Saturday, January 29, 2011

TGIF Subang Parade....

Ke mana hari ni?

Kami ke Subang Parade....shopping2 skit....sebelum shopping singgah lunch dulu kat TGIF...hubby ngidam makan steak :-p



Jus yg eynda order...Pineapple Sunshine kalau tak silap... gabungan nenas & oren...massaaammm....takpe kasi potong lemak2 steak :-D




Steak yg eynda order.....hubby pun order steak tapi ada shrimp & takde sayur....



Set utk Adam satu..hannah satu...free!!



Starter kemain lagik...eynda makan sebijik...hubby dua bijik....adam sebijik...mozzarella stick....



"Mama...ambik gambar Hannah..." eynda sibuk sembang dgn hubby, hannah sibuk suruh snap gambar dia...terbantut perbualan kami  hehe...




Dapat set coloring....hannah dah pandai kaler2...dah boleh duduk diam tumpu kat kertas tu....dulu2 mimpi le...dia tak heran pun kat kertas kaler2 tu...



Pas tu kami teruskan tujuan utama ke Subang Parade...shopping!! Masa ni hubby dlm Al-Ikhsan dgn adam....eynda plak nak masuk kedai kasut sukan sebelah Al-Ikhsan...tapi Hannah bising nak eskrem pulak....kena la layan dia dulu...kalau tak memang takde peluang nak pilih2 kasut sukan....

Ye...eynda shopping outfit utk exercise...cewaahhh bersemangat nih....gara-gara yoga pants yg beli bulan 8 tahun lepas, yg tersangkut kat peha....tersorok dlm lemari punya la lama....tetiba petang semalam try pakai dah boleh sarung dgn jayanyer!! Serius terkejut....alhamdulillah berkat naik turun bukit Cahaya SPK dlm sebulan ni.....walaupun berat mula2 naik...pas tu turun pun so far 1.2kg jek.....eynda tengok takde la beza sangat body ni....tapi tak kisah la eynda dah rasa fit skit sejak exercise...naik turun tangga kat rumah tu banyak kali lari2 anak pun tak semput dah yehaaaa....

Nanti eynda buat entry pasal shopping ye....

Ehhh...citer shopping outfit exercise kan...tapi lunch mak aiiii.....menternak lemak tu hahahah...what to do....hubby ngidam steak...eynda kena tempias...dan citarasa kami memang tak pernah berbeza....adam pun tegur....Nanti mama gumuk!! Takpe la adam....mama tak kisah dah janji mama ada bukit cahaya SPK :-D

Alamak! Cuti CNY ni cemana mau exercise? Nampak gaya seminggu le simpan lemak....

Dan kat Subang Parade tadi eynda berselisih dgn mama anggun ini....sangat2 cantik!!! Nak tegur segan....sape la ai ini...selekeh aje...malu :-p













25 comments:

zailamohamad said...

best juga shopping di subang parade ni kan..dulu2 zaila xsuka sangat ke sini tapi lama2 tu macam tgk ok juga tempat ni

ibh said...

Hannah dah mcm mama dia..suka posing hehhehee...

ieda said...

sedapnya eyndaaaaaaaa ..
terliur ieda tgk :)

Yan said...

Dah lama tak ke sini. Kalau dulu selalu sangat. Takut gak nak tambah lemak.. Now dah jd lemak tepu

Mr & Mrs Ai said...

hannah posing ala2 barbie ker kk eynda?=)

sLEEping BEauty said...

semua mknan sedappppp ...

♥MAMASYAZA♥ said...

sronok tgk hannah makan ice cream, sedapppp

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

terliur tetibe...

illa said...

Salam kak..akak dah kurus yer..Tahinah..tp xnampak pun akak tembam lam pic tau..comel jer..

Cuti seminggu mmg tambahkan lemak jer kan..dah tuu hujan jer..makan tido jer la nie hahaha

CikLilyPutih said...

wah dah kurus, bagus2. me too tgh sibuk jugak panjat tapi bukan panjat bukit panjat tangga je.. ishkk penat gila. dari bawah naik samapi tingkat 9..

eynda said...

zaila..eynda pernah datang subang parade masa mula2 bukak dulu...rasa besaaarrr sangat SP tu...letih nak tawaf..kedai pun belum banyak bukak...sekarang rasa macam kecik pulak SP tu ahahaha....tapi best macam2 ada :-)

eynda said...

sue...well...like mama like hannah :-p

eynda said...

ieda...steak ni memang sedap...TGIF buat menu baru yg halal coz sebelum ni steak diaorg ada guna alkohol....

eynda said...

kak yan...eynda pun dah lama tak ke TGIF ni...tetiba hubby nak makan steak...terjah situ la...

eynda said...

syatilla...lebih kurang la kot hehe...

eynda said...

intan...ye memang sedap :-D

eynda said...

mamasyaza...haah nasib baik mama hannah boleh tahan godaan eskrem tu hihi..

eynda said...

ceroi...nasib baik tak ngidam ye :-D

eynda said...

salam illa...takde la kurus banyak pun....baru sebulan workout....baju banyak membantu akak nampak kurus kot...padahal banyak lemak extra kat badan :-p

eynda said...

ciklilyputih....panjat tangga pun bagus tu...9 tingkat lagik...hari tu dlm facebook eynda ada member bagi testimoni...panjat tangga 4 tingkat je hari2...tak diet..takde ubat kurus pun...3 bulan turun berpuluh kilo!!

IxoR@ said...

kalau sis nampak sy... tegur tak?

huh.... kite pun malu...

;)

Enchaoz said...

lapanya tgk pic foods :P

Softtouch [Hanim] said...

sedapnya food2 tu...xpe kak eynda lepas cuti start balik exercise tu...heeeeee

Cik Firus said...

menyelerakan la lunch sis..terliur pulak..da la tgh lapar ni :p

Cik Firus said...

menyelerakan la lunch sis..terliur pulak..da la tgh lapar ni :p

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails