Wednesday, February 23, 2011

Anda Lahir Pada Bulan Mac??




1) Berpesonaliti menarik dan menawan.
Alhamdulillah kalau itu yg dikata....so jangan ada yg kata eynda perasan pulak ye :-p


2) Mudah didampingi.
Ye senang berkawan dgn sesape saje tak kira size atau umur atau pangkat atau darjat....melainkan mereka pilih utk tidak berkawan dgn saya.


3) Sangat pemalu dan pemendam rasa.
Malu perlu ada....tapi bukan malu tak bertempat....pendam rasa memang selalu ... sebab sabar...


4) Sangat baik cara semulajadi, jujur pemurah & mudah simpati.
Dari kecik diajar jadi orang yg baik...jujur...tak boleh berbohong....pemurah tu insyaallah kalau mampu pemurah le jadinyer hehe...kalau pemurah pun takkan canang merata....mudah simpati yesss...sangat sangat mudah simpati...sebab tu kekadang kena buli balik...


5) Sangat sensitif dgn perkataan yg dituturkan dan alam persekitaran.
Yess...sebab tu eynda tak suka bercakap guna bahasa kasar...dan eynda tak suka orang guna bahasa kasar dgn eynda....bukan berlagak baik...tapi dah diasuh macam tu.....obviously alam persekitaran pun macam tu....eynda tak suka hal2 yg tak elok...


6) Suka pada kedamaian.
Eynda suka hidup yg aman damai...sebab tu selalu praktikkan dlm hidup...tak suka aura negatif disekeliling....


7) Sangat peka pada orang lain.
Eynda suka baca fikiran orang...supaya eynda akan jadi lebih peka dgn apa yg orang lain nak atau buat...


8) Sesuai dgn kerjaya yg memberi khidmat kepada orang lain.
Ye saya sekarang ada kerjaya yg paling sesuai utk saya....


9) Tidak cepat marah & amat amanah.
Eynda penyabar...tapi sabar yg ada limit...kalau kita jujur insyaallah kita amanah kan :-D


10) Tahu membalas & mengenang budi.
Orang buat baik, kita balas baik .. kalau sebaliknyer...paham2 aje la...


11) Pemerhatian & penilaian yg amat tajam.
Hey...dun play2 okeh...orang tak boleh buat sebarangan kat eynda....eynda boleh tahu apa yg berlaku....sibuk cemana pun mata & pikiran eynda tetap boleh tafsir apa yg berlaku disekeliling ;-)


12) Kecenderungan untuk berdendam jika tidak dikawal.
Yes mengaku....kalau boleh memang nak elak dari berlaku...kalau berlaku maknanyer dah tahap kronik...


13) Suka berangan-angan.
Yeaaa...rasanyer ini semua dah tahu... baca blog ni pun dah boleh agak tuan belognyer suka berangan...poyo....


14) suka melancong.
Suka jalan2 dgn family....tapi tengok bajet jugak....


15) Sangat manja & suka diberi perhatian yg sangat tinggi.
Ni kena tanya my hubby ahahaha....tapi takde la sampai tahap mengada-ngada tu....


16) Kelam kabut dlm memilih pasangan.
Yg ni macam tak setuju....coz masa berkawan dgn hubby dulu slow & steady je....


17) suka dgn hiasan rumahtangga.
Well dah namanyer mem besar kat rumah kan...


18) Punya bakat seni dlm bidang muzik.
Masa kecik memang masuk kelas piano...main organ..suka masuk acara2 yg melibatkan muzik masa zaman sekolah....sekarang turun kat Hannah pulak la nampak gaya...


19) Kecenderungan pada benda yg istimewa & baik.
Alhamdulillah...memang suka perkara/benda yg baik.....buat apa la nak suka kat benda yg tak elok kan...ingat Allah...insyaallah kita tak dekati kejahatan.


20) Jangan terlalu ikut selera atau perasaan.
Selera itu makanan kah? ahahaha....memang ikut selera la cam tu... :-p Perasaan...hhmmm....lately lebih suka luahkan apa yg eynda rasa...dari disimpan sorang2 nanti jadi penyakit pulak....





Thanks Suriati coz tag akak kat facebook....kalau ada application yg berbunyi "rahsia keburukan melalui tarikh lahir" jangan lupa tag akak tau....nak jugak tahu keburukan personaliti diri ahahaha.....







21 comments:

sLEEping BEauty said...

wahh.. byk yg kena dgn diri akak ... =)

sLEEping BEauty said...

wahh.. byk yg kena dgn diri akak ... =)

sLEEping BEauty said...

wahh.. byk yg kena dgn diri akak ... =)

sLEEping BEauty said...

wahh.. byk yg kena dgn diri akak ... =)

sLEEping BEauty said...

wahh.. byk yg kena dgn diri akak ... =)

haniazrina83 said...

my baby arissa pun lahir march tahun lepas

hope ciri2 yg baik tu terserap kat dia

and jadik best macam kak eynda!!

aanie said...

wah, banyaknya betul...nanti nak cari yg bulan april lak...
hehe, kalau ada rahsia keburukan tarikh lahir tu mcm x sanggup je nak baca..hehe..

Chik Na said...

takde ahli keluarga yang lahir bulan mac.. x boleh nak komen :)

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

memang menawan abes....

Tihara said...

org pon lahir bln mac jge :)

lily lotus said...

clap2 :) bestnya banyak yg mengena kat akak..yg penting akak dan family happykan

Cik Firus said...

cik firus lahir bulan july la..

good..sume bgus dgn sis :)

Nurulbadiah Lai said...

mac pon bulan kelahiran my beloved one..wah2 nice..thanks 4 dis entry..dapat ilmu hehe

Ermayum said...

i lahir bulan ogos but ada gak yang kena mengena :)

Nur Hanani said...

My abg pun lahir bulan Mac..dan ada gak yang kena dengan info ni..Betul la..nak gak tau pasal keburukan lak kalau ada..Asik tau yg bebaik je..:)

Entri Terkini: Abang posmen suka barang saya ehh?????

babyluv_ayang said...

kyra pun bulan march...on the 10th nanti...heheheheh....tapi perangai betul2 masih dalam kajian...heheheheh...

aNaYaNa said...

kakak yana lahir bulan mac k.eynda..tapi dia sangat la garang..hehehe..but then dia sangat prihatin jugak kat adik dia ni..huhu

rimieilya said...

me lahir 1st march..hehe..almost ciri2 tu ada pd me..sgt sesuai..

CikWanKembang said...

hi eynda

just to inform eynda that sufee dah tkr link
(kot2 la eynda sudi singgah lg kat my blog)

http://cikw4nkemb4ng.blogspot.com/

Just Call Me Bitt said...

up to 80 persen saya kenal akak hehehe

zailamohamad said...

rasanya memang kena dengan diri Eynda sebab walaupon Zaila ni baru sekali bertemu dgn Eynda tapi macam dah kenal lama, memang xsegan ah dengan Eynda..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails