Saturday, April 16, 2011

Sebelum Tibanyer Ahad....

Baik eynda citer cepat2 kisah Ahad yg lepas hehehehe..... sebelum jadi 2 kali Ahad :-p

Pepagi bangun bawak anak2 pegi breakfast memandangkan hubby awal2 keluar dgn geng hiking ke FRIM...harus le bini pandai buat hal sendiri kan....

Pas tu singgah clubhouse teman Adam swimming......






Bercanda di tepi swimming pool sambil baca majalah yg baru beli & lepak FB thru henpon.....





Hannah pulak seperti biasa takmo swimming....belikan bubble utk dia tiup2 tepi swimming pool tapi sampai bila setiap weekend tiup bubble kan...dia pun boring hahahaha....lepak2 aje la....turun naikkan tempat sandar kerusi tu...panjat tempat sandar kerusi tu....

Last2 dia nak main kat playground, eynda temankan sebab jauh jugak tu dari tempat lepak eynda....tengah dia main sorang2...tengah panas mentari tu...tetiba dia lari datang kat eynda....dia kata "Ada orang nak ambik Hannah...orang tu merangkak..." eynda ajak dia pegi tempat tu..tunjuk kat eynda mana orang tu....sambil takut2 dia tunjuk tempat tu....THE END hehehehe....kasi suspen... :-p


Dalam 11.30am ajak anak2 balik rumah...sampai rumah, kebetulan hubby pun sampai rumah jugak...macam berjanji la pulak kan....tipuuuuu....hubby sms 30 minit before, cakap on the way balik rumah...so eynda agak2 le pukul brape dia sampai kan hehehehe....terer tak eynda buat anggaran :-p

Sebab tak tapau apa-apa utk lunch, kitaorg keluar lunch ... pas tu balik rumah.... pas tu terlupa gula kat rumah dah habis adehhhh...ingat senang nak keluar dari SPK tu cari kedai2? Ada le perumahan dekat2 tu yg dah ada kedai runcit....tapi dah namanyer malas bawak kete semata-mata nak beli gula, terpaksa la kononnyer hidup beberapa jam tanpa gula....walaupun baru beberapa jam rasa seksa jugak tanpa gula walaupun tak guna gula pun dlm masa tu :-D

Ok kitaorg tunggu F1 depan TV pulak..... anak2 sibuk main komputer...biarkan...rupanyer hubby tak tengok F1....tertido!! Eynda tengok...dah lap ke 11....tetiba ehhh dah lap 15...tetiba ehhhh dah lap 29!!! Eynda pun tertido daaaaa.....last2 laki bini bangun berbincang....lebih baik kita keluar jalan2 daripada tertido sampai F1 habis....rugi masa gitu je kan....so bersiap-siap le kami ke Subang Parade....




Tak buat apa pun kat Subang Parade.....hubby tengok barang2 utk hiking sementara tu anak2 & bininyer makan eskrem kat Gelatomio.....eynda tak makan eskrem...eynda minum eskrem hehehe.... Es blended Chocolate Mint (nama kat menu tak ingat)....Dan eynda akhirnyer dapat beli gula kat Cold Storage hehehe...punya la jauh membeli gula ...pulang dgn hati yg puas :-D


Sekian....





12 comments:

Shu Shinju said...

tertanya2...siapakah yang nak ambik hannah sambil merangkak tu?????

Anne said...

Eynda ada tanya Hannah sapa yg merangkak tu? seram la pulak.

Diana2u said...

Comey hannah..mesti cicak nk tangkap hannah ni.hihihi

ibh said...

Iskh!..Apakah makhluk yg hannah nampak tu..Tertanya2 nih...

Miza Yusof said...

sapa yang nak ambik hannah tu kak ? cerita lah. tak sabar nak tau. hehe

miSsMawar... said...

sape kah ituuuuu.... jeng jeng jenggg

Farra Dhelina said...

hahaha jauhnya beli gula kak!! saba je lah kan! heheh

Zana said...

adakah mengkarung????

Tihara said...

SEDAP NYE AIR TU EYNDA..

♥MAMASYAZA♥ said...

sape tu yg nak amik hannah ??? tak sabar nak tau

Yan said...

kena tunggu lah apa N3 for Ahad hari ini ..

ratusiput said...

tu baru beberapa jam tu hidup tanpa gula :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails