Friday, August 26, 2011

Bateri Kereta.




Petang semalam eynda ke tempat repair kete... tukar bateri kete...selalunyer benda2 cam ni hubby yg uruskan...memandangkan hubby selalu tak sempat nak buat, eynda volunteerkan diri utk pegi sendiri... nak tunggu lepas raya, bateri tu dah tenat sangat... nak start enjin kete pun kekadang berkali-kali tak boleh... eynda takut nanti kat mana2 kete tak boleh start enjin langsung, melalak la sorang2 ... so memberanikan diri ke kedai repair kete sendirian berhad... tak takut apa sebenarnyer... cuma takut kena tipu maklum la pemandu wanita kan... hehe...





Anak dara yg "nantuk" .... tertido dlm kete...kesian kena turun dari kete... nasib baik la ada tempat duduk elok2 cukup utk kami 3 orang...





Abang Adam sibuk nak tengok apa staff tu buat... staff tu pun sangat la mesra customer... sempat sembang2 lagi pasal nak raya... pasal balik kampung....pasal family dia...pasal kete yg dia guna hehe... layan aje ...






Ni bateri lama... diaorg tengok pun tahu bateri tu bateri lama... iye... bateri tu dah berusia 2 tahun hahaha... patut la kete eynda sehari dua ni payah nak start enjin...sampai bergegar-gegar kete masa nak start enjin... tak tau pasal apa kami leka sangat... staff tu kata bateri dry ni tahan setahun je... yg ni dua tahun kira eynda bernasib baik sungguh... ehhh kalau tak bernasib baik jadi apa ek? takut nak tanya dia hihi... dia siap tulis dgn marker pen tarikh patut tukar kat atas bateri baru supaya eynda tak leka lagi :-p






Sambil tunggu layan facebook.... kejap je siap dlm 30 minit kot... tunggu diaorg ambik stok bateri kat kedai satu lagi... pasang...siap... kena caj RM230. Lega dah kete dapat jantung baru... rasa macam dia segar sikit...kalau tak rasa dia macam tak sihat aje... kan savvy kan...kannn.... :-D




11 comments:

mama maman said...

kita pun pakai savvy.. hhheee

eynda said...

mama maman... yeaayy kita geng :-D

alyyani said...

kereta kita sama jugak! :D kaler merah. baru tau dry bateri ni tahan setahun. kena cek ni. huhuh...

Qaseh said...

bagus, wajib service kete sblm balik kg.

Ya ALya said...

pas ni kena ingat2 la pasal bateri keta tu yer kak eynda......

intan morsalin said...

ooo...dry bateri stahun je rtempoh hayat...tp slalunya pakai smpi kong.hhhaaahahah...

CT said...

serupalah akk pun pakai bateri smpi kongggggggg...konggggggg :)

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

bernyawa kembali...

Qaseeh Tolia said...

Bab tu mmmgggg kena tengok..jgn mati tengah jalan dah..Pompuan biasala..bkn tau nak buat apa bila jd sesuatu tu (for myself la)

Mia-Ina said...

mmg ptt service sblm blk...wah 2 thn batery kak..mmg ptt tukaq tue

Mia-Ina said...

mmg ptt service sblm blk...wah 2 thn batery kak..mmg ptt tukaq tue

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails