Ya Allah...lapangkanlah dadaku, permudahkanlah urusanku, hilangkanlah kekeluan pada lidahku agar mereka mengerti... Ameenn...

Kita Kawan...

Wednesday, March 30, 2011

Rumah Eynda ~ Anjung Seri April 2011.

Jangan lupa ye beli majalah Anjung Seri bulan April 2011 *wink*

Alhamdulillah dah keluar dalam majalah....rumah eynda biasa2 aje....lagipun masa photoshoot ni eynda baru 5 bulan pindah masuk ....barang memang belum cukup dlm rumah hehe....

Jom tengok!




Pergola & halaman kesayangan eynda sekeluarga :-)




Ruang tamu utama & ruang menonton....




Dapur comel & ruang makan....eynda tak reti hias meja utk photoshoot ye :-p




Ruang keluarga di tingkat atas....bilik tido utama yg waktu tu memang kosong, hanya katil & built-in wardrobe je yg ada hihi....bilik air utama tapi eynda lupa "sorok" towel2 kalerpool tu hahahaha...




Bilik tido Hannah & bilik komputer....




Thanks banyak2 eynda ucapkan kepada kak Rashidah & abang photographer sebab sudi datang rumah eynda & beri peluang ni kat eynda....

Actually dah banyak perubahan dalam rumah eynda....tapi rasanyer lebih kurang aje la apa yg ada dlm rumah...ada le tambah itu ini skit2....tapi rumah eynda, eynda tetapkan memang tak banyak barang....minimalis....lagi lapang lagi senang eynda mengemas...memandangkan eynda kurang masa utk mengemas rumah kan... atau kata lain eynda malas mengemas kekekeke...so patut la rumah eynda tak perlu banyak barang hihihi.....

Lain orang lain citarasa.....dan inilah citarasa eynda & hubby.... kami tak guna pakar ID utk hasilkan deco rumah kami....ikut je apa kata hati...dalam ikut-ikut kata hati pun hampir pitam jugak eynda masa nak dapatkan idea sebelum pindah dulu hahaha...kenangan yg cukup manis...brape kali nak hitam pemandangan :-p

Ok jangan lupa beli majalah Anjung Seri tau....eynda dah borong 9 naskah hahaha....over tak? Sebenarnyer dah niat nak beli & bagi kat MIL...mama...sedaramara yg tak sempat beli majalah tu nanti *wink*

So selamat datang ke rumah eynda...walaupun hanya dalam majalah ;-)









67 comments:

Kancilbiru said...

wah kena beli ni. sy pun tak suka sangat rumah banyak barang..rasa semak..husband pulak rasa kosong...

adehh..

sheila said...

simple itu cantik bg saya..sbb sy pun suke yg simple2 je kak. tak sakit mata tgk kerawang2 sarat

dina.fikry.sarah.hadif said...

hi eynda.. saya dah beli pun majalah tu ari isnin lepas ... hehe..

Shu Shinju said...

wow...kena beli gak ni... simple jer deco umah kak eynda..tapi lawa...:)

Ummi Talhah said...

wow..msti beli ni, pas ni eynda jadi lagi popooolorr leee.

Eye_nee said...

Nak beli juga lah....cantik umah eynda...

izyansyazwani said...

wah, congrats akak..cantek rumah akak..nk tye la, mcm mana akak nk dpt idea nk design rumah selain refer pada majalah deko..sy pon tak lama lagi akan ada umah baru..tp x tau nk fikir tema mcm mana..hehe

ratusiput said...

mmg tenang je tgk umh k.eynda.lapang n aman.skang kebanyakan umah pun mmg tak guna perabot yg banyak...semak...

Joy said...

dari dulu admired rmh akak ;)

Aunty P Baek :) said...

wah . wah . pemes la kak eynda skrang !
hanna la untung kecik-kecik da masok megazine :)

notti netti said...

wah! cantik rumah..harus beli..

Nur Hanani said...

wow,cantiknya rumah u..nak kena beli ni. Dapat tengok lagi detail.. :)

Jom baca ni: EBOOK Kuasai Industri 2015..
Jom baca ni: Discover Your Miracle with LancĂ´me Maqui Miracle..

Miza Yusof said...

TAHNIAH KAK EYNDA :)

aanie said...

wah, sampai beli 9 majalah ni....hehe...klu sy pun sama...nanti jgn lupa frame gmbr ni ek...blh buat kenang-kenangan...:)

E'za a.k.a aiezza sue said...

simple but nice...paling suke @dapur comelsss tu :)

zailamohamad said...

tahniah!! memang cantik rumah Eynda ni tapi sorrylah takleh p beli majalah ni pasal Zaila sekarang dalam pantang..hehehe

..:: WiRdA ::.. said...

mmg layak masuk pun...kemas, cantek..hahaha tak mcm umah i..hahahahha

Va Va Voom said...

Congrats Eynda..deco rumah sangat cantik dan selesa.

Yan said...

Cantikk... wah banyaknya borong majalah tu.. patut lah habis..heee

~ f i d ~ said...

Dah kirim kat kawan yg nak dtg NZ next week. x sabar nak tgk :)

norh said...

wah..bestnye kak eynda.. :)

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

akak glaaammmmmm...

anie,Nagoya said...

tahniah...leh le turunkan ilmu menghias umah lam blog....nak belajo.

Niqa Azizan said...

bestnya..cantik umah kak eynda..~~

irmafittaputri said...

kak eynda,minimalis...trade mark nye.. i like..kita mmg pembeli ttp anjung seri

eynda said...

kancilbiru....citarasa tak sama dgn hubby ye hehehe...

eynda said...

sheila...sama la kita :-)

eynda said...

dina.fikry.sarah.hadif...ye ke..eynda beli 1st day majalah tu diletak kat kedai tu :-p

eynda said...

Shu...sangat2 simple :-D

eynda said...

ummi talhah...rasanyer macam biasa je hehe..

eynda said...

eye_nee...trima kasih :-)

eynda said...

izyansyazwani...lain org lain citarasa...yg penting izyan kena tahu apa yg izyan suka ada dlm rumah....macam akak, akak suka konsep ala resort campur bali & minimalis tak banyak perabot atau benda yg kecik2....tepuk dada tanya selera ;-)

eynda said...

ratu...tq..lepas mengemas akak suka tenung ruang dlm rumah...rasa luas mata memandang kekekek...hubby balik keje pun rasa lapang dada...hilang letih cewah :-p

eynda said...

Joy...trima kasih :-)

eynda said...

Aunty P Baek...rezeki hannah :-)

eynda said...

notti netti....trima kasih :-)

eynda said...

Nur Hanani...beli jangan tak beli ;-)

eynda said...

miza...thanks :-)

eynda said...

aanie...hahaha plan nak buat frame gak :-D

eynda said...

E'za...memang kecik betul dapur akak heheh...

eynda said...

zaila...pesan le kat sape2 tolong belikan :-)

eynda said...

wirda...tu dalam majalah mesti la kemas...kalau datang terjah sekarang huwaaaa....tak layak kot hahaha...

eynda said...

Flo...thanks :-)

eynda said...

Kak yan...kekekeke....kat BJ tadi tinggal tak sampai 10 naskah :-p

eynda said...

Fid...trima kasih ye...terharu akak :-)

eynda said...

norh..thanks :-)

eynda said...

ceroi...takde maknanyer hehehe..

eynda said...

anie...alahai...eynda ikut kata hati je...tak pandai nak bagi nasihat :-)

eynda said...

Niqa...trima kasih :-)

eynda said...

irma..thanks... :-)

elani makrai said...

less is more eynda...bole la beli, dah masuk april nie.

Mama Gee said...

hebatnya umah eynda...simple tu menyejukkan mata :)

lily lotus said...

even u tak guna ID, tetap nampak cool sis :) thumbs up for u!

Tihara said...

cantik rumah eynda..lagi2 kalo duk dlm magazine lagi menyerlah :)

yanti isa said...

Kak Yan selalu beli Anjung seri ni ... awal2 bulan dah rembat ... suka bila nampak gambar rumah Eynda dalam tu.

rozie said...

simple itu cantik.... cantik rumah enyda....i like.............

Three Musketeers said...

Eynda...:) Rumah Eynda memang cantik sangat...:) Suker sangat pergi umah Eynda...:) Nanti ader maser, kiter lawat2 lagi umah Eynda yer...:)

e.l.i.z.@ said...

umah akak memang lawaaaaaaaaaaaaaaaaa...i loikeeeeeeeeeeeeeeeeee

I.Q.W.A said...

cantiiikkk!!!!!!!

$$ said...

cantik rumah akak..

ayzza said...

hi kak eynda..cantik la umah akak ni. saya minat sgt deco2 ni.. agaknya bila la pulak rumah saya nak masuk majalah mcm rumah akak ye hehehe

Cik Puan Axa said...

cantiknya rumah akak!bila la nak dapat umah beso camni.. :)

mazz delicacies said...

salam..
eynda..
memang cantik rumah eyndal. pandai eynda menyusun dan membina konsep.
kakmaz minat untuk "pinjam" rumah enyda utk lokasi shooting rancangan kesihatan 9shooting host sahaja) utk siaran astro. boleh tak?
hubungi kakmazz 019-3775534 ya. sbb kakmazz tak tahu camana nak hubungi eynda.
besar harapan kakmazz ni...

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty said...

canteklah eynda rumahnya..sbb tu dpt masuk majalah

Eri-chan said...

minimalis, saya suka tu.

aziah muhammad said...

cantiknya rumah kak eynda..suke tgk..

Mariam Elias said...

Salam, saya berminat nak masukkan gambar rumah anda dalam majalah. Saya dari Kumpulan Media Karangkraf. Sekiranya anda sudi, bolehlah tinggalkan email kepada saya di alamat sme77.my@gmail.com atau layari www.mariamelias.blogspot.com

Related Posts with Thumbnails