Monday, July 25, 2011

Felda Residence Hot Springs ~ Villa 1 Bedroom....

Jom kita tengok villa 1 bedroom ye...

Utk harga bilik & harga tiket ke hot springs sila lihat di sini : http://www.plantationresorts.com.my/HotSprings/hotspring_reservation.shtml


Utk kanak-kanak yg menginap sebilik dgn mak pak akan dikenakan caj RM40 seorang... umur macam Hannah dah kena caj... setiap orang akan dapat kupon sarapan & kupon masuk ke Hot Springs. Pas tu dlm bilik memang dah sedia 2 extra single mattress... mattress biasa aje...




Bilik tido....sangat luas...




Bilik mandi....




Toiletries....




Ruang tamu... tapi ruang tamu takde aircond pun... kipas angin tu maximum 4 speed tapi pusingnyer macam 1 speed hehehehe.... kipas hiasan ye... nasib baik maintenance punya staff baik hati carikan standing fan letak sebijik tepi tv...baru berangin :-)




Deco ruang menonton.....




Dapur..... kalau tahu dapur macam ni boleh le bawak macam2 makanan hehe... ada rice cooker... frying pan.. ada dapur utk memasak.... banyak semut jugak kat dapur ni so makesure kita tak tumpahkan apa-apa makanan...atau cepat2 kemas le...




Ada fridge ... dlm tu ada beberapa botol free mineral water... itu pun mau citer :-D




Seperti biasa mesti la ada peket2 utk minuman panas....




Ada tempat lepak2...




Ini paling best! Ada kolam jakuzi... ada button utk pilih air panas atau air sejuk... setiap villa disediakan kolam jakuzi...




Pandangan dari bilik tido...





Hannah berehat sebentar.... konon... mama yg suruh posing :-p




Sampai2 je anak2 berendam dlm jakuzi dulu... Hannah biasa la main2 air je...  




Seronoknyer dia.... anak-anak tak tahu pun kami nak bawak ke tempat ni... malam sebelum tu baru Adam tahu... Hannah pulak dah sampai hot spring baru tahu hahahah... suka hati sebab boleh buat suprise kat anak2 :-D


Dari pengalaman, villa ni memuaskan hati... cuma banyak semut...takde la banyak pun hehe...boleh kira kot :-p Pas tu banyak serangga kecik2 suka masuk dlm villa...yg pelik2 pun ada tapi buat tak tau je...nanti diaorg keluar sendiri la... maklum la kawasan hutan...

Actually kami ke sini pun sebab nak buat research utk family gathering... so lepas ni Insyaallah datang dgn sedara mara pulak... :-)

Ok nanti sambung lagi... ;-)








17 comments:

sLeepIng beuty said...

spt biasa hannah yg comel :)

DaZzlingLilLy said...

best jugak resort ni yer..

- dieyana - said...

nampak best resort tu....

Mimy Hamid said...

menarik menarik..saya tertarik hati...tempat yang cantik...thanks kak for review

OneSimpleMother said...

cantikla villa ni eynda. ama damai jer kan. tk pernak dgr tmpt tu pun.. boleh lah terjah satu hari nanti. :)

Liz Rohaizat said...

kitorang pergi bln 12 nanti.ambil vila yg ada 3 bilik. tempat tu mmg nampak best kan? lebih2 lagi ada jacuzzi kat setiap vila

d.i.l.a.r.i.z.a.d.i said...

cantiknya tempat ni...

My Aisy said...

sangat cantik lah....nak gi jugak lah...

Lee-Yan-Naa said...

Part ada jakuzi setiap villa tu best kak..kalo saya da berendam mesti tak nak naik2 da..:D exited terlebih bila tengok air

abazilah said...

hye , blogwalking jap .
tolong vote saya dekat http://iownthis87.blogspot.com/2011/07/vote-for-abazilah.html
tq :)

|| NaFiRaa || said...

wahhhh.. suka2!! ade jakuzi.. sonoknye pergi bercuti.. boleh rehat kepala..

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

biasala tu resort dalam utan. byk semut n serangga eheh

Ermayum said...

best nya memang aim nak g sini but tuhari penuh dah :) book lambat

ibh said...

Bestnya..damai ja..sbb ada suasana desa kan....
Hannah makin pandai posing..macam mama dia la..ngeeeeee

aanie said...

cantik la villa ni..siap ada jakuzi lagi...

Lia said...

deco villa ni cantiklah..

Thumbelina said...

OK la Eynda...nanti I pun boleh la make a trip ke sana then post dlm blog I kan ? Harus la I kena tengok tempat tempat camni pulak...but surprisingly it looks nice :)

Hannah as usual, tome lote !

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails