... patut ambik eynda & the geng buat photoshoot kat gym sebab kami pengguna regular kat situ... tapi siapa la kami kan hehehe... sudah tentu ambik model yg tough2... yg body cun2.. yg mana mereka itu ada jugak staff di clubhouse tu... ala gurau je...malu le kalau ambik mak2 dara ni hihi...walaupun ramai yg datang volunteer tapi Art Director pilih2 kids jugak utk photoshoot ni...so yg lain2 akan buat photoshoot kat swimming pool... Hannah kan tak suka swimming pool so dia dikecualikan kekekeke....rugi le Hannah uittt...




Dah habis photoshoot... ada beberapa kids yg tak bawak swimming attire & yg taknak swimming tak lain tak bukan cik Hannah... stay dlm playroom... ada sorang makcik jaga & Puan Eynda pun jadi le babysitter budak2 ni kejap... siap temankan salah sorang budak pegi toilet lagik hehehe... syok jugak jadi babysitter ek :-D



Anak boss playroom, Amelle...




Dah Hannah taknak masuk pool utk photoshoot, playroom pun nak tutup, eynda nak ajak le anak2 balik rumah sebab tugasan dah habis... tetiba Art Director mintak izin nak guna Hannah & Adam utk photoshoot tepi pool... so tunggu la lagi sampai dekat 7pm baru settle... dlm gambar Art Director tengah bagi direction kat model2... yg ni rasa videoclip sebab kena jalan2 tepi pool...brape kali CUT daaaa....masa ni Adam & beberapa orang model lagi ada dlm pool... kena berlakon dlm pool jugak...




Risau eynda sebab takut Hannah restless... tengah panas kena ulang brape kali shooting... datang mood dia takmau buat jenuh... tapi Alhamdulillah semua berjalan lancar.... cuma sis baju biru tu kata Hannah sibuk nak pegi playground kekekeke....




TQ kakak sebab layan karenah Hannah... 



Actually kan...eynda pun tak brape pasti photoshoot ni utk apa... yg eynda tahu diaorg akan tukar iklan2 banner utk Cahaya SPK... mungkin jugak utk website Cahaya SPK....Billboard depan tu tak tau la nak guna gambar2 dari photoshoot ni ke tidak... kita tunggu aje la hasil dari photoshoot ni nanti....

Balik rumah malam tu memang Hannah letih... tak sempat dinner dah tido...kesian kat dia... terpikir macam ni la agaknyer budak2 kecik yg terlibat dlm iklan & lakonan kan.. Tak sampai hati pulak kalau lepas ni dia ditakdirkan terlibat dlm bidang2 macam ni....apa-apa pun satu pengalaman yg menarik.... Eynda dulu pun pernah buat photoshoot utk pamplet satu resort percutian...sebab eynda staff kat situ hehe... model bidan terjun... ada jugak la kenangan walaupun cikai aje ahahahaha...









15 comments:

ibh said...

Hannah memang bleh jadi model cilik kak..Tentu cumei ja...Heeee...

eynda said...

ibh... hehe... buat masa ni jadi model utk blog mama dia aje la :-p

suhailas said...

cantik gaun hannah.....berseri muka dia .....tomei tomeiiiii

NM02 said...

gewammmnyer tgk baby zara tu..

yangyuyu said...

love photoshoot:)..gatal jari nak petik shutter..

SYANI said...

Makin glamer la Cahaya SPK ye lepas ni..

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

hannah xyah la touchup2...
natural beauty...
:)

CIK JATT said...

wahh!! bestnya ada photoshoot macam nih. hannah so cute. ada gaya nih:)

eynda said...

sue...tq..kaler hijau tu naikkan seri kan :-)

eynda said...

NM02...haah zara sangat comel!!

eynda said...

ummi...sama la :-)

eynda said...

Syani... ye la tu hehe..

eynda said...

ceroi... biasa la gegirl mesti nak mekap2 jugak :-D

eynda said...

Cik Jatt...haah satu pengalaman yg manis...

Tihara said...

bagi saya hannah lah yg paling comel..pernah bawa kat advert. agency tak..komersial muka hannah ni

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails