Thursday, January 27, 2011

Tempat Kegemaran Saya....


Nampak bukit kat atas nun jauh mata memandang?? Itu la tempat feveret eynda...boleh dikatakan setiap hari isnin-jumaat eynda & the geng akan panjat bukit tu....ehhh bukan panjat bahagian bertarah tu....tak berani le....actually ada jalan tar dari kaki bukit hingga ke bahagian 3 batang pokok besar sebelah kanan gambar....atas sekali tuuuu....sebab atas tu tanah lot utk banglo....sebijik pun belum ada!! haaa..kami naik sampai atas tu la....kalau power walking 2mph-4mph naik turun ambik masa 30 minit....TAPI....hubby eynda jogging non-stop naik ke atas aje 9 minit!! Bila la nak sampai tahap tu ye....




Dah turun ke kaki bukit kami lepak kat sini pulak.... satu alat buat dlm 10-30 kiraan....kat sini aje dlm 30 minit....ada satu lagi tempat alatan gym ni.. kat playground satu lagi....kat sana alatan lain pulak....so far ada 3 playground yg ada 3 alatan gym berlainan....

Tengah tunggu gym kat Club house bukak ni....bila la nak siap....kami nak guna gym pulak....hubby kata takyah panjat bukit tu dah kalau gym dah bukak....jalan kaki pegi gym...jangan naik kete!! Dekat je heheheh....

Tapi minggu ni baru exercise sehari.... 2 hari Hannah tak pegi tadika sebab demam....hari ni ada tetamu nak datang...so baru sehari exercise......

Sejak panjat bukit ni so far baru turun 1.2kg :-p Mula2 start berat naik tau!! So eynda anggap itu berat muscle lah cewaahhh.....nak sedapkan hati...yg penting sekarang naik turun tangga rumah sambil lari2 anak pun dah tak semput *wink*

Ada sape2 mau join? :-D







19 comments:

Sidratul Muntaha said...

entah bile nak mulakan..

Sidratul Muntaha said...

entah bile nak mulakan..

ratusiput said...

good job k.eynda.teruskan ye... :)

sisdee said...

beskan ada gym camtu. Heheheheh..kita ni malas nk keluar rumah tu yg buat kat dalam umah jek. Rasa badan ringan kan klu excercise. Tengah giat nak buat mini gym sendiri kat rumah ehhehehehe..baru semangat sikit :)

Softtouch [Hanim] said...

kalu sy dekat kak eynda sy dah join dah....

Rizziela said...

rajinnya...saya tak sempat nak buat

aanie said...

wah, bestnya, playground ala-ala gym...anak main kat sblh, parent exercise kat sini...besh..

zatil said...

Besnye dapat jogging kak eynda..
Da la kat area Chy SPK tu byk greens lagi...sejuk n segar!!

yangyuyu said...

nak join nanti, bila dah pindah sana:)

♥MAMASYAZA♥ said...

bestnye dpt xcercise camtu, menyihatkan badan n boleh turun berat bdn

lily lotus said...

bestnya kalau dah ada clubhouse nanti. makin ah cunlah u sis :)

Queen said...

badan terasa sihat kan kak eynda... =)

tu yang penting..berat tutakpe lagi..

yang penting badan sihat.. =)

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

mahu join akak....

norh said...

hajat di hati nak exercise selalu jugak tapi tak tercapai2 lagi..he he

˙·٠•●♥ Cik Puan Mimi ♥●•٠·˙ said...

wah best betul gi jogging atas bukit. mesti sejuk nyaman jer kan.. tempat senam tu pun ala2 gym peralatannya..

Cikgu Yus said...

wah3..bestnyaaaaa....bersemangat lagi nak diet kena betul dgn tptnya..

Jabberholic said...

Stumbled onto your blog! Nice!

Rash said...

Salam eynda~

rash dgn rela hati nk ikut.. sgt mls sorang2 nk g exercise kt cni.. body mmg dh out of shape dh ni.. help help!

Cik Firus said...

teruskan usaha anda..hehehe

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails