Wednesday, August 3, 2011

Felda Residence Hot Springs ~ Check-Out Day.

Nota : Entry ini adalah entry tertunggak di mana kejadian adalah sebelum bulan Ramadhan....tuan punya blog malas nak update blog sejak berpuasa ni.. harap maklum.



Baru ada mood nak update blog... eynda nak habiskan entry di Felda Residence Hot Springs sebelum masuk entry Ramadhan... ada ke citer Ramadhan hehe... 

Ini citer hari nak check-out.... pagi2 bangun awal, solat subuh & bangunkan anak-anak secara paksaan hehehe... sebab nak pi breakfast... hari tu masa kat Lost World of Tambun kami kerugian makan pagi sebab anak2 bangun lambat huhu... kali ni tiada ulangan ok... mama gigih bangunkan semua orang :-p




Sarapan di Meranti Coffee House berdekatan lobi receiptionist... ni bukan gambar depan Coffee house :-p




On the way ke restoran ada banyak buah kelapa sawit atas tanah... Adam 1st time jumpa buah kelapa sawit depan mata... rasanyer hubby pun kekekek.... eynda dah biasa dgn buah kelapa sawit... maklum le anak bekas Pengurus Felda... dulu2 selalu kutip buah kelapa sawit, makan gitu je... lemak2...macam minyak masak tuuu hihi...




Teruja sebab pagi2 disambut dgn welcome drinks :-)





Seronoknyer pagi2 dah makan laksa...feveret eynda ni....sedap jugak :-)




Adam makan nasi lemak & scrambled egg... dia kata mama buat lagi sedap...tapi mama rasa sikit, macam sedap je... mama ni apa la yg tak sedap kan...semua dia kata sedap :-p





1st time eynda makan pau bbq chicken...




Kreativiti terserlah kekeke... salad pastu letak grilled sosej :-D




Yg ni eynda betul2 teringin... hubby kata mesti sebab semalam tu kecewa takde orang jual telur kat tempat merebus telur @ hot springs...memang betul pun hehe... lepas makan rasa puas hati..ngalahkan orang pregnant! :-p




Tengah2 sarapan hujan pun turun... sejuk je memandangkan sekeliling area bukit... ni kolam dekat dgn meja sarapan kami... 




Berjalan dlm hujan adalah sangat best! Ternampak Spa Village... dah lama tak pegi Spa...ehhh baru 2 kali seumur hidup pegi Spa... gaya cakap tu macam sebulan sekali kan :-D




Ini bilik2 hotel macam biasa...berdekatan receiptionist counter.... cantik jugak kawasan ni...




Bahan2 semulajadi yg digunakan utk berSpa...




Anak dara basah rambut sebab sambil makan sambil main hujan... sedang tunggu ayah lepak baca paper kejap....



Sebelum check-out sempat lagi kami satu family lepak dlm jakuzi... sejam lebih jugak la... best kalau check-in tempat yg ada private pool :-)




12pm kami check-out dari villa... on the way datang & balik kami melalui kawasan Felda Sungai Klah... nostalgia lama kembali diingatan cewaahh... mana2 felda pun penempatan mesti lebih kurang je.... eynda membesar di felda sejak kecil... yg eynda ingat 3 felda terakhir sebelum pindah ke kawasan bandar... yg sebelum tu tak ingat sebab masih baby :-D




Hujan lebat on the way balik ke Shah Alam... hari kami check-out tu kami lihat 3 kemalangan ... satu kereta ni.. satu lagi motor terbalik masa kat roundabout shah alam.. satu lagi Inspira langgar motor, motor duduk bawah enjin kete...berhati-hati lah di jalan raya..ingat orang tersayang....


Percutian singkat yg sangat menyeronokkan.... harap2 dapat pegi lagi... :-)









8 comments:

CT said...

wah, seronoknya..paling best dpt pegang buag klapa sawit..:p

TopsyTurvyMum said...

Salam Ramadhan Eynda:)
Selamat berpuasa..
Macam best pulak felda residence hot spring ni..Rasa cam nak pergi kalau balik nanti...

NM02 said...

eynda, gambar2 ni asal dari kamera lumix yu tu ker? atau dah diedit dalam photoshop ek? cantek la...


kalu dari lumix tu, bagi tau ai jenis aper.. rasa mahu tukar yg sony ai ni le.. cam tak best aje.. mmmm

eyndayusoff said...

CT... hehe...adam pun teruja :-D

eyndayusoff said...

Rox.. Selamat bepuasa utk rox & family jugak... boleh la masuk dlm list percutian rox nanti ;-)

eyndayusoff said...

NM02... gambar2 eynda sekarang banyak hasil dari DSLR nikon D5000... eynda tak ada photoshop... photoscape ada le utk letak watermark... gambar dari dslr jarang eynda edit kecuali kalau gedik2 nak edit letak glowing ke...antique ke..sure boleh nampak beza kalau eynda edit kasi pelik2 skit hehe... eynda tak guna auto snap... eynda kontrol aperture, white balance bla bla bla...masih belajar sebenarnyer :-)

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

waaaa...
ade makanan...
hehehe...

Alin Marlini said...

puasa ni mmg lemau sikit nak update entri Kak Eynda..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails