Friday, February 18, 2011

Hiking @ FRIM....

Salam semua....

Last tuesday (cuti Maulidur Rasul) kami sekeluarga pegi ke FRIM. 1st time eynda & anak2 jejak kaki kat situ...hubby dah biasa setiap ahad ada aktiviti hiking dgn member2 dia kat situ....layan gambar ok....ada setengah gambar eynda tak tepek kat sini tapi ada di facebook...actually ada lagi member2 dari SPK yg ke FRIM hari yg sama...cuma ada yg datang awal & balik awal..yg datang lewat dari kami balik lewat skit la...ada yg berkumpulan...ada yg dgn family aje...




Baru sampai.....dlm 10am....kat situ takde gerai2 makan atau jual apa pun so kena makan siap2 atau bawak le bekal...




Adam dah letih?? Baru sampai je ni...





Ulat gonggok giant!





Laluan tak pernah sunyi...ada je pendaki...yg kagum ramai sungguh yg berusia lingkungan 50 tahun ke atas....hilang rasa penat mendaki bila seiring atau bertembung dgn diaorg....





Antara laluan ke atas....(snap pandangan ke bawah)





Canopy walk yg ditutup sementara waktu utk dibaikpulih....





Kawasan berehat di pondok utk canopy walk...





Yesssss!! Berjaya daki hingga 1000 kaki dgn family!!





Ini laluan air terjun tapi airnyer kering...kalau hujan mesti tempat ni penuh air so nak lintas kena hati2....





Yeaayyy...dah selamat turun dari bukit FRIM....ada air terjun boleh picnic....tapi kami singgah kejap je... 



 

Hannah dari start hiking dia takmau berdukung....dukung kejap2 aje pas tu dia nak berjalan sendiri....sambil hiking sambil bernyanyi lagi....eynda & hubby pun terkejut coz dia tak letih langsung....



Tapi lepas dari gambar ni dia dah suruh eynda dukung dia....takmau ayah dukung...nak mama!! So eynda sudah bawak satu extra weight dari sini sampai le ke tempat parking....on & off ler...hubby kesian kat eynda, tapi eynda tak kisah....satu cabaran ye power walking sambil dukung anak...sampaikan hubby tertinggal kat belakang hahahaha....ehhh...cakap besar plak kan.... :-p




Satu lagi kawasan air terjun...kat sini hubby diserang anak pacat!! Eauwwwww.......





Kawasan ni sangat cantik...dekat2 nak sampai parking lot....adam dah keletihan di sini...tapi takpe memang kena ajar lasak skit...sekali sekala memang nak bawak anak2 hiking/exercise cara ni supaya diaorg kuat skit....kat sini Hannah dah feeling2 macam snow white....pokok2 canopy tinggi & cantik....redup je....hubby kata pagi2 ramai photographer datang ambik gambar kat sini....


Bayaran masuk cuma bayar parking fees aje.....kalau suka aktiviti lasak boleh la ke FRIM....test tahap kekuatan fizikal kita....nasib baik la eynda dah memang panjat bukit kat SPK boleh kata setiap isnin-jumaat so takde la rasa cepat pancit hehehe...cuma bila bawak anak2 ni kekadang perjalanan tu jadi slow la....beza kalau kita aje...mesti lagi laju....haaa yg tu eynda maybe pancit kot ahahahah....

Nak pegi lagi!! Addicted to hiking oredy....tapi kalau setakat FRIM tu ok la....tempat lain belum tau...boleh ke? :-p





** Lama tak update entry bergambar....hampir sejam baru siap satu entry ni! :-p






16 comments:

Cik Firus said...

teringat time pegi Taman Negara time form 4 dulu..
last pegi hiking time sem 3 time tahun 2009 kat Gunung Nuang..
rindunyer nak hiking balik..

kalo sis nak boleh pegi Gunung Nuang dekat sikit..kalo Taman Negara jauh sikit :)
tak rugi pegi sana

Faizaharis2 said...

hehehehe... cam serik nak pegiii sebab kene gigit pacattt huaaaaaaaaa.... geli sgt2.... huksss3

ibh said...

Tempat tu mmg cantik..tapi kan kak..bila teringatkan pak pacat tu..eiiiii...tak nak pi sana..geli....

anie,Nagoya said...

sesak nafas tak?seronok jg.tapiiiiii....tak mau ada ulat2 yg kuar.ilang hiking-maiking.balek nnt nak curi2 masa g hiking le

diari-selebriti-mama said...

seronoknya pergi hiking with family.belum pernah lagi sampai di frim.tapi nak hiking tapi tak suka pacat.boleh? ^__^

zailamohamad said...

lama juga tak tengok entri bergambar banyak dlm blog ni, tengok kat fb xsama dengan kat blog..hehehe

by the way memang salute ah ngan Eynda & famili pasal dapat melakukan aktiviti yang sihat di hari cuti;)

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

bestnye akak dapat wat xtiviti mcm nieh...
nak try la...

Ermayum said...

FRIM stands for what? kat mana bukit ni? shah alam ke heheh ketinggalan zaman eh

Farra Dhelina said...

rajin nya kak eynda..klu sy dh semput memput dah ni..

anaiha yusof said...

salam ana nak buat promosi nie,
Dapat RM100 - RM500 Sehari Dengan Bisnes Segera!
Dapatkan Laman Web Anda Sendiri & Nikmati Keuntungan 100% Milik Anda.
Murah hanya rm 49.90
kalau nak maklumat lanjut sila layari link nie=)
http://www.dmshop.netii.net/
tq.100%confirm

lagi2 promosi kalau nak resepi resepi yang sedap & menarik sila layari link ini
http://mynoraza-resepiariffbonda.blogspot.com/
follow sekali pun chumel2 juga =)

dan juga tutorial letak banner HB dapat gain 1sen per click =) http://splendiferousandleisure.blogspot.com/2011/02/tutorial-letak-heartbeatdapat-4-sen-1.html
tq

Just Call Me Bitt said...

wow..baru nak tanya ade pacat ke idak..hehhee kena spare garam la kot...dia naik kat angota bdan tak kak??

yangyuyu said...

k.eynda pasni broga lak!! view cntik sgt

Joy said...

nak pitam jap tgk ulat gonggok..takut n geli..kaki bykkk

lily lotus said...

bestnya sis :) ly tak pernah buat aktiviti camni dengan my kids..nak cuba jugaklah..hehehe

cikbedahlaser said...

ayoooo kak eynda dh buat sy rasa nk pergi.. dr aritu nk pergi tak lepas2.. org rumah ni ade je xtvt wiken die... kena g jugak nti nih...

bile ehh kanopi walk tu nk bukak dr thn lepas tutup kan?

NeenaAnuar said...

neena suke ngan tempat2 camgini.. sejuk.. tenang.. and sangat relax kannn... :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails