Thursday, April 14, 2011

Cuci Mata Terapi Minda @ Midvalley....

Dah lamaaaaaa tak pegi midvalley tau....kesian kan....

Sejak pindah Cahaya SPK kurang benar jalan2 ke shopping kompleks yg jauh & besar...asyik2 Empire...Subang Parade...SACC Mall...adehhh boringnyer...

Lately ni baru le berkesempatan nak melangkah panjang skit...sampai le KLCC...Midvalley...The Curve....sangat le jakun puan belog ni...macam le tak pernah pegi langsung tempat2 macam tu kan...tu tak sampai Pavillion lagi tu :-p

Kitaorang pegi Midvalley last saturday...laaaa hari ni baru nak citer ye....maklum le pc yg ada watermark kena banned dari penggunaan utk beberapa hari...malam tadi pujuk2 hubby ok le boleh guna pc tu 8am-12pm weekdays...baru le boleh edit gambo2 letak watermark....sebenarnyer takmo bagi adam guna pc tu bila hari2 persekolahan...tetiba mama dia pun kena tempias....dushhh...ini tidak adil...tapi hari ni dah ok....dah boleh guna pc...dah boleh letak watermark yehaaaa...tq hubby kerana memahami binimu tak boleh duduk diam tanpa belognyer... :-D


Pegi Midvalley (brape kali mau habaq)....hubby nak shopping ...eynda pun nak shopping tapi atlast apa satu eynda tak beli....sekarang ni pi mana pun mesti asyik masuk kedai barangan sukan je la kan heheh....

Ehhh...tu dah citer part last daaa....citer mula2 sampai kitaorang kelaparan...(padahal lunch makan nasi lemak kat rumah).... dlm 3pm makan lagi kat foodcourt The Gardens...



Pizza adam & hannah...





Yummy....hannah tak reti makan sekeping2...kena potong kecik2 utk dia...





Tadaaaaa.....sedapnyer....Iranian food kalau tak silap....kalau silap kira makanan arab aje la ye...lagi sedap perah limau tu atas nasi & lamb kebab tu...masam2...pergghhh....(lupa jap dah makan nasi lemak sebelum tu).




Jalan2 jumpa fashion show....bukan nak tengok baju pun...nak tengok model2! So skinny la diaorang! Pas tu keluar le model2 yg lagi skinny tahap aneroksea so hubby pun ajak berambus dari situ....dia takut bini dia terpengaruh dgn body skinny2 tu la tuuu... :-D Takpe bang dun worry....saya nak kurus dan berotot , baru nampak gagah perkasa hehehehe....





Masuk toy city...hannah pegang barbie...eynda letak balik...hannah pegang barbie....eynda letak balik....bukan apa...saje takmo ajar dia setiap kali masuk kedai toys wajib membeli....last2 dia boring kot...terus ajak keluar...naik le thomas train ni...free aje kan :-D Free sebab dia takmau bagi masukkan duit! :-p





Barbie Store bakal dibuka tak tau bila....nampak Hannah tak? :-D






Dalam masa yg sama ikut je hubby beli barang2 dia...dia tengah buat persediaan utk ke satu tempat...itu nanti2 eynda citer kalau diizinkan keadaan....eynda tak beli apa-apa sebab asyik kontrol anak2 yg suka buat show setiap kali masuk kedai2... time tu la nak bergaduh...time tu la nak melawak....time tu la nak merengek...cemana mama nak buat keputusan apa nak beli? So jimat duit heheeh....lagipun a week sebelum tu dah beli keperluan eynda kat the curve so takyah beli2 lagi kalau tak penting kan ;-)

Sebelum balik beli ayam sekor kat RasaMas....beli nasi kat anak2....balik ratah ayam je...protein dinner la konon....ye laaa....dah le pagi makan nasi lemak...lunch makan nasi lemak...HI-TEA makan nasi arab!!!!!  Kalau dinner pun cari nasi memang parah ler....nasib baik dah lari 5 kilometer hari Jumaat lepas.....kurang skit rasa bersalah makan banyak kan...(padahal sentiasa tak rasa bersalah hahahah)

Lepas dah letih...dah lenguh kaki...balik rumah dgn hati yg gumbira walaupun tak beli apa-apa utk diri sendiri atleast dah luangkan masa dgn family tersayang :-)



** Hannah dapat gak toys masa on the way balik sebab ayah dia kesian tengok dia behave lepas tak dapat barbie, dia tak merengek mintak apa-apa langsung...so tak menjadi le pengajaran eynda.... :-p











15 comments:

miSsMawar... said...

hehehe... mawar pun slalu mcm tu... bila mawar strict ngan anak2 suami plak kesian... kdg2 kita strict sbb nk bg inglish edukesyennn ehh silap nk educate diorang.. hehehe

Ina Hashim said...

sedapnya semua makanan tuh eynda...huhu

Queen said...

kadang bile die behave kita tak sampai hati kan..nik ni pun tak tau lagi camner..sekarang masih lagi berazam utk NO TOYS kecuali utk event2 penting...hohohohoo...yoyo o je kan

aanie said...

fuhh, macam sedap je pizza tu...
akak xpe mkn byk sb nti akak work out...besh...

Nur Hanani said...

yang mana satu Hanna?cutenya gambar dengan barbie.. :) Besar poster tu.. :)

norh said...

menu Iranian tu mcm best je..

Zana said...

zana pun dah bertahun tak jejak mid valley...huhu

ibh said...

Sue pun lamaaaaaa sungguh tak pi mid valley jg...
Pizza adam & hannah tu menyelerakan betul la.....

Alin Marlini said...

Alin dah lama tak jejak MidValley kak...syoknyer

Yan said...

oo eynda pegi ari sabtu, akak p ari ahad.. show tu still ada..

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

hannah nampak sgt kecil disamping barbie...
hehehe...

ratusiput said...

kalau gambar barbie tu gambar hannah mesti lg comeiiiiiiii...siap la mama dia pasni kalau dh bukak butik barbie tu...tp hannah behave kan... :)

rara pinkmafia said...

alolololo comei je hannah.mst tak sampai hati papa dye kan.bli kan jugak.cool~ comel2 ank akk.

..:: WiRdA ::.. said...

hehe kitorang pegi ahad..hihi pegi studio R..sebabbb???? tau tau la virus apa melanda SPK skrg kan..haha

wah barbie store nk buka... heaven lah bg hannah! haha

RedBerry said...

Eynda! I was there ... but on SUNDAY! Isshh.. kalau we lepak on the same day, entah2 terserempak kan? I rasa i will recognise u, kalau tak pun, i will recognise Hannah yg cute sesgt itiewwwww...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails