Tuesday, June 21, 2011

Part-Time Turtle.

Jumaat lepas masa Hannah nak balik dari kindy, teacher Hannah pass anak2 turtle ni kat eynda.... giliran Hannah utk bawak balik ke rumah... siap dgn bekalan makanan... seronok le anak dara tu... Eynda pulak yg risau nanti turtle2 tu sure kena buli...



Rumah turtle.... nampak tak turtle kat dalam tu??





Ni seekor... yg ni macam penakut skit.... tak lasak... asyik nak nyorok aje... time bagi makan dia tak teruja pun... kena letak makanan depan mata dia, baru dia bergerak utk ambik makanan...






Yang ni lasak jugak la... kepala tu asyik panjang je keluar dari cengkerang kalau nampak orang... kalau letak makanan dia paling cepat ngap makanan... memang tak duduk diam... dia suka berjemur atas bridge tu sampai badan dia kering hehe... dia suka pijak kawan dia yg sekor lagi tu :-p

Hannah pulak hari sabtu ok lagi... tak kacau turtle2 tu... hari ahad hmmmm.... pantang kita tak nampak dia dah main2 air dlm rumah turtle... siap letak kapal mainan dia... orang LEGO dia... nasib baik Hannah tak kasi turtle makan pizza!! Jenuh eynda pesan jangan buli turtle nanti turtle tak sihat... nasib le Hannah tak angkat turtle2 tu... Eynda try pegang & angkat turtle2 tu... ok aje mula2 tapi bila turtle tu tak duduk diam kaki tangan dia, rasa geli la pulak... cepat2 letak balik...

Best pulak ada pet kecik2 macam ni... rasa terhibur... macam nak beli tapi nanti turtle tu membesar... nak kena buat kolam la pulak kekekeke... takkan nak lepas kat tasik shah alam tu?? Nehi nehi... sedih wooo dah bela elok2 nanti nak buang kat situ pulak... so takkk payahhhh....

Hari tu hampir2 nak beli kucing gebu... dah letak deposit... tetiba baru rasa nerves... dgn kesibukan eynda ni boleh ke bela kucing... bela kucing macam bela anak jugak... tambah satu lagi tanggungjawab... terus cancel booking walaupun rasa sedih anak kucing tu comel sangat... whut to do... sekarang tak payah bela kucing... kucing orang dok datang poo poo atas rumput laman eynda... sape kena buangkan??? Eynda jugak huwaaaaaa.....

Dipendekkan citer ada pet memang best tapi suka sangat pikir jangka masa panjang... so takkk payaahhh.... buat masa ni le :-D

Dan turtle2 angkat Hannah tu dah dipulangkan balik ke kindy semalam..... sunyi dah rumah :-)











13 comments:

sLeepIng beuty said...

Lah sekejap je lah eh .. heheee

eynda said...

intan... kejap aje... nasib baik kejap... kalau selamanyer kat rumah tak tau sampai bila turtle2 tu bertahan kekeke... ada pembuli!! :-p

Jiejah @ Iza said...

saya alergik dgn segala maknenek pets peliharaan hihihi

ratusiput said...

bli pet yg senang jagala k.eynda.turle ni kan ade yg jenis tak dok dlm air punye..yg sekor dekat 100 hengget tu.makanan dia pun sayur2 je senang.

rara pinkmafia said...

housemate rara pon ada bela.tp rara tak penah pgg,geli kot.

zailamohamad said...

rumah zaila ada 2 ekor kucing, memang dulu xde niat pon nk bela kucing tp since ada sekor dok selalu datang numpang makan kat rumah ni, dek kerana kesian kami bg makan..sampailah beranak pinak kat rumah ni, now ibu kucing tu dah xde, tinggal anak je 2 ekor..tp tulah Eynda, once kita dah bela dr kecik, macam kesian plak nak buang dia so rasa macam tanggungjwb plak, balik kg xleh lama2 sebab risaukan diorang kat sini..huhuhuhu

norh said...

cute je kura2 tu..
betul la kak..nak jaga pet ni, kena komited gak kan..

Thumbelina said...

alahai...lamanya tak baca Eynda's blog....laptop lama hancus, so tak de la save dah the blogspot add...now dah jumpa *yay*

and oh yeah....happy turtleing :)

adarnadzmie said...

alolo.. teciknya turtle tu... ciutnyer...

Chik Na said...

kat rumah kami bela small fish je..

Yan said...

Anak akak yang kecik tu kan Eynda, dia p jejalan boleh dihangkut nya turtle ni dalam pocket..

Mia-Ina said...

sekejap je ada turtle tue...cantiknya gmbr

aanie said...

comel la turtle tuuu...sy lak jenis x suka bela pet...sb takut tak terjaga...nti ada yg mati kelaparan..huhu..

p/s: pool tu bersih je kak masa sy g tuu...maybe sb dia baru cuci kot...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails