Thursday, August 25, 2011

Hijau Pemandangan Mata....


Salah satu sebab eynda dah cuti memasak....

Mau trim rumput kat laman rumah... 1 jam 30 minit sehari...  2 hari sudah selesai... ala-ala briskwalk atas treadmill 30 minit di bulan puasa jugak... dah plan nak ke gym di bulan Ramadhan tinggal angan2 hehe.... 

So dah settle hari ni... puas hati!




Sudah kemas... (angkat bakul yg berat sendirian berhad)...




Bahagian depan rumah....




Habis gondol area ni eynda kejekan ahahaha....




Alang-alang dah tunjuk laman tu eynda tunjuk pokok baru.... actually masa beli kecik aje dia dok dlm pasu tu... sekarang dah menjalar.... hari2 belek dia... takut ada yg menumpang kat dlm tu iskkkk mintak simpang!




Area lanai kecil... beli pokok2 ni pun kecik2 lagi dlm pasu... beli sebab tengok kat kedai, pokok ni boleh naik tinggiiiiiiiiiiiiii....yg tengah2 tu dah naik tinggi redup je jalan kat bawah dia... so dari tingkap dapur nampak redup je area ni....

Lantai2 nanti balik dari kampung baru cuci la.... cuci sekarang nanti takde kat rumah, kotor balik... so kita jimatkan tenaga lepas raya... lepas raya dah makan banyak so boleh la cuci lantai kuat2 hihi....

Rumah eynda tak banyak pokok berbunga... cuma kemboja & helicornia aje... eynda suka nampak lapang.... pokok pun tak terlampau sarat....  harus la nampak yg tenang aje kan kikiki..... sebab tu jugak rumah eynda berkonsep minimalis.... seorang yg sukakan ketenangan...walaupun hari2 semak macam tongkang pecah...adeehhh... oppss... ini dah lari dari topik laman rumah...so better stop :-D


Sekian....segarkan mata anda dgn kehijauan tumbuh-tumbuhan ;-)









14 comments:

Jiejah @ Iza said...

rumah saya sepasu pokok pun tiada ..hahahaha dasar org rajin kan .

Shu Shinju said...

cantik sungguh laman umah kak eynda..

Liza Hashim said...

cantiknyer.. sejuk mata memandang.. pokok keladi yg besar tu nama apa? panggil keladi besar je ke? then pokok kt lanai dkt ngan dapur tu nama apa lak? nk gi cari ni.. ececeh.. semangat tgk kak eynda hias laman.. (sendiri nk jaga pokok boleh ke?) hmmm..

eynda said...

Jiejah... lagi lapang la cam tu hehehe...

eynda said...

Shu... trima kasih :-)

eynda said...

Liza... alamak... kami pegi kedai pokok2 kat jalan ke sungai buloh tu... terjah masuk mana2 kedai yg suka.. pas tu pilih2 pokok je... nama pokok tak tau... selalunyer kami tengok contoh pokok yg dah sedia besar so tahu agak nanti dia besar cemana...yg keladi tu orang panggil keladi gajah kalau tak silap...nama saintifik tak tau hehe...

Mamatasnim said...

salam kak eynda..cantiknye lamaN..memang tenang dan sejuk je mata tengok umah akak..:)

nur easy said...

cantiknya..suka ada taman kwsn umah cam ni.. salam hari raya

Ya ALya said...

sejuk je memandang umah kak eynda ni....

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

cantikla umah eynda...

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

bile la nak sampai umah akak kan...

sw33T MOm... said...

cool nya laman u..
cantik sangat..
nak tumpang bergambar bole..
hehehehe...

CT said...

akk serupa mcm Eynda...suka rumah ada hijau2 dgn pokok tp takmo sarat sgt...hihih

cikbedahlaser said...

best nye klu ade laman camni... seronok tgk laman kak eynda...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails