Thursday, July 7, 2011

Putrajaya & Jari Tersepit!


2 minggu lepas kami ke Putrajaya... saje jalan2...makan2... sebab dah lama tak ke sana... Last pegi tahun lepas sebelum pindah ke SPK... kalau tak silap la...

Mula2 ke Alamanda....makan-makan aje... takde shopping pun... pas tu ke sini pulak :-







Satu kejadian berlaku kat sini... masa nak turun kete Adam tutup pintu kete. Sedar2 Hannah melalak... Ya Allah jari dia tersepit celah pintu kete!! Cepat2 bukak balik pintu kete...eeiiii tengah citer ni pun terbayang jari kecik Hannah yg dah jadi penyek... cepat2 hubby suruh eynda masukkan jari Hannah dalam mulut eynda...kira tuam le.... dalam seminit dua tu tengok jari dia dah nampak normal balik... tapi merah bengkak... pantau aje takut2 ada retak atau patah... macam nak nangis eynda time tu... Nak salahkan adam sangat pun tak boleh tapi memang selalu pesan nak tutup pintu tengok dulu takut tangan /jari orang tersepit kat pintu... dalam berjaga jadi jugak... Adam pun memang pucat habis time tu...kesian pulak tapi memang tak marah2 dia... cuma pesan next time hati2....

Dalam masa yg sama memang tanya Hannah sentiasa... dia kata sakit tapi nampak jari dia boleh genggam barang so lega skit... suruh dia gerak2kan jari tu pun ok...siap boleh main lagi kat playground tu sampai tak ingat dunia hehe....pantau sampai ke malam... bengkak skit & malam tu sapu minyak gamat aje... Hannah pun tak merengek ... kalau betul2 sakit dia melalak tapi tak pun.... esok tu jari dia surut bengkak dah ...

Eeeiii....brape hari eynda trauma teringat nampak jari dia tersepit time tu...time tulis entry ni pun terasa macam jari eynda yg tersepit...ngilu!!!

Takde pulak snap gambo masa kejadian....nanti kena tegur dgn hubby pulakkan...anak sakit mak sempat lagi pegang kamera adehhhh....actually eynda pun tak teringat nak snap gambo time tu... nerves okeh! Owwhhh ye gambar2 kat atas tu gambar selepas kejadian... so nampak la macam takde teruk sangat kan....gambar nombor dua tu, jari telunjuk tu la yg kena... boleh nampak merah skit & Hannah angkat skit jari tu...cian anak dara mama....

Apa-apa pun benda dah nak jadi... takleh bayang kalau tulang jari dia retak atau patah... sob sob sob....Alhamdulillah belajar dari pengalaman... semoga sentiasa berhati-hati lepas ni...





15 comments:

Ijah EmoTemo said...

adess. ijah yg baca pun terasa ngilu hehehe.

selamat ok hehe.

Jiejah @ Iza said...

saya pun pernah terkepitkan jari adam kat pintu rumah , padahal sblm ni mmg sentiasa berhati² ..ralat hati jgn ckp la huhuhu . tp mende nak jadi kan. gud girl hannah ;-))

sisdee said...

ciannya hannah..selalu mmg ingatkan syahmi klu tutup pintu kereta tgk2 dan hati2...takut mmg klu tersepit nie..

nsb hannah tak apa2 ek :)

Lia said...

aloloo.. cian hannah, abg adam tak sengaja kan... nasib takda apa2 kan.. :)

Qaseeh Tolia said...

Saya rasa kebanyakan family ada terjadi.. Saya pun ada jugak...yg lagi best saya tersepit jari Mak Mertua.. Sakit sangat dia..Tapi tak marah... Cooooooollll..keh.keh..(BTW not menantu Hantu ya..., tapi tak sengaja)

ratusiput said...

mmg pun..kalau pape kena kat anak mmg hati ibu terasa ngilu sgt2...

Just Call Me Bitt said...

adulahaiii memang boleh pengsannnn dengar...

Alin Marlini said...

Kak Eynda..Alin pun pi Putrajaya 2 minggu lepas...possing jugak kat depan masjid tu..hehehe

Jari Hanna dah okey ker?

zailamohamad said...

Ameera pula dah 3 kali tersepit kat pintu rumah, paling teruk kena masa tu Zaila kelam kabut sebab Haziq terbawa handset ke sekolahnya, pastu tengok2 jari Ameera tersepit, sudah!! nak buka pintu pon makin tersepit jarinya, then zaila amik minyak baby oil tuang kat area jari Ameera tu & alhamdulillah dapat keluar..fuuuh legaa

Ermayum said...

oo gitu petua nya masuk dalam mulut ye :)

yg tau kalu baby kena gigit nyamuk letak air liur kita tempat kena gigit tak jadi bengkak :)

hati hati lain kali ye hannah :) part of nama dia sama ngan acha - Marsya Rafhannah :D

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

cian die...
hati2 yew adam...

adarnadzmie said...

alooloo.. sian hannah jari sepit yer... anak saya pun dah 2 3 kali dh kena sepit pintu keta...

yangyuyu said...

penah terkepit jari sendiri, lama 2 kuku jadi hitam pastu merekah lama2 gugur...pastu jenuh tunggu kuku tumbuh balik..hannah kena kat kukutak?.

My Aisy said...

addddooooiii...em mmg sakit pun...penah dulu kene camtu...sib baik hanna ok...tengok tu comel jek...

Damia Aleesya & Damia Ayunie said...

off topic kak eynda..adam dah memang photostat papanya..hehe

budak2 mesti ader yg tersepit tangan punya...tak pe pengalaman...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails