Monday, April 4, 2011

JLO vs Eynda ( Ada Berani???)

Harap bersabar ye bila baca entry ni.....tarik nafas panjang-panjanggggg.....lapangkan pikiran & hati.....sebab ini adalah entry yg agak poyo....mengaku siap2....heyy ini la eynda.... poyo2 pun eynda tetap down to earth... jumpa dulu baru tahu....tak jumpa mesti tak tahu.... ;-)


Nama : JLO
Berat badan : 60kg
Tinggi : 165cm
Sumber : google.com (kalau betul...betul la....kalau tak betul...semua kena tipu hehehe)




Haiiihhhh!! Dia pun nak jugaaakkkk... isk3....


Nama : Eynda
Tinggi : 166cm (mengikut ukuran di gym yg diukur oleh kawan2...tapi naper nampak pendek?) :-p
Berat : 60kg + 4kg (see...berani mengaku okeh)

 Masalahnyer..... naper eynda nampak gemuks? Hahahahaha.....eynda percaya JLO lebih ringan dari berat badan dia sebab berat tu berat muscle!!! Eynda berat lemaakkk :-p



Nanti duluuuu...jangan melatah ye....eynda bukan nak samakan diri dgn artis....kita nak usaha...nak berjaya...kena ada target....nak target kena nampak apa yg kita target tu.... eynda nak target orang biasa2 ni, takde idea la pulak.... so paling senang nak jadikan rujukan...artis la.... eynda suka jadikan artis barat sebagai contoh dlm hal ni sebab diaorg memang gigih masuk gym, workout...guna personal trainer....kalau artis malaysia, kebanyakan dapat sponsor dari slimming centre....yg rajin workout kurang pulak exposenyer.....(walaupun diri sendiri ada 20 sesi lagi di London Weight Management...kiv dulu) :-p

Ok la motif entry ni adalah menuju ke diri sendiri....JLO pun 60kg ye Puan Eynda.... so rajin2 le gigih tu...lagi 4kg je boleh le senyum simpul... pas tu nanti kita cari artis lain yg berat 55kg pulak ye...lama-lama capai le target 50kg kikikiki.....jangan pas tu tinggal rangka udah!! Muahahahahah.....



Jom layan!!


21 comments:

Ijah EmoTemo said...

kak eynda .. nnt share resipi kesihatan pulak :D

bila tgk kak eynda smgt nk kurus semua ijah pun nk smgt jgk la ni. hiks

Ijah EmoTemo said...
This comment has been removed by the author.
ratusiput said...

good idea...ehehe...ade berani pakaila cam jelo bru nampak sama tggi sme ngan jelo.ehehe..

miSsMawar... said...

ehh berat dia 60 kak? berat same saye? hahahaha.... nape dia nampak kurus... owhhh kene gigih lg workout... jd disini berat tidak relevan kalau nk kira org tu gemuk atau kurus kan.. yg penting inches yg menyusut... betul tak kak? hahh... mari sambung buat sit up.. ;P

irmafittaputri said...

kak eynda kurus laa...hik hik...mmg xsombong la kak eynda ni..irma jumpa..cantek mcm celebrity...

Alin Marlini said...

kak eynda..alin tgk akak takderlah gemok sgt..comey per...hihihi..tp trskan usaha...me sokong..

Diary Of One said...

JLo??? suuuka JLo... nice body mehhh... jom usaha sama ekk eynda...

Aunty P Baek :) said...

dea pakai heels la kak eynda sebab tuh nampak kuros .

Nur Hanani said...

cuba eynda pakai heels..mesti tinggi. wow, lagi 4 kg je tuuuu..bestnya. :) Rajin enynda g gym.. :) Kalo lah hari-hari senam, 4 kg tu kejap je.. :)

Jom baca ni: SK-II Beauty Skin Care Pitera Products..
Jom baca ni: Ruangan "Cantik dan Sihat bersama Dr. Rushmini Maris Ismail"..

RedBerry said...

*LIKE* thumbs up!!!

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

u can do it akak...
:)

Sal said...

Chaiyok...chaiyok Kak Eynda....

ieda said...

I love JLO :)

Alida Ali said...

Beratnya Jlo 60kg..tp nampak slim mcm 50++ je...sya kurs cm tu dulu 48-50kg gak...

Queen said...

sebab jlo pakai kasut tumit tinggi.....pakai legging paras ankle....
pastubuat rambut gitu....proportion.. =)

kite seluar besar..baju besar.... tue yangtak nampak vouge cam JLO..hehhehehe =)

takpe kak eynda..gogogogo

yangyuyu said...

kak eynda, gambar jlo tu dah "dikuruskan" guna photoshop...trust me...penah tgk dlm ugly betty diorang ckp semua artis kalau nak keluar magazine takkan sama saiznya

sheila said...

ala kak..
kite pun nak workout kat gym gak..tp ongkosnye nggak ada

workout kat rumah jelah yg layaknye pun...tiap2 ujung minggu exercise lengan, gosok toilet, gosok baju

2 hari skali exercise 1 body sbb mop rumah hahhaha..

cikbedahlaser said...

waaaa dh hampir berat ideal kan? jgn kurus sgt tau.. nti x cantik.. heheheh

bile la nk rajin n cekal cam akak nih

beena said...

gud luck akak..beena pon otw nak kurangkan 4-5kg..kite ushe same-same yeah=)

Just Call Me Bitt said...

usaha tangga kejayaan kak..go for it ;)

Softtouch [Hanim] said...

kak eynda, akak mana da gemuk kak..jgn risau..bsenam utk jaga kesihatan tu oklah ka..sy ni haaa yg patut kurus kan...hu hu hu sedih...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails