Tuesday, August 16, 2011

Farmasi Make-Up.





Ini adalah koleksi mekap utk hari raya hehehehe...

Tak laaaaa.... saje nak try brand ni... yg jual jiran selorong...saje2 pegi cuci mata tengok sample...tapi dah agak, takkan cuci mata semata-mata... cuci purse jugak ahahahaha.... terbang ringgit Malaysia sedikit sebanyak...

Tapi eynda suka sebab eynda ni tak banyak koleksi alat mekap... kali ni rasa proper la sikit kan... paling eynda suka mascara...bayangkan last eynda pakai mascara tahun 2000 masa mekap hari kawin :-p Sekali try pakai rasa jakun sebab nampak bulu mata melentik ala-ala Rozita Che Wan...ok tipu... snap gambar pun tak nampak bulu mata eynda melentik hehe... tapi kalau depan mata nampak la sikit... Adam kata mata mama nampak lain...pas tu bila mama pakai mascara mata mama berkedip-kedip lagi laju macam pecut 100 meter kekekeke... apa la merapu nih! :-p

Mulanyer ingat produk ni mahal2... rupanyer affordable la jugak... harga lebih kurang produk maybelline, loreal, revlon bla bla bla.... macam perasan rancangan Assalamualaikum di channel Al-Hijrah dapat tajaan mekap dari produk ni...kalau tak silap la... ternampak sekali pandang je...sebab sebelum nampak tu, tengok salah sorang pengacara pakai lipgloss sebijik kaler eynda beli... dlm hati cakap.."ehhh like my lipgloss kaler lah..." sorry bad grammar :-p Tengok2 nampak logo FCC masa habis siaran...

Gambar bila bermekap so far masih gagal disnap... sebab mekap la cemana pun, bila snap tetap lipstik aje yg nampak.... 

Nak dijadikan citer... beberapa minggu lepas beli produk2 ni, 2 way foundation eynda yg lama jatuh ke lantai, pecah berderai...sedihnyer...dia merajuk kot sebab eynda dah cari pengganti sebelum dia tamat tempoh perkhidmatan....

Lepas ni nak kena beli beg mekap la... sekarang guna paper bag aje ahahaha... tak malu!








18 comments:

~izan~ said...

izan selalu tgk produk ni kat magazine..nmpk best tp tak jumpa lg tmpt nk beli..kata org ada kat parkson..tp tak sure la plak..

nnt up gmbr dh mekap tau,mesti cantik sbb skrg pun eynda cantik sgt =)

irmafittaputri said...

yg penting makeup ni bebas dr lemak2 haram tu kak...or dr uri...halal..akk xyah make-up pon lawa..kalau make-up...dk sebelah rozita che wan...perghh...silap2 paparazi silap snap gambo..ekeke

Mimy Hamid said...

wowwwwwwww i love mekap..tak pernah try brand ni...ni pun ada voucher mekap free stage RM110 tak tau nak beli apa..weeeeeee suka la bab mekap

June Shukor a.k.a Kimi said...

Eynda, saya pun guna brand ni dah setahun lebih. saya paling suka ball blusher dia. mmg best sangat pakai. sapu sikit je dah nampak. kawan2 saya yang pinjam ball blusher saya, sure akan puji that blusher. tapi mmg susah la nak carik orang jual brand ni. saya dulu beli kat budak ofis kat ofis lama. sekarang dia pun dah tak jual dah. product ni memang halal.

alyyani said...

x penah dgr brand ni. makin cantik la eynda di hari raya nanti :D

Tihara said...

wahhh mcm best ni..eynda kena jadi duta produk ni nampaknya :)

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

beli beg makeup...
sumbat semuanye kan akak..
hehehe...

Farah Ikin said...

Eynda..kin pernah try produk ni..beli compact powder..yg kin guna texture dia mcm basah sikit..tapi bila dah tepek kat muka mmg cantik dan smooth jer...InsyaAllah Eynda kalau ada rezeki nanti kita berjiran...sebab kin dlm proses nak beli rumah di Nusa Rhu..hehehehe..leh lah jumpa

miSsMawar... said...

akak.. mawar pun make up beg pkai paper beg... hahaha

Alin Marlini said...

hehehe..Alin pun cam Kak Eynda..tiap kali raya mesti nak beli make-up raya gak...

Yan said...

Dah makin popular kan brand ni..Banyak dah nampak..

Semalam ada tgk cara cam ne nak dapatkan bulu mata melentik dan panjang.

SYANI said...

Bergaya la Kak Eynda dihari raya nanti yer...

lily lotus said...

pasnih bolehlah buat entry before and after. ngan tutorial sekali pls.

aanie said...

ni brand baru ke kak?? macam menarik...alat mekap dah byk harus la beli beg mekap...:)

RedBerry said...

Hi Eynda. Posa tak? *grin*

Anyway, RB pernah tgk brand nih. Tapi tak sure kat mana. Nampak gaya kena pi usha sekali lagi la, since u cakap ok.

Nanti snap gambar makeup wokey.. nak tgkkkkk...

norh said...

kak dah cantik, pakai mekap lagi anggun ni.. :)

NM02 said...

ai pakai bedak dia...



best!

FCC Farmasi Colour Cosmetics said...

Salam Eynda,
Akak adalah Retail Partner FCC.
Nak puji sis and promote sekali. Boleh yer :-)
Cantik sangat gambar product yang sis post tu. Terima kasih banyak2 kerana menggunakan product FCC. Kepada teman2 yang masih tercari2 untuk mendapatkan product ini boleh lah layari blog saya di beautyfarmasi.blogspot.com.
Thanx again

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails