Monday, June 20, 2011

Lost World Of Tambun.

Minggu terakhir cuti sekolah kami ke Lost World of Tambun... best sangat!! Stay hanya satu malam memang tak rasa puas... atleast tido 2 malam kat situ baru best betul2... tapi apa-apa pun memang enjoy walaupun Hannah yg trauma dgn air belum pulih betul... atleast berbaloi kami bawak dia ke situ coz dia mula berani jejakkan kaki dlm air & akhirnyer basah jugak satu badan walaupun tak betul2 berendam dlm air...boleh la tu :-)

Eynda tepek 4 keping gambar aje, selebihnyer ada dlm facebook...macam biasa la alasan malas nak tepek watermark & edit size banyak2 :-p





Time ni nak balik ke bilik hotel dah....




On the way balik ke hotel....hotel cross parking lot aje...





Anak teruna yg enjoy main air... dia dgn ayah dia la best boleh main macam2 kat situ...mamanyer jadi photographer of the day & bawak hannah pusing2 satu lost world tu termasuk le masuk Petting Zoo... Adam & ayah dia betul2 habiskan masa dlm air aje....




Anak dara yg takut dgn air...tapi basah jugak satu badan... rasanyer kalau tido lagi sehari dia mesti dah masuk dlm air berendam terus... boleh mama dia join sekali hehehehe....

Kami tido di Lost World Hotel yg baru dibuka beberapa bulan.... bersih la sebab hotel baru... harga bilik termasuk breakfast & voucher ke Hotspring SPA yg terletak dlm lost world jugak... contoh, kalau kita keluar dari lost world 6pm, 8pm nak masuk hotspring Spa tu guna la voucher free tu... kalau stay kat dalam lost world sampai 10pm takyah le guna voucher... kalau takde voucher free, kena la bayar brape RM ntah utk masuk ke hotspring SPA...errkkk paham kot kan heheheh...

Memang best tempat tu so boleh la buat tempat percutian setahun sekali hehehehe...jauh dari kesibukan bandaraya , ada tasik & bukit2 bergua... sangat semulajadi... konfirm pegi lagi kalau driver mau bawak la ahahahah.... harap2 time tu Hannah dah tak takut air so nanti kita anak beranak 4 orang boleh berendam dalam air okeh :-)







10 comments:

mieoney said...

owh lost world tambun dh ada hotel yer kak? dulu masa nak g cari gak hotel tp takder plak...last2 ke bukit merah tp tak jd ponx tido kat sana cam suram muram jer kat sana...terus ke penang jer kami...huhu

Just Call Me Bitt said...

memang syokkk kat situ....owh dah ade hotel ehhh...sebelum ni susah nk cari hotel berdekatan

Ummi Talhah said...

cantik baju hannah, polka dot!!

Ya ALya said...

ok la tu...yg penting hannah n adam happy....

NM02 said...

adam nampak tinggi

June Shukor said...

Eynda, ni yang hari tu status kat fb sibuk2 packing tu ek. Nampak macam best. Bole difikirkan utk bawak anak2 gi sini over the weekend :)

Adam nampak besar betul. Tak salah saya sebaya anak saya, 8 tahun kan.

Chik Na said...

boleh la Chik sekeluarga bercuti kat sini nanti..anak-anak mesti suka kan!!

Yan said...

masa bercuti ke kuala kangsar. singgah ipoh nampak jalan ke sini.. kalau banyak masa leh singgah..

Softtouch [Hanim] said...

bestnya kak eynda..xpernah p lost world of tambun nie...budak2 sukalah kan kak..

Mokteh said...

kak eynda, hot spring dekat sungkai pun best jgk. yet to try but a friend said it is a nice place too

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails