Thursday, June 9, 2011

Cermin Idaman.



Sejak pindah rumah ni last year, ini lah yg eynda angan-angan kan... sesuatu yg bercermin yg boleh nampak dari hujung rambut ke hujung kaki...

Eynda pernah ada plan nak beli fridge 2 pintu yg luarannyer guna material cermin... nak letak kat dapur... supaya sambil masak sambil posing depan cermin ahahaha... sangat la kebudak-budakan... tapi best per... bosan2 potong bawang, tengok cermin.... bosan2 hiris cili, tengok cermin :-p Malangnyer hajat tak kesampaian sebab ukuran dapur & kabinet tak mengizinkan...beli je fridge biasa...

Lama jugak la simpan impian....tetiba satu hari hubby call...dia beli set almari kecik & cermin besar... bestnyer...dapat jugak eynda cermin besar sebijik...kami letak kat tangga sebab takde tempat lain yg sesuai... sebenarnyer eynda nak cermin ni bukan semata-mata nak jadikan tempat posing ye... cermin besar bagi eynda adalah wajib utk melihat keseluruhan apa yg kita pakai... kalau cermin kat toilet setakat nampak paras pinggang je apa kes...sedar2 peha dah melebar kekekeke... ye la asyik tengok upper body je... ok aku kurus...aku slim...aku masih menten.... tapi tak sedar lower body dah mengembang adehhh... so memang wajib ada cermin besar yg boleh lihat keseluruhan diri kita... ;-)

Buat masa ni habis dah kot wishlist utk dlm rumah yg betul2 eynda nak.... deko rumah eynda masih berkonsep less is more...minimalise... cuma biasa le semak samun tetap ada maklum le ada tukang semak kan termasuk eynda pas tu tambah pulak dgn rutin rumah yg asyik delay aje hehehe.... mana nak boleh menten sekemas dlm majalah tuuuu....tapi eynda seboleh-boleh nak kekalkan deco yg simple2 sebab eynda rasa senaaaaang sangat nak mengemas...ok le utk orang yg macam eynda ni... nak buat apa pun ikut mood...paling best suka buat last minute heheheh..sesuwai sangat!! :-D

So terimalah satu posing atas tangga mengadap cermin besar... malu2 dah nak posing depan cermin kekekeke... mengada lah! :-D






22 comments:

ibh said...

Uuuuu..i like posing depan cermin juga kak..hahhahaha..Rumah sue penuh cermin kak..Hb sue suka letak cermin beso2..coz katanya nak nampakkan ruang yg luas..ya la tu..Sebenonya..nak bg tuannya sedo diri..Tapi tu lah..tak juga sedo2 diri..walau hari2 akan hadap cermin..hahhaha

CeqGu said...
This comment has been removed by the author.
CeqGu said...
This comment has been removed by the author.
CeqGu said...
This comment has been removed by the author.
CeqGu said...

laa ehh...nak delete dua comment yg sama terdelete semua plak dah..apa pun berkenan ler dengan cermin tu..bli kat mana?

zailamohamad said...

zaila pon suka cermin besar2 ni, rasa xlengkap rumah kalo xde cermin besar;)

Yan said...

fridge akak mmg jadi tpt posing tudung lah, berminyak rambut lah, bermekap lah..hee.. senang..

ieda said...

alhamdulillahhh dah dpt apa yg diidamkan :)

hanani said...

bestkan ada cermin beso cam ni.. saya pun akan cari gak nanti bila umah dah siap. :)

Jom baca ni :Jom kenali Siti Soleha atau Nora Elena.. Bintang yang bakal bersinar? Rupanya Adik Sam Bunkface..

Jom baca ni :Hukum Menyebut OOOO ! M. G atau Oh! My God..

hanani said...

bestkan ada cermin beso cam ni.. saya pun akan cari gak nanti bila umah dah siap. :)

Jom baca ni :Jom kenali Siti Soleha atau Nora Elena.. Bintang yang bakal bersinar? Rupanya Adik Sam Bunkface..

Jom baca ni :Hukum Menyebut OOOO ! M. G atau Oh! My God..

~ShErA~ said...

suka tengok rumah ada cermin besar..boleh aerobik dlm rumah kan..

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

malu pon posing juga kan akak...
hehehe...

Ena said...

hehe..

nasib baik ada 1 huby adiahkan dolu.. :D

Jiejah @ Iza said...

eynda
saya ni dah pindah dekat 2thn tp cermin tu still duk dlm wishlist saya ..camno tu ? hahahaha

Haiza said...

saya pun suka cermin besar ni kak eynda.. mesti ade kt rumah, tuk kite tgk from top to toe setiap hari.. ehhehee..

Mimy Hamid said...

kita pun suka cermin besar ..ruang rumah nampak luas...mimy pakai cermin ikea petak2 tu tampal je ke bawah..sukee

Mimy Hamid said...

kita pun suka cermin besar ..ruang rumah nampak luas...mimy pakai cermin ikea petak2 tu tampal je ke bawah..sukee

Alin Marlini said...

Kak Eynda..Alin pun dok idamkan cermin ajaib..memandangkan bos pun suruh cerminkan diri sendirikan?

Kak Eynda beli kat maner? Kalau x keberatan sebut harga jugak...hehehe

Diary Of One said...

Cermin? anis suka cermin.. dlm bilik mmg ada 2 cermin.. satu yg pjg.. leh tgk seluruh body.. haks3

ibuayahdamia said...

kak eynda..saya pun suka cermin gak..kalau dalam toilet hotel wajib snap2 depan cermin...hehe...

Lady of Leisure said...

hehe same lah kita kak eynda, perempuan dan cermin ta dapat dipisahkan :)

AyuArjuna BiGoshh said...

bestnya cermin besar..bila nak beli letak kat umah

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails