Sunday, July 24, 2011

Felda Residence Hot Springs ~ Cara Ke Sana...

Percutian ke sini memang dah lama kami rancang...cuma sekarang baru dapat pegi... dengar dari mulut kenalan... baca artikel dalam majalah... terus kami berangan nak ke situ...Alhamdulillah walaupun satu malam, seronok la jugak....



Kami ke sana menggunakan highway utara-selatan... keluar di exit 128, Sungkai... selepas tol dalam beberapa meter ada trafik light... ambik simpang ke kiri... jangan risau sepanjang perjalanan akan nampak signboard ke destinasi... amat memudahkan...






Selepas belok ke kiri dari trafik light, dlm 1 kilometer akan nampak satu simpang masuk ke kiri.... belok masuk.... dalam 9 kilometer utk sampai ke hot springs....kita akan lalui kawasan ladang kelapa sawit & ladang getah... 




Signboard sentiasa ada...Insyaallah takkan sesat :-)




Kita dah selamat sampai!! Alhamdulillah perjalanan dipermudahkan... jom check-in... mula2 ingat nak turunkan beg baju kat lobi ni... nasib baik le... kat situ cuma ada penginapan bilik aje... kami buat reservation utk villa 1 bilik so boleh bawak kereta sampai ke depan pintu villa ye... bukan area ni tapi kena keluar balik dari kawasan lobi...depan sikit ada satu simpang ke kanan menuju ke villa2... ada 3 jenis villa ye.. 1 bilik... 2 bilik... dan 3 bilik...




Dah sampai di depan villa kami :-)




Ini lah yg dimaksudkan parking terus depan pintu villa heheheh... macam rumah sebijik kan.... sampai aje dah teruja....





Orait nanti eynda sambung citer pasal villa pulak... ada apa dlm villa... luar villa... tak sempat nak edit2 gambar yg lain... sabar menanti ye ;-)






8 comments:

Lia said...

tak sabar nak tunggu next entry.. macam best bunyinya hot springs ni akak. cantik villa tu ye..

eynda said...

Lia... best ke tak best kita tunggu ye hehehe... suspen skit :-D

CT said...

Felda Residence, kat Johr pun ada satu baru buka...last year kalau x silap tp lom png menginap...ingat nk try juga...mcm best je..

Jiejah @ Iza said...

saya dah beberapa kali mandimanda kat hotspring tp x pernah sekalipun overnite kat sana ..
mmg x lepas la nak overnite sbb rumah my sis kat bidor jek hihihi

Rozita said...

err.. kalau masuk x tidur kena bayar ke?
nak tau semalam bape leh? kami tgh cari tempat nak buat hari keluarga ni..

My Aisy said...

tu lah de dengar gak pasal sungkai nih...tapi tak penah tengok tempat tu...

bila nak update pasal villa tu lak...nak tau gak pe de....

My Aisy said...

tu lah de dengar gak pasal sungkai nih...tapi tak penah tengok tempat tu...

bila nak update pasal villa tu lak...nak tau gak pe de....

Qaseh said...

hot spring...bila nak sampaiii sana...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails