Wednesday, March 30, 2011

Genting Highlands March 2011.

Eynda belum berkesempatan nak citer pasal percutian kat Genting Highlands last March.....tapi dlm facebook eynda dah lama tepek gambar2 percutian....mula2 cuti sekolah kami plan nak ke Sabah....tapi eynda & hubby pening kepala nak stay kat hotel mana...last2 kami diam gitu je....lagipun ada hikmahnyer tak jadi ke Sabah...sebab kami plan nak stay kat tengah pulau....dan kebetulan time tu kejadian tsunami kat Jepun menyebabkan area Sabah kena berhati-hati takut ada kejadian ombak besar atau tsunami jugak kan...so Alhamdulillah tak ke sana time tu.....dan tak sangka plak hubby booking hotel kat genting....actually dah pegi last year....tapi eynda tak kisah sebenarnyer....pegi mana pun eynda sentiasa teruja...lagipun anak2 memang suka GH....bagi anak2 bergumbira la kan....eynda pun boleh relakskan jiwa raga hehe....




Kami check-in kat Theme Park Hotel....suka sangat hotel ni walaupun tak hebat mana...brape bintang ntah....tapi tengok la biliknyer....sangat luas....ada 2 bilik dalam satu bilik...siap connecting door...anak2 satu bilik...mama & ayah satu bilik...tapi takde ekon..ada kipas pun kat bilik anak2 tu....tapi cuaca sejuk kat sana...tak payah ekon2 pun....rate cuti sekolah utk bilik tu RM250 tak termasuk sarapan.....sarapan boleh makan macam2...tak payah makan dlm hotel tu....




Bila anak-anak enjoy, ayah & mama pun rasa enjoy jugak..... :-)





Yang best ada banyak acara time cuti sekolah hari tu...Paling Hannah suka dia dapat jumpa Snow White....dia ingat itu real Snow White kot....boleh nampak keterujaan dia hehe...malam2 ada perarakan pancaragam dgn maskot2...ada pertunjukan macam2....setiap malam ada fireworks dlm masa 5 minit kat tasik buatan tengah2 outdoor tu...meriah!



Kami kat sana 3 hari 2 malam....last year pegi komplen GH dah tak sejuk....tapi kali ni best....cuaca sejuk...mendung...hujan pun takde la lebat masa kat sana kecuali hari nak naik ke GH tu hujan lebat masa on the way....gambar kiri tu pemandangan dari bilik kami waktu pagi...sentiasa berkabus tebal....macam tu la cuaca seharian masa kat sana....gambar kanan on the way balik dari GH...berkabus tebal jugak....

Sangat2 enjoy percutian kami walaupun dekat aje kan....yg penting habiskan masa dgn family tersayang....sementara anak2 masih kecil ni bawak aje la ke GH sekerap mungkin....nanti diaorg dah besar maybe dah tak nak pegi GH kan... :-D



Notakaki : Gambar2 banyak dlm facebook... ;-)






14 comments:

Miza Yusof said...

bestkan dapat bercuti kat genting. miza pun suka pergi sana. pergi nak main je. heheh :)

Shu Shinju said...

bestnye...lama x pi GH...

NM02 said...

eh, bukan yu baru p GH ker.. takpe, asal anak2 sonok ek... wow, terasa sejuk sampai kat sini la... hehehe

eynda said...

Miza...eynda suka sebab cuaca sejuk hehe..

eynda said...

shu...nanti2 pegi la :-)

Nur Hanani said...

Bestnya dapat g Genting..dah lama tak berseronok main game kat sana. Nampak cam sejuk je..ye ke?

Jom baca ni: EBOOK Kuasai Industri 2015..
Jom baca ni: Discover Your Miracle with Lancôme Maqui Miracle..

eynda said...

NM02...last year pegi october kot...yg ni bulan mac tahun ni....eynda tak kisah...ada jugak kawan2 yg lagi kerap pegi GH berbanding eynda....weekend2 aje diaorg dah sampai GH hehe....tempat best...sejuk...sape tak suka kan :-D

ratusiput said...

lokasi tak penting k.eynda.yg paling pntg kualiti time ngan anak2..

Fazila said...

salam kenal eynda...
thanks dah follow zie :) dalam bloglist x hehehehe... best juga GH, zie pergi juga ke sabah dlm kecoh2 tsunami tu... alhamdullilah perjlnan di permudahkan :)
dr x jadi g pulau... kami pergi juga akhirnya... tawakal :)

norh said...

tak pernah sampai..dan ada plan nak pegi ni..he he

~♥ iella ♥~ said...

seronoknya g bercuti..

sejuk sejuk lagi...


http://fadthnwan.blogspot.com

izyansyazwani said...

bestnye pergi GH..dulu pergi GH dengan tunang..skrg dh boleh pergi dgn suami..klu tido sana pon bleh sbb dh dpt lampu hijo..hehe

idatul zulkipli said...

kak eynda, len kali g genting, stay la kat awana..dia bg ticket free untuk naik atas..bilik best n breakfast pon sedap sgt nak2 pastri dia..*thumbs up*!!

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

dalam fb akak dah lame tgk kan...
hehhee...
best nye cuti2...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails