Monday, April 18, 2011

Florist Bidan Terjun.

Tengahari semalam ke SSF Puchong.

Tujuan utama nak beli hadiah perkahwinan seseorang....plannyer nak beli pasu tapi dah nampak SSF depan mata baru terpikir...cemana nak bawak pasu kalau naik kapal terbang....adehhh....baru kelam kabut pikir hadiah lain...dah dapat...syhhhh...rahsia :-D






Hubby kata beli la bunga hiasan utk coffee table kat rumah....ye tak ye jugak....so pilih le pilih bunga2 & pasu....pening kepala sebab tak tau nak pilih mana satu.... kat SSF ada florist utk bantu.... tapi apa yg dia bagi idea eynda tak berkenan....hubby pun.... florist tu pulak kelam kabut nak keluar lunch...so harapkan asisstant biasa je....kalau nak gubah2 kena la tunggu florist tu balik dari lunch...sejam lagi!!

Last2 pikir punya pikir ok la eynda jadi bidan terjun....eynda pilih bunga...eynda pilih pasu....bawak balik rumah hentam saje....batang bunga kan panjang...nak letak dlm pasu berspan tu kena gunting kasi pendek skit baru kena dgn pasu tu...tawakkal aje la...kalau terpotong over pendek nasib la.... 30 minit kemudian siaapppp.....


Tadaaaaaa......




Ehhh apasal pasu bunga ni nampak besar dari meja kekekekek..... mula2 asissatant SSF tu kasi idea...taburkan rumput palsu kat bawah gubahan bunga tu....tapi eynda rasa macam tak best le....so eynda kata le nak balik letak batu sungai je bawah gubahan tu....so begini la hasilnyer....

Berseri dah coffe table kat rumah....eynda pilih kaler tu..hijau2..kuning2...coklat2...kasi warm skit ruang tetamu utama....mula2 nak pilih bunga2 kaler putih tapi nampak sedikit dingin la pulak....ntah le...hentam saje hahahaha....janji ada pasu bunga atas meja :-p





15 comments:

ratusiput said...

bidang terjun pun cantik ni k.eynda... :)

@.L.I.N said...

cantiknyer gubahan eynda...syabas...

ibh said...

Ok la tu..cantik..Ambik la gambo posing siap atas coffie table sekali kak..(^_^)..

zailamohamad said...

ok dah tu Eynda..at least ada keyakinan nak gubah sendiri..macam zaila ni mana reti..huhuhuhuu

♥MAMASYAZA♥ said...

cantik dah tu, tapi akak ni mmg tak terror bab gubah bunga, yg tu kena pas kat en. abah, dia terror

Liza Hashim said...

cantik la kak eynda.. syabas!

biology teacher said...

sgt cute!!! cm akak...hehehee

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

cantek nye akak...

MY HEART said...

Pandailah kak Eynda mmenggubah bunga... kena menuntut ilmu nie ^_^

Nur Hanani said...

ok apa eynda gubah bunga tu. Lagipun nampak bunga tu macam bunga hidup plak.. :) berseri-seri lagi la rumah eynda ni. :)

Jom baca ni: Nak atau tak nak cash out Nuffnang ni?

Eye_nee said...

sbb berani terjun...gubahan jd cantik..hehehe....

Ummi Talhah said...

pandai eynda..

Alin Marlini said...

sangat cantik kak eynda

Aisumi Chan Kawa'i said...

cantek jugak tu.. berseni..

Miza Yusof said...

cantik kak eynda gubah bunga :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails