Tuesday, January 25, 2011

Lanskap Baru....

Tadaaaaaa.....

Lanskap baru laman rumah eynda....takde la vouge de vasss sangat....bising je lebih heheheheh.....



Kalau nak tau pokok apa kat sini sebelum ni cari la ye entry2 lepas...rasa lebih tenang dgn lanskap baru ni...tak semak!! 





Area lain masih guna pokok2 lama...pokok pinang pun dah tinggi! Eehhh takde la tinggi melangit :-D Rumput baru mesin tu..habis bercapuk ada area hijau ada area coklat macam nak mati....tapi now semua dah menghijau balik...selalunyer lepas mesin rumput kena tunggu seminggu dua utk rumput elok balik....macam kita gunting rambut jugak la kan :-D 





Area ni sebelum ni pokok2 macam kat hujung tu....memandangkan area ni kurang cahaya matahari pokok yg tanam atas tanah tak brape sihat...so cabut!! Letak batu-batuan je....lagi lapang pemandangan :-D 




Kat sini mula2 dulu tanam pokok ala-ala pokok rambutan yg jadi sarang semut hitam & tempat lepak sesumpah.....lepas tu cabut pokok tu, letak pasu ni tapi tanam pokok keladi gajah, benih dari keladi kat lanai...tapi tak jadi gajah pun..ala-ala terbantut pulak...so cabut....tanam heliconia.....heliconia ni tak sama spesis dgn heliconia gambar atas tu...tapi jangan tanya eynda apa nama saintifik bunga2 ni ok...tak reti...reti pilih, balik tanam je....ehhh bukan eynda yg tanam...hubby eynda hehe...green fingers la dia...eynda setakat bantu2 apa yg patut je :-D


Baru 7 bulan kat Cahaya SPK....brape kali dah kami tukar lanskap :-D







18 comments:

Cik Liyana said...

cantik umah akak !!

eynda said...

cik liyana...trima kasih :-)

LiAnA said...

cantik.. hubbyku pun jenis tgn sejuk.. tanam apa pun menjadi jer.. dpt kat bini dia pokok pun takut hahaha

♥MAMASYAZA♥ said...

landskap yg cantik, kalo en. abah tgk dia pun suka pastu tu

Softtouch [Hanim] said...

cantiknya hijau hijau tu...sejuk je mata

norh said...

rajin akak jaga laman..sy dah tak menyempat sekarang ni..

anie,Nagoya said...

nmpk kemas n selesa.huhuhuhu...bilah taman kayangan kita ni nak cntik.kang cntik ada pulak yg tlg tercntikkan(my boy)....

..:: WiRdA ::.. said...

wirda dok sethn lebih nih baru nk boh rumput kapet depan tu..kahkahkah.. tu pun kosong je..tunggu nk tanam bunga agak2 bila lah...hihii

lily lotus said...

bestnya byk masa nak buat gardening. enjoy the moment sis :)

Cik Firus said...

i luv ur new lanskap

ieda said...

cantik .. simple jer ..
huhuhu bilerlahh umah nak siap nie :))

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

cantek2....
cun jew...
eh...
nampak montot si ijau...
hehhee....

♥WEIYDAWEINGWAFFA♥ said...

comeyyy!!~~ dr dulu sampai sekarang..even selalu akak ubah2 tapi lanskap akak totap cantikk..de seni ni kak!! kreatippp!!

jom join colourful contest saya..klik link ini

linie said...

kak..cane ekk tanam pkok la 'tempayan'(gmba last) tu? isi pnoh2 ngn tanah ke lam tempayan?ke tanam lam pasu dlu then ltk pasu lam tempayan? muskill

Anne said...

lawa pasu tu:) garden eynda nampak kemas & luas pas cabut pokok2 tu.

MummyYana said...

Salam sis,
Cantik landskap rumah akak..nie boleh jadi inspirasi..sbb I pun minat tanam2 pokok nie..

zailamohamad said...

cantik je..takpe selalu tukar pon, yang pasti cantik!!

FARISZ@AZ.Com said...

Sejuk permandangan luar rumah bila design mcmni.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails