Tuesday, July 26, 2011

Felda Residence Hot Springs ~ Mandi Manda...

Lepas check-in & lepak kat villa kejap, kami ke tempat mandi manda....




Jalan kaki aje...dalam beberapa minit dah sampai ke pool...



Eynda tak berapa paham... maybe sebab eynda pegi hari Jumaat kot... setibanyer kat pool, kami cari staff yg nak check tiket...maklum la pegi mana sebelum ni nak masuk je kena check tiket kan... tapi takde pun... cari jugak kaunter tiket utk orang yg balik hari... takde jugak... nampak macam kawasan tu sesape pun boleh masuk free2... nampak jugak la budak2 muda mandi manda tanpa tag... hubby kata maybe orang yg memang menetap dekat2 situ... dah puas peningkan kepala pikir macam2, biar aje la... kami pakai tag yg diaorg bagi masa check-in pas tu masuk area pool... janji kita tak masuk tanpa bayar kekekeke...



Ini la sotong kurita yg femes satu masa dulu... dah takde rupa sotong pun... ini area tak dalam... kanak2 boleh berendam di sini ye... cuma hujung2 kat sotong tu kena hati2... toddlers takleh pandai2 sendiri kat area tu... 




Yang ni asal usul bentuk apa tak tau... tapi sana tu area dalam... tak tanya plak hubby brape meter kedalamannyer... ada pembahagi kawasan kat tengah tu so orang boleh tahu sebelah sana pool agak dalam...




Upacara memanaskan badan....kita lihat tahap keberanian dia kali ni...




Seronok Adam terjun slide...




Berendam sampai lebam!




Ada makcik sorang tu pun finally boleh gak berendam... tapi takleh pegi jauh sebab ngasuh anak dara dia....



Pose utk majalah Mangga...




Nampak tak kat hut hujung sanaaaa...? Ada terusan air masuk ke dalam pool... eynda ada sampai ke hujung tu sebab hubby suruh pegi hehe... tak suruh tak pegi :-p Air dari terusan tu sejuk macam air dalam peti sejuk! Hubby kata air dari gunung.....




Ewah-ewah.... pencapaian terbaik berbanding masa di Tambun Lost World hari tu....dah masuk cecah pinggang....bagi yg tak tahu, Hannah mengalami trauma sejak dia tenggelam di dasar satu kids pool ... so kami sedang kuatkan semangat dia balik...




Macam2 aksi la diaorg ni...




Hampir 7pm kami bergerak balik ke villa... nanti nak dinner pulak....




Sempat snap gambar satu villa... tak sure villa brape bilik... tapi jakuzinyer ada bumbung.. nampak hut kecil tu? Mesti redup aje kan... hujan pun still boleh berendam :-)





Nanti kita sambung lagi ye.... sekian trima kasih kerana sudi membaca entry ini :-)







16 comments:

ibh said...

Syoknyaaaaa.....Terutama hannah dan adam...Heeee

My Aisy said...

best2...hehe...alhamdulillah tu tengok dah ok skit semangat hanna tu...

ratusiput said...

cam best je kan tmpat ni k.eynda...privacy...aman damai je...

♥MAMASYAZA♥ said...

anak2 akak kalo bab mandi manda, memang suka

|| NaFiRaa || said...

sonoknye!! budak2 lah yang paling sonok kalo dapat main air..

SYANI said...

Tak ramai orang ke Kak Eynda?? Bestnya kalau tempat lapang je.

CIK JATT said...

wahhh! bestnya eynda. cantiknya tempat ni. sesuai untuk budak2. tak sesak macam ni baru best

Alin Marlini said...

lama sudah tak berendam sejak Qayyum sakit hr tu..

Mimy Hamid said...

tempat ni nampak kelass la kak eynda...sy telah tertarik hati...ngan pool nya yang unik

gee ryder said...

macam bestla tempat ni..
sesuai utk short vacation

Ijah EmoTemo said...

best nya mandi manda!

wahh hannah dah baik dari trauma tu :D

Softtouch [Hanim] said...

cntiklah kak eynda tmpat dia...plak tu pool dia pun xramai org...mcm tenang je mtpat dia...

Lia said...

syiokknyaaa berendam.. hihii

d.a.m.i.q.u.l.a said...

cntiknye tempat die,bathroom yang ala2 jacuzzi tu hot sgt.sesuai utk honeymoon:p btw,hannah comel la pakai baju hitam tu,suke.sexxaay!

~izan~ said...

seronok nampak tmpt ni..tak penah smpai..tp tgk yg kurita tu mmg betul dah takde rupanya hehe..tp takpe,yg penting semua enjoy kat situ.. =)

Chik Na said...

wahh bestnya felda residence ni..kena masuk list cuti-cuti malaysia :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails